Хипоспадия 8 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 46 613
  • 769
  •   2
Отговори
# 480
Вече има изисквания за превод на  медициндка документация.
Кръв на моето дете взеха само венозна, доколкото помня.
Не се е налагало да му вземат кръв , преди операцията.
На нас също не ни се е налагало да поръчваме храна. В началото купувахме от ресторанта на болницата, след това основно си готвихме.
Има и скара в квартала до болницата., много пекарни, магазини от които да пазарувате.
В аптеката можеш да купиш всичко необходимо. Все пак е добре да носиш нещо за температура и болка - каквото ползваш, марлите, за които вече си прочела. Дефламола не мисля, че ти е необходим. Там ще ви изпишат крем за мазане - Станицид,който е антибиитичен., както и АБ и пробиотик.

# 481
И преди съм писала решихме там да му направят изследвания. Бяхме в airbnb и готвихме, но сме поръчвали от Glovo също. Нищо не ни е трябвало и не съм се запасявала, всичко нужно взехме от там. Мисля, че бяхте близо до болницата във Вила забравих името на хотела. Почти срещу него има магазин Макси ( на 5мин) много е зареден, има топла витрина с готова храна. Магазина е 24 часа.

# 482
Здравей,Krasyma,
Благодаря за споделената информация.

Още от пръв поглед проф. Марков отсече, че бебенцето ни е с хипоспадия и именно той ме насочи към д-р Джинович.Днес Бях на второ мнение при д-р Богданова, която също веднага установи същото. Попитах я, дали има вариант за вътреутробно повлияване на състоянието - отговорът беше "Не".
Четох доста по темата, най-вече чуждестранни публикации и проучвания. Като причинители са посочени външни фактори като мръсния въздух и приемането на ксеноестрогени, намиращи се в месото и млечни продукти, третирани с антибиотици и така наречения "зоб" както и ползването на козметика с парабени.
Всичко това в комбинация, разбира се, с евентуална генетична обремененост.
Когато зададох този въпрос на професора - "Защо", отговорът беше, че никой не може да каже, защо природата е решила това да се случи....

Здравей, Гергана! Синът ми, на една годинка, е с коронарна хипоспадия. Миналия месец получих отговор от д-р Джинович, цената на операцията е 5000 евро, каза че ще се прави след като детето навърши 2 години. По отношение на вътреутробното лечение, не съм чула за такова, не вярвам, че е възможно и не съм се замисляла дори за това. Изкарай доколкото можеш спокойна бременност, нека бебето се роди, да се установи вида хипоспадия и тогава ще решите какво да правите. Аз също се проследявах при д-р Марков и не само там, но никой не видя, че бебето е с хипоспадия. Бихте ли споделили какво ви каза д-р Марков за причините за хипоспадията, ако всъщност има такава? Вие имате ли отговор за вас?
Здравейте,

Виждам, че повечети от вас вече са минали по оперативен път, за да стигнат до премахване на проблема. Искам да ви попитам обаче, преди да се свържа с Д-р Джинович, дали сте чували за вътреутробно подпомагане?
В 23 г.с. съм и вероятно, според проф.Марков, детенцето ми ще бъде с хипоспадия.
Ако ли не може проблемът да се повлияе преди раждането, бихте ли ми казали, ориентировъчна цена примерно за една операция при д-р Джинович?

От сърце ви благодаря и бъдете здрави!!!

# 483
Хипосподията представлява липса на канал до главичката на члена. Няма как това да се поправи преди са се роди детето. Да не ви плаша, но щом се е видяла на видеозона значи е по-тежка, пеноскротална или скротално. При моето дете се разбра, че има нещо в 20-тата седмица от бременността. Роди се със скротално хипосподия. В най-добрия случай се минава през две операции-за изправяне на члена и за изграждане на канала. Ако е по-лека форма се оправя с една операция.
Не го мислете за сега. Изкарайте бременността, родете си нормално бебето и тогава ще разберете дали, и ако има, какъв е проблема. Най рано може да се направи операция, когато детето е на 1.6-2 години. Съветвам ви веднага след като се роди, да го заведете на детски уролог и да си извадите ТЕЛК. Така ще съберете част от средствата за операцията. Свържете се с д-р Джинович, когато детето стане на година и му пратете снимки.
А до тогава просто си обичайте детето без да се терзаете. То е нормално дете и има нужда от спокойна майка. Хипоспадията е поправима.

# 484
  • София
Много фактори се посочват като причини за хипоспадията, но по вероятно е да е генетично.
Поправима е, това е най- хубавото. Интересно е, че Марков споменава Джинович, преди 3г не обели и дума за него. За моя син имаше съмнения за стеснен уретър, защото задържаше урина и бъбреците бяха уголемени, препоръча от Пирогов доктор, но и за стеснение, не бих им се доверила.

# 485
Все повече български специалисти са чували за д-р Джинович. И явно е очевадно по-добър, защото обикновенно защитават българските си колеги. Това е един от малкото случай в които препоръчват чужденец и то сърбин!

# 486
Цялостната работа на д-р Джинович няма нищо общо с тази на бг. урологи и с бг. школа. Не става въпрос само за хипоспадията, а за всички урологични заболявания. Методите му на работа са коренно различни, резултатите нямат общо с тези в България.

