Хипоспадия 8 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 46 618
  • 769
  •   1
Отговори
# 465
Синът ми е със 7 операции за хипоспадия. 3 в България и 4 при д-р Джинович. Благодарение на него сега всичко е наред.

# 466
Когато четете темите, и четете за деца с усложнения, не се стряскайте. Усложнения, фистули, стеснения може да се получат навсякъде. Разликата при операциите в България и при д-р Джинович е цялостната реконструкция и визия на пениса, възможността за нормален полов живот. Тук не става въпрос само за самата уретропластика. Аз затова цитирах имейла му.  Няма нищо общо между работата на бг. уролози и на д-р Джонович.
Моето момче е с 2 операции в България и една в Сърбия. Разликата е огромна.
Просто няма как само с думи да ви опиша разликата, защото в съзнанието си всеки проектира някакъв образ, а и когато не сте видяли и самата операция е трудно да си го представите. Но това което мога да кажа - след операцията на д-р Джинови детето е преглеждано от д-р Минова, проф. Огнян Бранков, д-р Гайдаров, проф. Панчев. Всеобщото мнение е - отлична работа! Не личи, че е правена уретропластика, почти липстват белези.
Просто трябват вяра, търпение и време!

Последна редакция: чт, 04 ное 2021, 08:43 от marychery

# 467
Членът на детето ми е напълно нормален, благодарение на д-р Джинович. Единственото леко странно, за нашите представи е, че е обрязан.
Благодарение на мамите от този форум, ние се разминахме само с една операция при д-р Джинович - без усложнения!

# 468
И на моето момче пениса е напълно нормален още след първата операция при д-р Джиновиц. Няма да забравя как взе детето в 16,30 и ни го върна в 22,30 ч., защото бг уролозите бяха си оставили ръцете.

# 469
За възможностите на доктор Джинович каквото и да се каже е малко. Първата операция на сина ми беше на екстрофия на пикочен мехур. Втората ( преди месец) на еписпадия. Ами мога да кажа, че члена е страхотен. Не съм си и представяла да изглежда така.

# 470
  • Пловдив
Членът на детето ми е напълно нормален, благодарение на д-р Джинович. Единственото леко странно, за нашите представи е, че е обрязан.
Благодарение на мамите от този форум, ние се разминахме само с една операция при д-р Джинович - без усложнения!
Наистина обязването е странно за нашите представи. Писала съм преди време, че 6 месеца след нашата операция остана едно струпване на кожа от долната страна на пениса - някъде по средата на ствола се пада. Детето е на  4г. в момента, операцията я правихме когато беше на 1г. и 8 м. С уринирането няма проблем, но сякаш това струпване на кожа леко, ама много леко (или се филмирам) придърпва пениса надолу и сякаш леко го зкривява (може и да си внушавам или много да се вглеждам). За последно съм пращала снимки и клипове на доктора преди повече от година и половина - знам, че само той може да ми отговори на въпросите и че вероятно е време пак да пратя. Чудя се дали наистина козметичния дефект си заслужава да подлагаме детето на още страдания и дали ако решим пак да го оперираме заради един козметичен проблем няма да си навлечем повече главоболия. Въобще не мога да изляза от този "филм" хипоспадия.

# 471
Здравейте, синът ми е с хипоспадия. Оперираха го на 06.10. 21 телка ни изтече на 01.10.21 на 01.11 се явих е за преосвидетелстване, но решението е, че няма проценти. Ние още не знаем дали операцията е успешна. (Не можем да го хванем от къде точно пишка и дали хубаво се е затворила старата дупчица) До преди 5 дни беше с превръзка. Има ли някой минал през същото? Има ли смисъл да обжалвам и ако да, къде трябва да го направя? От София сме. Благодаря предварително.

# 472
Принципно в наретбата пише до Завършване на лечението. След операцията се смята, че лечението е завършено. Телк може да получите при евентуално образуване на фистула, или ако се наложи последваща корекция. Но все пак зависи от самата комисия  на която сте попаднали. Доста индивидуално е.

Последна редакция: вт, 09 ное 2021, 22:43 от marychery

# 473
Здравейте, на някой случвало ли се е да се появи леко зачервяване/протрито на кожата отдолу по време на вакуум терапията след първа операция?
Вече 2 седмици чакаме отговор от доктора, някой скоро да е получавал отговор?

# 474
Здравейте,

Виждам, че повечети от вас вече са минали по оперативен път, за да стигнат до премахване на проблема. Искам да ви попитам обаче, преди да се свържа с Д-р Джинович, дали сте чували за вътреутробно подпомагане?
В 23 г.с. съм и вероятно, според проф.Марков, детенцето ми ще бъде с хипоспадия.
Ако ли не може проблемът да се повлияе преди раждането, бихте ли ми казали, ориентировъчна цена примерно за една операция при д-р Джинович?

