Хипоспадия 8 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 45 349
  • 769
  •   2
Отговори
# 210
Т.к аз сама запазвам часовете за преглед при педиатър от болницата ми отговориха, че е необходимо около 10 дни преди операцията да им пиша за час - нашата е началото на юли, така че е абсолютно логично да не запазват за август - това е почти месец и половина по-късно. Не се притеснявайте - отговарят много бързо, няма да останете незаписани.
Също така искам да опиша патилата си последните дни - 2ро явяване на ТЕЛК - написали "освидетелстване". Т.к. подадох документите за СП през Системата за сигурно електронно връчване - ми се обадиха от СП, че щом вече има ТЕЛК, трябва да е преосвидетелстване. Та днес ходих пак до секретаря на комисията и другата седмица още веднъж, за да ми дадат корекция (още един лист пак с всички подписи от комисията). Та следете си всичко по документите. Аз го видях, че пише освидетелстване, но т.к. ние имаме прекъсване от половин година от предното ЕР и не се застъпват реших, че затова така е дадено, ама не. Телефоните си не вдигат - та още два пъти разкарване. Веднъж явяване, после да си взема ЕР и още два пъти за корекцията. Някой да има време да снове между институциите. И чак ми казва, ама защо водите детето, оставете го на някой - Grinning наредили са се 5 човека у нас да си седят, за да им оставям детето като имам нужда. Grinning Wink

# 211
  • София
И на мен ми се караха за детето, защо не стои в къщи. Всички сме с баби и детегледчки инот скука си водум децата и се разхождаме по институциите.

# 212
Здравейте,
Ние се върнахме вчера от Белград. На границата ни поставиха под карантина. За да избегнем чакане по големите лаборагории в София, направихме тестоветв си в Божурище. Резултатите ни бяха готови за 15 минути, лекаря беше супер внимателен, особено с Михаил. Веднага изпратихме резултата на РЗИ и карантината ни е отменена. Препортчвам, вместо да се притеснявате и да чакате на опашки в големите лаборатории. Ние дори закъснявахме, тъй като лаборагорията работи до 18 ч. Обадихме се по телефона и лекаря остана за да ни изчака, да вземе и да обработи пробите. Цената на теста е 35 лв.
Лабораторията е :
МДЛ д-р Филевски
Тел. 02/9932139
Божурище
.

# 213
Здравейте,
Ние се върнахме вчера от Белград. На границата ни поставиха под карантина. За да избегнем чакане по големите лаборагории в София, направихме тестоветв си в Божурище. Резултатите ни бяха готови за 15 минути, лекаря беше супер внимателен, особено с Михаил. Веднага изпратихме резултата на РЗИ и карантината ни е отменена. Препортчвам, вместо да се притеснявате и да чакате на опашки в големите лаборатории. Ние дори закъснявахме, тъй като лаборагорията работи до 18 ч. Обадихме се по телефона и лекаря остана за да ни изчака, да вземе и да обработи пробите. Цената на теста е 35 лв.
Лабораторията е :
МДЛ д-р Филевски
Тел. 02/9932139
Божурище
.
Благодаря - много полезна инфо за скоро пътуващите. Може ли да опишете как точно става поставянето под карантина. Ако реша да остана под карантина - имате ли представа как точно се случва с отсъствието ми от работа?

# 214
При прибиране към  България, Сръбската граница се минава бърво, стройно и лесно. След което на Българската настава ад. Огромни опашки и много бавно. Минаваш граничния пункт, където ако нямате ваксина, документ, че сте били болни през последните 6 месеца, или направени тестове, документите се предават на две женици от РЗИ. Там се нареждаш на опашка от мрънкащи хора, които в голямата жега попълват декларации с лични данни, че оставате под карантина
За нас беше много важно, да си направиме тестовете в най - близката лаборатория, по няколко причини. Затова избрахме Божурище, и останахме доволни. Резултатите ни станаха веднага, бързо и коректно.

