Хипоспадия 8 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 45 249
  • 769
  •   1
Отговори
# 135
Наистина е трудно човек да разбере какво сте написал и наистина изглежда като копирано като от google translator. В кой град и коя е болницата, в която работи този професор? В тази болница какви други отделения има? Какви са преобладаващите пациенти - възрастни или деца? - Това е важно! Като е толкова известен дайте линкове на статии/научни трудове, които е публикувал, както и CV!
Професора се казва Coşkun şahin има ютуб канал и инстаграм страница за по лесно във търсачката на гогъл може да го намерите и предимно извършва операции те си във
! Ozel adatip hastanesi istanbul  !

https://www.doktortakvimi.com/coskun-sahin/uroloji-cocuk-uroloji … ndroloji/istanbul
Тук пише всичко за професора

Последна редакция: вт, 01 юни 2021, 19:35 от Не се сърди, човече

# 136
  • София
Аз си направих труда да поровя в гугъл за доктора.
Сигурно е добър уролог, НО специално за хипоспадия не намерих връзка с него.
От думите на Orlinov1 разбирам, че доктора не е лекувал хипоспадия специално а друг урологичен проблем свързан с фистула.
Тази тема има за цел информация за хипоспадия и това децата да не бъдат опитни зайчета в ръцете на доктори. Те са малки, не могат да си кажат какво им е, какво фи боли, какво не е наред и майките изцяло се доверяват на докторите. Някой от тия същите доктори, оперират, оперират и оперират, и обясняват как всичко е наред, а то не е.
Orlinov1- от разказа ти аз разбрах, че си коригирал фистула, а не хипоспадия, така ли е?

# 137
От думите на Orlinov1 разбирам, че доктора не е лекувал хипоспадия специално а друг урологичен проблем свързан с фистула.
Тази тема има за цел информация за хипоспадия и това децата да не бъдат опитни зайчета в ръцете на доктори. Те са малки, не могат да си кажат какво им е, какво фи боли, какво не е наред и майките изцяло се доверяват на докторите. Някой от тия същите доктори, оперират, оперират и оперират, и обясняват как всичко е наред, а то не е.
Orlinov1- от разказа ти аз разбрах, че си коригирал фистула, а не хипоспадия, така ли е?
Не коригирал фистулата напълно я затвори има клипове във канала му във ютуб свързано със хипоспадиа интересното е че при този доктор не само деца и за възрастни  със хипоспадиа е лекувал това ме учуди
 много във този линк долу са всички доктори урулози във Турция но най много положителни отзиви имаше този професор 42 ли 43 положителни отзива провери всеки си казва мнението за този човек аз за това се доверих на доктора ето тук долу провери
И във ютуб виш Simple Smile
https://www.doktortakvimi.com/coskun-sahin/uroloji-cocuk-uroloji … ndroloji/istanbul

# 138

Тук са събрани деца не само с хипоспадия за жалост.

Ние като търсихме информация и най-доброто за детето ни търсихме също в Турция. Но почти не намерихме информация. Така се спряхме на доктор Джинович. Чака ни втора операция на 23.09.

# 139
Цитат на: Orlinov1 link=topic=1325138.msg42929102#msg42929102 date=162254913 o9
Наистина е трудно човек да разбере какво сте написал и наистина изглежда като копирано като от google translator. В кой град и коя е болницата, в която работи този професор? В тази болница какви други отделения има? Какви са преобладаващите пациенти - възрастни или деца? - Това е важно! Като е толкова известен дайте линкове на статии/научни трудове, които е публикувал, както и CV!
Професора се казва Coşkun şahin има ютуб канал и инстаграм страница за по лесно във търсачката на гогъл може да го намерите и предимно извършва операции те си във

Аз също бях писала на този доктор,но в последствие решихме да се доверим на Джинович. Наистина имаше добри отзиви за него. Като цена за коронарна хипоспадия ни е писал между 2000 и 3500  долара.