# 487
Здравейте, Гергана,

а детето Ви изпитва ли болка или дискомфорт от състоянието си? Как беше при вас?

Благодаря !

Хипосподията представлява липса на канал до главичката на члена. Няма как това да се поправи преди са се роди детето. Да не ви плаша, но щом се е видяла на видеозона значи е по-тежка, пеноскротална или скротално. При моето дете се разбра, че има нещо в 20-тата седмица от бременността. Роди се със скротално хипосподия. В най-добрия случай се минава през две операции-за изправяне на члена и за изграждане на канала. Ако е по-лека форма се оправя с една операция.
Не го мислете за сега. Изкарайте бременността, родете си нормално бебето и тогава ще разберете дали, и ако има, какъв е проблема. Най рано може да се направи операция, когато детето е на 1.6-2 години. Съветвам ви веднага след като се роди, да го заведете на детски уролог и да си извадите ТЕЛК. Така ще съберете част от средствата за операцията. Свържете се с д-р Джинович, когато детето стане на година и му пратете снимки.
А до тогава просто си обичайте детето без да се терзаете. То е нормално дете и има нужда от спокойна майка. Хипоспадията е поправима.

# 488
Здравей Гергана,
децата не изпитват болка от състоянието си.
Хубаво е, бебето след раждането да бъде прегледано от детски уролог, освен за да види дали е с хипоспадия, да огледа и бъбреците, пикочен мехур, канали. И разбира се да подадете документи за ТЕЛК.
Аз също бих Ви посъветвала да се насладите на бременността, след раждането да се радвате на бебето. Най - вече да бъдете спокойна, защото децата усещат безпогрешно тревогата на майката. Хипоспадията е поправимо заболяване, и след операция децата водят нормален живот.
Както и Gergana, aз също бих ви посъветвала да търсите специалист , ако се налага операция, извън България. В тази и темите назад има много подробности, защо всяка от нас се спря на д-р Джинович, а не на бг, уролог.
Пожалавам Ви лека бременност, и прекрасно бебче!

Последна редакция: чт, 25 ное 2021, 14:45 от marychery

# 489
Здравейте, marychery,

Докторът също ми каза, че не изпитват затруднения,произхождащи от диагнозата,но реших да се допитам и тук, да не би да ми го казва за успокоение.

Благодаря за отговора и пожеланията! Бъдете
здрава! 🍀

Здравей Гергана,
децата не изпитват болка от състоянието си.
Хубаво е, бебето след раждането да бъде прегледано от детски уролог, освен за да види дали е с хипоспадия, да огледа и бъбреците, пикочен мехур, канали. И разбира се да подадете документи за ТЕЛК.
Аз също бих Ви посъветвала да се насладите на бременността, след раждането да се радвате на бебето. Най - вече да бъдете спокойна, защото децата усещат безпогрешно тревогата на майката. Хипоспадията е поправимо заболяване, и след операция децата водят нормален живот.
Както и Gergana, aз също бих ви посъветвала да търсите специалист , ако се налага операция, извън България. В тази и темите назад има много подробности, защо всяка от нас се спря на д-р Джинович, а не на бг, уролог.
Пожалавам Ви лека бременност, и прекрасно бебче!

# 490
Моето дете се роди с пеноскротална хипоспадия. Благодарение на д-р Джинович сега всичко е наред.
Не се притеснявайте. Нека бебето да се роди живо и здраво.

# 491
Здравейте,
включвам се по темата първо с голямо Благодаря за информацията тук ,която ми помогна да намеря възможност за решение на проблема ни.И с малко въпроси...
1/ Някой може ли да ми даде точния адрес на апартамент №5 при Оля,за да се ориентирам как да стигнем от автогарата–много трудно получавам обратна информация от нея
2/трябва ли да преведем изследванията от кръв и урина

# 492
Не мога да ви дам точен адрес, но мисля че е в сградата срещу пекарна Кралица - Воеводе Степен 169. В тази сграда Оля дава под наем няколко апартамента. Мъжът и синът ми бяха там септември в ап. 3. Но вие трябва да се уговорите с Оля къде да се чакате, за да ви даде ключове. Ной-лесно е за нея да е пред клиниката. Тя може и да ви вземе от автогарата с кола. Заплаща се, но не знам колко.
Изследванията не съм превеждала, все пак има и наименования на английски. Преведете епикризата от раждането, ако детето е по-малко и ако имате всякакви други документи на английски. Няма нужда от легализация, важно е лекарите да могат да ги разчетат.

# 493
Не мога да ви дам точен адрес, но мисля че е в сградата срещу пекарна Кралица - Воеводе Степен 169. В тази сграда Оля дава под наем няколко апартамента. Мъжът и синът ми бяха там септември в ап. 3. Но вие трябва да се уговорите с Оля къде да се чакате, за да ви даде ключове. Ной-лесно е за нея да е пред клиниката. Тя може и да ви вземе от автогарата с кола. Заплаща се, но не знам колко.
Изследванията не съм превеждала, все пак има и наименования на английски. Преведете епикризата от раждането, ако детето е по-малко и ако имате всякакви други документи на английски. Няма нужда от легализация, важно е лекарите да могат да ги разчетат.

Много ми помогнахте,благодаря!

# 494
Да, точно в сградата срещу пекарна Кралица е апартамент 5.

Общи условия

Активация на акаунт