От сърце ви благодаря и бъдете здрави!!!

# 475
Нашите операции бяха 4.
Първата 4500 евро
Втората 1000 евро
Третата 500 евро
Четвъртата безплатна
Но това беше през 2015 ., 2016 и 2017 г.

# 476
Здравей, Гергана! Синът ми, на една годинка, е с коронарна хипоспадия. Миналия месец получих отговор от д-р Джинович, цената на операцията е 5000 евро, каза че ще се прави след като детето навърши 2 години. По отношение на вътреутробното лечение, не съм чула за такова, не вярвам, че е възможно и не съм се замисляла дори за това. Изкарай доколкото можеш спокойна бременност, нека бебето се роди, да се установи вида хипоспадия и тогава ще решите какво да правите. Аз също се проследявах при д-р Марков и не само там, но никой не видя, че бебето е с хипоспадия. Бихте ли споделили какво ви каза д-р Марков за причините за хипоспадията, ако всъщност има такава? Вие имате ли отговор за вас?
Здравейте,

Виждам, че повечети от вас вече са минали по оперативен път, за да стигнат до премахване на проблема. Искам да ви попитам обаче, преди да се свържа с Д-р Джинович, дали сте чували за вътреутробно подпомагане?
В 23 г.с. съм и вероятно, според проф.Марков, детенцето ми ще бъде с хипоспадия.
Ако ли не може проблемът да се повлияе преди раждането, бихте ли ми казали, ориентировъчна цена примерно за една операция при д-р Джинович?

От сърце ви благодаря и бъдете здрави!!!

# 477
Здравейте!
Операцията на сина ми в Сърбия наближава и бих искала да попитам няколко въпроса:
1. Какви лекарства/ консумативи е добре да подготвя от БГ- назад в темите се обсъждаха стерилни марли, дефламол и и т.н , моля да споделите актуален опит.
2. Поради Ковид ресторантът в хотела, където ще сме настанени, не работи. Може ли да споделите  какви приложения тип “ takeaway, glovо пр.” има в Белград, които да използваме за поръчки на храна/продукти/аптека ?
3. В списъка с необходими изследвания, който Оля ми изпрати за коагулацията са ми посочени PT и АPTT( тоест няма време на кървене и време на съсирване) вие изследвали ли сте? Питам , защото за всички изследвания ще пуснем венозна кръв, но специално за време на кървене и време на съсирване трябва да се боде пръста( та се чудя необходимо ли е или мога да го спестя на детето). Също превеждахте ли лаб. изследвания на английски или не?
Благодаря предварително!

# 478
Въпреки, че бяхме носили изследвания от предният ден, но правени в България ни накараха да направим нови.
Не съм давала за превод никакви документи.
Не знам къде сте настанени, но ние като бяхме в Сърбия се намирахме близо до голям магазин Vero. Отделно има мерасници, които предлагат да изпечат месо,кебапчета, кюфтета закупени от тях. Има и много пекарни, които предлагат интересни закуски. Отделно в квартирите, в които бяхме имаше кухня с всичко необходимо за приготвяне. Спомянм си как носех пилешка супа в бурканче, защото по някаква причина бяхме приети в Медицински Системи Београд, а не в Белмедик и съответно нямаше храна за пациентите.
За лекарства до колкото си спомням нищо не носих, освен нурофен. Но при първата операция бяхме 3 дни в болницата и нямахме грижа за нищо.

За влизане в Сърбия сега какво е необходимо? Имам голямо желание да заведен детето на преглед, тъй като от последната операция минаха 4 години.

Последна редакция: сб, 20 ное 2021, 17:36 от йоко

# 479
Въпреки, че бяхме носили изследвания от предният ден, но правени в България ни накараха да направим нови.
Не съм давала за превод никакви документи.
Не знам къде сте настанени, но ние като бяхме в Сърбия се намирахме близо до голям магазин Vero. Отделно има мерасници, които предлагат да изпечат месо,кебапчета, кюфтета закупени от тях. Има и много пекарни, които предлагат интересни закуски. Отделно в квартирите, в които бяхме имаше кухня с всичко необходимо за приготвяне. Спомянм си как носех пилешка супа в бурканче, защото по някаква причина бяхме приети в Медицински Системи Београд, а не в Белмедик и съответно нямаше храна за пациентите.
За лекарства до колкото си спомням нищо не носих, освен нурофен. Но при първата операция бяхме 3 дни в болницата и нямахме грижа за нищо.

За влизане в Сърбия сега какво е необходимо? Имам голямо желание да заведен детето на преглед, тъй като от последната операция минаха 4 години.

Благодаря за отговора! Каква беше причината да не харесат изследванията Ви от БГ? В Сърбия към днешна дата се влиза без рестрикции, но при връщане в България е по-сложно, защото Сърбия попада в червена зона.

Общи условия

Активация на акаунт