# 140
Цитат на: Orlinov1 link=topic=1325138.msg42929102#msg42929102 date=162254913 o9

Аз също бях писала на този доктор,но в последствие решихме да се доверим на Джинович. Наистина имаше добри отзиви за него. Като цена за коронарна хипоспадия ни е писал между 2000 и 3500  долара.
Наистина е добър лекар на мен ми показа над 1000 снимки успешни операции на хипоспадиас със  най трудните и е със.много голям опит постоянно му гледам клиповете във инстаграм и всеки пациенти със положителен резултат което е много важно на мен ми каза 4.500€ но във тази цена беше престой на мен и на придружител а болницата беше нещо като хотел със стая отделен санитарен възел закуска обад и вечеря даже ми изпрати видео клипове по време на операцията и ми показа защо винаги се получаваше фистула и всичко подробно ми обясни просто съм много доволен той не само със деца и със големи хора от та му идва практиката до колкото прочетох за него наистина съм доволен:)

# 141
Здравейте, прочетох темата и навсякъде чета много хвалебствия за лечението е Сърбия. От прекрасните условия като хотел до операцията.Мен не ме притесняват лошите битови условия, лошо отношение от страна на лекар или сестра, водещо е само успешна операция.
Прочетох и че методът на работа е много развит спрямо този в Пирогов. Може ли малко повече информация за разликите? Конкретно моето дете има hypospadias glandular и изкривяване на пениса.

# 142
Здравей Деметра,
публикувам мой стар пост от предишната тема. Искам да уточня , че тази тема е информативна, всеки сам може да реши дали да се довери на лекарите в България, Турция, Сърбия или друга точка на света. Ние тук споделяме опита си. Освен това, не мисля че си права, че условията нямат значение, важнен е само резултата. Това не е така, защото по-добрите условия, ще накарат и тебе да се чувстваш по-добре и по-спокойна като придружител на детето си, ще направят и детето ти по-спокойно. Бел Медик е частна болница, има и много хубави стаи  в нея, и не чак толкова хубави, има и супер готини сестри, както и сопнати...но като цяло Болницата е чиста, спретната и с много добри условия за лечение, с добре обучен персонал.

"Всеки бг.уролог ще ти каже , че всичко е ок и ще оправят детето ти. И после, ще си на опашката като нас - с уж леки хипоспадии, но с по няколко операции.
Като цяло - операците на д-р Джинович са много по - щадящи за детето, възстановяването е буквално за няколко дена, децата са активни още от втория ден. Същевременно ето и малка част от наш разговор с него.
 В самият отговор има и доста лична информация касаеща конкретно моите деца, затова ще кача само онази част , която смятам, че би била полезна за всички Ви като информация. В разгорова се визира конктетно "хипоспадията" като заболяване. Освен хипоспадии, д-р Джинович оперира редица други заболявания.
Отговорите му са съобразно нашите въпроси.

" По отношение на операциите - правим около 200+ годишно.
От друга страна, степента на успех е нещо, с което лекарите могат да манипулират много, тъй като има много различни критерии
За оценка на успеха - повечето хирурзи са фокусирани върху реконструкция на уретрата и не обръщат твърде много внимание върху други елементи - изкривяване, глава и естетика на кожата, връзка със скротума, пубиса, подкожната тъкан, която дърпа пениса към основата и я прибира т.н.
Правим много по-сложни процедури, тъй като коригираме всички тези аномалии, за да създадем напълно нормален пенис.

Също така имаме „усложнения“ при малък процент пациенти като фистула, стриктура, някои незначителни кожни проблеми, с които лесно се справяме
с допълнителна намеса.

С най-добри пожелания,

Радош Джинович, д.м.н."

