Хипоспадия 8 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 45 353
  • 769
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте.
Един въпрос за болничния. Може ли да бъде издаден на бащата, а не на майката и как точно става?
Няма причина да не може, ако бащата е осигурен. Просто в доклада, който доктора издава да пише като придружител името на бащата. След това с документите при педиатъра/ЛЛ на детето - по нататък е същото. За едно дете в календарната година и двамата родители могат да ползват общо 60 дни платен болничен, останалите, които се издават, независимо дали е от ЛКК или ТЕЛК ще бъдат непалтени.

# 226
Здравейте! Днес ме “изненадаха” с датата ни за ТЕЛК, след 5месеца чакане от както сме подали документи за преосвидетелстване и датата е 05.08, тъй като имаме насрочена дата за операция при д-р Джинович на 03.08 и тогава ще сме в Сърбия, дали знае някой има ли някаква възможност/процедура да изтегля датата с една седмица напред или трябва просто да ходя да се моля на комисията да се явим по-рано :/

# 227
  • София
От утре трябва да отпадне роуминга със Сърбия
https://www.pariteni.bg/novini/taksi/v-koi-dyrzhavi-pada-roumingyt-ot-utre-239467. По възможност говорете с операторите си, за да сте сигурни.

AniGocheva попитай в темата за ТЕЛК също.
https://m.bg-mamma.com/?topic=1223831.msg43016557#new

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 18:30 от trikitil

# 228
ВАЖНА ИНФО за пътуващите:
Влизането на територията на БГ от 01.07.2021 ще се определя в зависимост от цвета на държавата, от която идва - като за всяка държава е определен цвета на база анализи и ще се актуализира минимум веднъж седмично.
Заповед на Министъра на здравеопазването за влизане на територията на БГ от 01.07.2021:
https://coronavirus.bg/bg/1038

ДОПЪЛВАМ:
На 02.07. от Теленор ми заявиха, че все още има роуминг за Сърбия и цената на входящо е 1,59 лв, а на изходящо 3,49 лв. За нет не питах, но имат пакети с включени 100 МB за ден или 700 за седмица (19 лв). Та явно ще почакаме още, за да може да се говори на по-сносни цени.

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 09:04 от Lyo Lyo

# 229
Здравейте!
Приблизително колко лева си обменяте в сръбски динари? Като изключим еврото за операцията и за квартирата? На Оля в евро ли плащате?

# 230
Наема на апартамента се заплаща в евро. На останалите места сме плащали в динари.
Ние сега в Бел Медик заплатихме с карта прегледа на Михаил, а направения ЯМР в друга болница в Сърбия в динари.

Качвам наретбата за Телк, тъй като доста деца се оказва, че нямат Телк, родителите не знаят, или някои лекари оспорват това право.
https://www.lex.bg/en/laws/ldoc/2137150573
Раздел lX,
топка 6
част 8 Хирургични заболявания

# 231
Синът ми е на почти 2г., и е с хипоспадия гландуларис. Писала съм на д-р Джинович, и трябваше февруари месец да му пиша отново, за да уточним евентуално дата за операция. Малко преди това обаче му откриха hpv (човешки папилома вирус). Педиатърката реши, че е възпаление, и го лекува с кортикостероид. Понеже се влоши го заведох на спешен кабинет в Пирогов. Прегледа го д-р Пеев. Едва ли не ми се скара, започна да ме разпитва как се е заразил. И накрая казва, “и като оправите проблема, елате да видим какво ще измислим за хипоспадията”.Аз веднага след това си пуснах изследвания и нещата бяха наред. Отидохме при д-р Люси Попова-дерматолог, и от февруари до момента го гори вече 4 пъти с азот и пустите брадавици отново се появяват. Концентрирани са на входа на дупчицата, от която пишка. Пи супер много време Изопринозин, и нищо. Хора безсилна съм вече, не знам къде да го заведа и какво да правя. Има ли някой, който се е сблъскал с това? Да търся ли нов лекар? Мислех, че проблема ще решим бързо, и после ще направим операцията, но проблема не се решава. Толкова ми е тъжно през какво минава това малко човече, а тепърва предстои и операция. 😭

Последна редакция: чт, 07 апр 2022, 06:29 от AMA3OHKA

# 232
  • София
Аз бих търсила друг лекар, ако сегашния не успява да се справи. Нямам сблъсък с това заболяване и не нога да съдействам за доктори.

