Хипоспадия 8 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 45 301
  • 769
  •   1
Отговори
# 165
И аз да се включа тогава - по въпросът с явяване на ТЕЛК - имаме дата за другата седмица, но не и час. На посочените телефони не мога да се свържа от седмици. На място ли да ида да разбера в колко часа да се явя или всички комисии заседават сутрин и по подразбиране да ида в 8 ч? Само документи ли ще гледат и детето ли да водя?

Ние преди около 2 месеца минахме ТЕЛК и оставихме само документите, без да водим детето. За 3 дни беше готово решението. Става въпрос за София - 2-ра лекарска комисия (около Сточна гара беше сградата)

# 166
  • София
Колко време след операцията не се позволява вана/басейн?

# 167
Колко време след операцията не се позволява вана/басейн?
2 седмици не трябва да се кисне във вана. А 2 месеца не трябва да ходи на море, заради пясъка.

# 168
  • София
Благодаря ти.
За морето мислех да го питам доктора следващия месец когато пращам снимки и клипчета.
Знам,че е индивидуално, но да питам белега от цистофикса изчезва ли, нашия все още стои червеникав месец и половина след операцията. Мажа по 3/4пъти ма ден с Терезиенойл.

# 169
Аз белега от цистофикса не съм го мазала, но още има една резка 4 месеца след операцията. Зависи и от кожата на детето. Моето е с много бяла кожа и може и да остане малък белег. Поне на мен ми остават, а и аз съм с много светла кожа.

# 170
  • София
Със светла кожа е и моето. На нас доктора ни каза да мажем и аз изпълнявам.

# 171
  • София
С какво се маже белега?

# 172
  • София
На мен ми казаха да мажа с Терезиенойл.

# 173
Терезиенойл е доста добро масло за зарастване на рани. Ние го палзвахме между първата и втората операция. Но е доста скъпо. Може да се използва и бепантен крем, който също помага на раните да заздравеят. И е на доста по-ниска цена. В Сърбия е двете мазила са много скъпи, така че ви съветвам да си го купувате от тук. Доста аптеки имат и намаления на горепосочените.

# 174
  • София
Моля ви да подкрепите петицията за нова детска болница https://www.peticiq.com/326542
Благодаря Ви.

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 11:35 от trikitil

# 175
Моля ви да подкрепите петицията за нова детска болница
България има крещяща нужда от детска болница, която да обедини специалисти които да могат да комуникират в обща среда и с обща база данни за пациентите си, така няма да се губи ценно време и ценна информация, да има качествена техника и нормални условия за Нашите деца. Да не разкарваме децата от болица на болница, и от лекар на лекар, да се сблъскваме с отказ за преглед или прием в болница, защото на някой му е изтекло работното време!!
Това е кауза, за която се борят лекари от години, един от които е именно д-р Оги!
Аз подкрепих петицията!!

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 12:24 от AnMary

# 176
Здравейте,
И нашата операция при Д-р Джинович мина преди няколко седмици. Благодарни сме първо на Бог, после на този форум и всички, които съдействате за информирането на други родители за чудесния екип в Сърбия и така може да има повече по-кратки истории с добър край💖

Последна редакция: пт, 18 юни 2021, 11:09 от AnMary

# 177
Здравейте! Да попитам за памперсите гащи ли е по-удобно или памперс обикновен с лепки? Ние ползваме гащи и сега се замислих за там какво да купя. Благодаря, хубава вечер

# 178
Здравейте! Да попитам за памперсите гащи ли е по-удобно или памперс обикновен с лепки? Ние ползваме гащи и сега се замислих за там какво да купя. Благодаря, хубава вечер
Памперс с лепенка два размера. Един, който детето си носи, и един по-голям размер. В ситуацията в която са децата, а и вие (трябва доста бързо да бъде сменена превръзката и децата да бъдат преобути) няма да е удачно да обувате памперс гащи.

# 179
  • София
Със сигурност памперс. И аз се чудех за гащи, поне външния памперс, но след като видях как се случват нещата, гащите според мен не са удачни.

Общи условия

Активация на акаунт