Хипоспадия 8 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 45 335
  • 769
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря Ви и аз си мислих, че гащи ще е по-удачен вариант и добре, че попитах. Ще взема с лепенка

# 181
Здравейте! Да попитам за памперсите гащи ли е по-удобно или памперс обикновен с лепки? Ние ползваме гащи и сега се замислих за там какво да купя. Благодаря, хубава вечер
Памперс с лепенка два размера. Един, който детето си носи, и един по-голям размер. В ситуацията в която са децата, а и вие (трябва доста бързо да бъде сменена превръзката и децата да бъдат преобути) няма да е удачно да обувате памперс гащи.

Когато операциите са 2, само за втората операция ли трябват два размера памперси?

# 182
Независимо колко са операциите, при всяка има цистофикс и катетър и е нужно да се слагат по две пелени. Едната се слага върху другата и в нея си извежда цистофикса. В нея детето уринира, за да не мокри раната. Долната пелена е само за акане. Когато това се случи сменяте и превръзката на членчето. Всичко това ще ви бъде обяснено при изписването от болницата. Там преди операцията искат да им дадете два размера пелени. Носете си повече, защото детето много обеднява от упойката.
Ако детето е голямо се слагат тапи на катетъра и цистофикса. То само ги маха и уринира.

# 183
Мерси, сега като прегледах пак първият имейл от доктора виждам, че ми е писал за първата операция, че катетъра ще е между 2 памперса, а за втората, че ще има и цистофикс.

# 184
  • София
Аз до колкото разбрах при две операции не винаги се слага цистофикс на първата.  Една от мамите беше казала, че при първата са нямали.

# 185
Да, вярно че на първата е само е катетър. Той и дълъг и се слага във втората пелена. Първата операция е само за изправяне на члена. Изрязват се хордите, който го дърпат надолу. Не се стряскайте от това, че после члена ще изглежда като изрязан. Свиква се, тъй като до другата операция ще имате 6-8 месеца рехабилитация и постоянно мазане. Но и това минава и се забравя. След втората операция всичко ще изглежда както трябва да е. А детето ще го забрави още по-бързо.

# 186
  • София
На скоро четох статия, че първите спомени са на възраст около 3г и половина.

# 187
Именно затова се препоръчва операция на около 2г., детето хем е поотраснало, хем няма спомени за в бъдеще. Затова е важно нещата да се направят качестено, с възможно най - малко интервенции за него.

# 188
Именно затова се препоръчва операция на около 2г., детето хем е поотраснало, хем няма спомени за в бъдеще. Затова е важно нещата да се направят качестено, с възможно най - малко интервенции за него.
Само да добавя още нещо. Синът ни беше на 3г. и не се наложи да мажем с Андр.
Не ми се вярва да е изключително надарен Simple Smile, по-скоро заради по-голямата възраст и члена  беше достатъчно пораснал.
Беше с коронарна хипоспадия, ако има значение.

# 189
Здравейте мами, интересува ме специално децата които минали операция за хидронефроза и им е било поставено стенд.След махане на стенда, имаше ли пак задръжка в бъбрека?

# 190
Здравейте!

Имам въпрос. Има ли деца, които малко повече от 1 месец след операцията изпитват силна болка при уриниране сутрин?Детето спира да пикае, плаче и след 10 минути пак му се пишка. И така няколко пъти. Към обяд тази болка отминава. Ако има такива, какво се оказа?
При моето дете това беше 2ра операция.
Писах на доктора, но не ми отговаря повече от седмица, препратих му мейла и днес. Положението не се подобрява при детето.

С поздрави,
Миряна

# 191
Пусни стерилна урина.
Възможно е да има бактерии и те да са причината.

# 192
Здравейте!

Имам въпрос. Има ли деца, които малко повече от 1 месец след операцията изпитват силна болка при уриниране сутрин?Детето спира да пикае, плаче и след 10 минути пак му се пишка. И така няколко пъти. Към обяд тази болка отминава. Ако има такива, какво се оказа?
При моето дете това беше 2ра операция.
Писах на доктора, но не ми отговаря повече от седмица, препратих му мейла и днес. Положението не се подобрява при детето.

С поздрави,
Миряна

При нас имаше такъв проблем 3 месеца след операцията. Болеше го най-вече след обедния сън. Пуснахме стерилна урина и се оказа бактерия. Доктор Джинович ни изписа АБ и мина.

# 193
Някой знае ли каква упойка слагат на децата и дали сте ги тествали преди това за алергия? Сякаш бях чела нещо подобно в предишните теми, но не си спомням къде точно. Благодаря

# 194
  • София
Моя не съм го тествала.

Общи условия

Активация на акаунт