# 233
Синът ми е на почти 2г., и е коронарна хипоспадия. Писала съм на д-р Джинович, и трябваше февруари месец да му пишаотново, за да уточним евентуално дата за операция. Малко преди това обаче му откриха hpv (човешки папилома вирус). Педиатърката реши, че е възпаление, и го лекува с кортикостероид. Понеже се влоши го заведох на спешен кабинет в Пирогов. Прегледа го д-р Пеев. Едва ли не ми се скара, започна да ме разпитва как се е заразил. Аз веднага след това си пуснах изследвания и нещата бяха наред. Отидохме при д-р Люси Попова-детматолог, и от февруари до момента го горо вече 4 пъти и пустите брадавици отново се появяват. Концентрирани са на входа на дупчицата, от която пишка. Пи супер много време Изопринозин, и нищо. Хора безсилна съм вече, не знам къде да го заведа и какво да правя. Има ли някой, който се е сблъскал с това? Да търся ли нов лекар? Мислех, че проблема ще решим бързо, и после ще направим операцията, но проблема не се решава. Толкова ми е тъжно през какво минава това малко човече, а тепърва предстои и операция. 😭
А защо не пишете на д-р Джинович за ситуацията, в която се намирате (пратете и снимки) и чуйте и неговото мнение?
От няколко източника съм чула, че в Александровска болница имат добра детска алергология и дерматология - проучете там. Това ми идва на ум като идеи - едното не изключва другото - бих започнала с д-р Джинович. Успех!

# 234
Синът ми е на почти 2г., и е коронарна хипоспадия. Писала съм на д-р Джинович, и трябваше февруари месец да му пишаотново, за да уточним евентуално дата за операция. Малко преди това обаче му откриха hpv (човешки папилома вирус). Педиатърката реши, че е възпаление, и го лекува с кортикостероид. Понеже се влоши го заведох на спешен кабинет в Пирогов. Прегледа го д-р Пеев. Едва ли не ми се скара, започна да ме разпитва как се е заразил. Аз веднага след това си пуснах изследвания и нещата бяха наред. Отидохме при д-р Люси Попова-детматолог, и от февруари до момента го горо вече 4 пъти и пустите брадавици отново се появяват. Концентрирани са на входа на дупчицата, от която пишка. Пи супер много време Изопринозин, и нищо. Хора безсилна съм вече, не знам къде да го заведа и какво да правя. Има ли някой, който се е сблъскал с това? Да търся ли нов лекар? Мислех, че проблема ще решим бързо, и после ще направим операцията, но проблема не се решава. Толкова ми е тъжно през какво минава това малко човече, а тепърва предстои и операция. 😭
А защо не пишете на д-р Джинович за ситуацията, в която се намирате (пратете и снимки) и чуйте и неговото мнение?
От няколко източника съм чула, че в Александровска болница имат добра детска алергология и дерматология - проучете там. Това ми идва на ум като идеи - едното не изключва другото - бих започнала с д-р Джинович. Успех!
Амазонка, аз лично също бих писала на д-р Джинович, бих потърсила и няколко мнения на кожни лекари в България. За добри дерматомози се спрягат д-р Елмира Павлова, д-р Демерджиева, доц. Дърленски, д-р Ангелова. Това са все известни имена в областта на дерматолигията и венерологията. Лично аз съм посещавала всички с моите деца.