# 215
При прибиране към  България, Сръбската граница се минава бърво, стройно и лесно. След което на Българската настава ад. Огромни опашки и много бавно. Минаваш граничния пункт, където ако нямате ваксина, документ, че сте били болни през последните 6 месеца, или направени тестове, документите се предават на две женици от РЗИ. Там се нареждаш на опашка от мрънкащи хора, които в голямата жега попълват декларации с лични данни, че оставате под карантина
За нас беше много важно, да си направиме тестовете в най - близката лаборатория, по няколко причини. Затова избрахме Божурище, и останахме доволни. Резултатите ни станаха веднага, бързо и коректно.
Аз да попитам, все още правят ли бързи тестове в болницата в Сърбия? Тъй като ще сме и с другото дете, на нея ще трябва ли да правят, тъй като и тя ще ни придружава в болницата, защото няма на кой да я оставим. Как седят нещата? Да кажа, че ние ще пътуваме със сертификати за ваксина

# 216
Не съм съвсем по темата, но защо не правите антигенен тест в Сърбия?
Мога да препоръчам Биомедика, близо до площад "Славия" - резултатът става за около 30 минути, лабораторията работи денонощно. Цената е 3000 динара (50 лева).
https://www.google.com/maps/place/BioMedica/@44.8008704,20.46634 … 4147!4d20.4664896

# 217
Не съм съвсем по темата, но защо не правите антигенен тест в Сърбия?
Мога да препоръчам Биомедика, близо до площад "Славия" - резултатът става за около 30 минути, лабораторията работи денонощно. Цената е 3000 динара (50 лева).
https://www.google.com/maps/place/BioMedica/@44.8008704,20.46634 … 4147!4d20.4664896
А дали за чужденци цената е същата, т.к. за PCR тестовете имаше голяма разлика и оскъпяване за чужденци? В БГ е 30-35 лв.

# 218
При прибиране към  България, Сръбската граница се минава бърво, стройно и лесно. След което на Българската настава ад. Огромни опашки и много бавно. Минаваш граничния пункт, където ако нямате ваксина, документ, че сте били болни през последните 6 месеца, или направени тестове, документите се предават на две женици от РЗИ. Там се нареждаш на опашка от мрънкащи хора, които в голямата жега попълват декларации с лични данни, че оставате под карантина
Аз да попитам, все още правят ли бързи тестове в болницата в Сърбия? Тъй като ще сме и с другото дете, на нея ще трябва ли да правят, тъй като и тя ще ни придружава в болницата, защото няма на кой да я оставим. Как седят нещата? Да кажа, че ние ще пътуваме със сертификати за ваксина
да, щом ще бъде оперирано детето, и ще влизате в операционния блок се правят тестове на всички.
Щом сте със сертификат за ваксина границата минавате спокойно, без да сте под карантина.
Що се отнася до цената на тестовете, аз също разсъждавах дали да не си ги направиме в Бел Медик. Бях говорила и с лекар от клиниката. Но цената е 30 евро на човек, и оскъпяването спрямо българия си е двойно. Ние бяхме 4 човека, затова и решихме да ги направиме веднага след преминаването на Българската граница, и нямахме никакви проблеми.

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 10:23 от marychery

# 219
А ако преди да се приберем си направим тест в Сърбия нямаме карантита и минаваме граница само с документа нали?

# 220
Да, това го има в заповедта на Министъра. PSR важи до 72 часа, бързия антигенен - 48 часа преди влизането в страната. В тези случаи не седите под карантина!

# 221
Ако си направите тест и е отрицателен, минавате и не сте под карантина.
Искам да попитам родителите но по-малките деца как успяват да направите клипче с пишкащото дете. При нас е голяма мъка. Днес седяхме три часа и се стиска. В крайна сметка не успях да направя нищо.

# 222
Здравейте, мили майки Simple Smile На моето момче му предстои операция в Сърбия в края на юли. От Франция поръчах 1 крем Андрактим в повече. Ще се радвам да го предоставя на някой, който има нужда Simple Smile

# 223
  • София
Ако си направите тест и е отрицателен, минавате и не сте под карантина.
Искам да попитам родителите но по-малките деца как успяват да направите клипче с пишкащото дете. При нас е голяма мъка. Днес седяхме три часа и се стиска. В крайна сметка не успях да направя нищо.

Висим в банята, има навик като тръгнем да се къпем или се къпем да се изпишква. Последния път беше най-тегаво. Час и нещо отне, колко видеа почвах и изтрих. Моя е неверотен инат, не стане ли от първия път изпишкването при подканяне, значи трябва да млъкна и да дебна само с включен телефон.

# 224
Здравейте.
Един въпрос за болничния. Може ли да бъде издаден на бащата, а не на майката и как точно става?

Общи условия

Активация на акаунт