# 235
Здравейте! Предстои ми да започвам събирането на багажа и всичко необходимо за заминаването ни в Сърбия. Знам, че доста е изписано по тази тема и се опитах да запомня почти всички съвети, но все пак реших да напиша набързо какво съм се сетила до сега и ако има някой нещо да допълни ще съм много много благодарна.
Всички документи на детето, като по-важните от тях са преведени вече на английски език, изследванията, които ще направим няколко дни преди да заминем, лекарства, в това число: Нурофен задължително, стерилни марли 10/10, лекопласт(от белия, който е разтеглив. Широк 5см) и дефламол (някъде бях чела, че може да се маже с него, за да не залепва марлята за раната). Памперси два размера с лепки, не от гащите и дрешки по-голям размер, че да не стягат. Застраховки за всички нас и на колата, както и паспортите и сертифокатите за пътуването. Пръскало за комарите, обмислям да взема и някакви пюрета за там, малко глупав въпрос, но там нали продават плодови кисели млека, защото моето дете много ги яде и да знам, ако трябва да се запасявам от тук в хладилната чанта Simple Smile
Другото, което ме интересуваше е за смрадликата, някой носил ли е и поливал ли е след баня пишлето (изобщо то може ли да се мокри и ако да някой ползвал ли е с цел по-лесно зарастване и против възпаление на кожата), защото на него много му помага, ако се зачерви от памперсите и с няколко поливания и се оправя, че затова си мислих дали мога да ползвам и за операцията? Също исках да попитам за тези бързите тестове, които ще ни направят предния ден, в евро или в динари се плащат и те бяха по 30 евро на човек, нали така? Горе долу това ми е списъка за сега, ще се радвам на всичко друго, което се сетите и би ми било от полза. Всичко добро на всички и спокойна вечер

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 00:33 от AniGocheva

# 236
Подред :
В магазините има всички, и кисели плодови млека.
Пишлето ще е с превръзки и няма въобще да го мокриш, камо ли да киснеш със смрадлика. Ще мажеш единствено и само с крем който там ще ти изпишат - Станицид. Дефламол ще използваш на по късен етап, като се приберете в България и то по твоя преценка.
Тестовете може да заплатиш в евро, може да заплатиш и с карта или с динари.
Ние последния път преди 2 седмици заплатихме прегледите в Сърбия в 2 различни болници - Бел Медик и тяхна държавна болница с карта без проблем. След като се прибрахме се оказа, че в Бел Медик са пропуснали да начискят цената на рентген. Заплатихме го онлайн, чрез линк който ни изпратиха на имейла чрез който кореспондирахме с тях.

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 14:18 от marychery

# 237
Здравейте, ако мога да попитам някой има ли опит с операция, когато детето скоро е махнало памперсите? Първата операция ще е в началото на Септември, но синът ми даваше индикации за гърне и от месец вече е без памперс. Понеже не говори нещата се случват по-трудно, но от скоро си носи гърнето или го сочи, навън също го носим, иначе не иска да ходи. Нощем също стиска до сутринта, но естествено е възможно да се случи някой инцидент. Има около 2 месеца до операцията и се надявам, че съвсем ще са намалели инцидентите дотогава, но се притеснявам малко. Дали ще е проблем, че е с гащи след операцията, то хем не исках да изпусна момента като иска да ходи в гърнето, хем пък не ми се иска да го връщам обратно към памперсите да не го объркам. Ако някой има такъв опит, моля да сподели. Извинявам се за дългите обяснения. Simple Smile

# 238
Reing, за престоя в Сърбия ще е с памперс, независимо, че сте го махнали. Детето е малко, и особено при болка няма да има как да се контролира.  Освен това при мако дете това е и начина да опазите катетрите и да няма замърсяване.

# 239
Аа ок разбирам, но това значи ли, че ако иска не може да си върши нуждите в гърнето? За голяма нужда не в ходил в памперса повече от половин година ми е мисълта.

Общи условия

Активация на акаунт