И по повод на въпроса ти, направих и описание на операциите от хипоспадия в България и Сърбия, с уточнението, че моето дете е с Първа операция в Токуда при доста прилични битови условия.
Методи на лечение
Възстановителен период
Етапи на операцията
Кой метод е по-щадящ
Ще опиша начините на операция на хипоспадия  в България и Сърбия от гледна точка на пациент.
След операцията в България – болничния престой е между 6 -7 дена. Катетъра е изведен от върха на пениса, от където излиза и урината. Към катетъра има и торбичка (която за 6 дневния престой не е сменена нито веднъж). Пенисът е изцяло превързан. Превръзката се сменя веднъж за болничния престой.
След премахване на катетъра, детето трябва да може да уринира спонтанно. По време на операцията се очаква: да бъде изправено изкривяването на половия член, изгражда се нова уретра до върха на главичката, оформя се препуциумът.
След проведените операции в България реално детето беше с:
1.   Недобре оформена главичка на половя член – разкъсвания и назъбвания, видим голям разрез на главата, не на място позициониран меатус,(впоследствие стеснен след първата операция), вентрално изкривяване на пениса, липса на юздичка, лошо оформена кожа, нашита около главата на пениса. Липса на каквато и да е пластика и естетика.
2.   След втората операция меатуса е разширен, но отново не е изведен на мястото на върха на главата на пениса. Препуциумът е намален, но отново лошо оформен. Изкривяването на пениса не е коригирано.
3.   И не на последно място лоши условия в единствената детска урология в България, липса на условия за достоен престой на детето и майката.
След проведено оперативно лечение в Сърбия, Клиника Bel Medic и опериращ лекар д-р Радош Джиношич:
Болничния престой е 1 ден. Децата се проследяват през ден през следващите 15 дена. Децата са с къс твърд катетър, в пениса (около 1 – 2 мм над върха на пениса), който не пречи на нормалното им движение. Дренаж, който не позволява задържане на течност (премахва се на 3 - 4 ден след операцията), цистофикс – тънък катетър поставен прецизно през коремната стена директно в пикочния мехур (диаметъра на разреза е плътно по тръбата на катетъра), от който изтича урината и е допълнително подсигурен с укрепващ конец.  Първия ден е свързан с торбичка в която се събира урината. Тази торбичка се сменя на всеки 2 часа. При изписването торбичката се заменя от тапа, което от една страна стимулира усещането за уриниране, а от друга, не пречи на децата в ежедневното им придвижване.
Пенисът е с превръзка, която не покрива изцяло главичката. Освен това, около него има поддържащи го изправен превръзки.
В етапите на извършване на превръзки, през ден, постепенно се намалява и размера на превръзката, като междувременно, в зависимост от състоянието на всяко дете се нанася и мехлем Станицид, който подпомага по – бързото възстановяване на следоперативните  рани.
След проведените операции в Сърбия реално детето беше с:
1.   Добре оформен гланс, извеждане на уретрата на върха на пениса, коригиране на вентралното изкривяване, добре оформен препуциум.
2.   Естетически и козметично добре оформен пенис – скриване на белезите и разкъсванията от предходните операции.  – това е изключително важно за психическото състояние на децата и нормалното израстване на детето като мъж.
3.   И отново не на последно място – много добри болнични условия – самостоятелна стая за всяко дете, добри условия както за детето така и за майката, изключително внимателен и загрижен болничен персонал.
Операциите в Сърбия се извършват на един етап, с изключение на тежките форми на Хипоспадия.
Успеваемостта на операциите на д-р Джинович е над 90 %. В 3-4 % от случаите, има възможност за усложнение, както при всяка друга операция – получаване на фистула или стесняване на канала и т.н. Обикновено при наличие на фистула се изчаква тя да се затвори спонтанно, или се третира с Йодасепт. Ако това не се случи фистулата се коригира с минимална интервенция в рамките на 10-15 мин. Разбира се има и тежки форми на хипоспадия, при които се налагат по повече от една или две операции, там оперираната площ е много голяма, както и доста по сложно е цялостното изграждане на пениса. ( В България обикновено фистулата подлежи на цялостна нова реконструкция и операция).
Последна редакция: чт, 13 авг 2020, 17:30 от marychery"
Искрено се надявам да съм ти била от полза.

Последна редакция: сб, 05 юни 2021, 13:03 от marychery

# 143
Здравей Деметра, публикувам мой стар пост в предишната тема. Искам да уточня , че тази тема е информативна, всеки сам може да реши дали да се довери на лекарите в България, Турция, Сърбия или друга точка на света. Ние тук споделяме опита си. Освен това, не мисля че си права, че условията нямат значение, важнен е резултата. Това не е така, защото по-добрите условия, ще накарат и тебе да се чувстваш по-добре и по-спокойна като придружител на детето си, ще направят и детето ти по-спокойно. Бел Медик е частна болница, има и много хубави стаи  в нея, и не чак толкова хубави, има и супер готини сестри, както и сопнати...но като цяло Болницата е чиста, спретната и с много добри условия за лечение, с добре обучен персонал.

"Всеки бг.уролог ще ти каже , че всичко е ок и ще оправят детето ти. И после, ще си на опашката като нас - с уж леки хипоспадии, но с по няколко операции.
Като цяло - операците на д-р Джинович са много по - щадящи за детето, възстановяването е буквално за няколко дена, децата са активни още от втория ден. Същевременно ето и малка част от наш разговор с него.
 В самият отговор има и доста лична информация касаеща конкретно моите деца, затова ще кача само онази част , която смятам, че би била полезна за всички Ви като информация. В разгорова се визира конктетно "хипоспадията" като заболяване. Освен хипоспадии, д-р Джинович оперира редица други заболявания.
Отговорите му са съобразно нашите въпроси.

" По отношение на операциите - правим около 200+ годишно.
От друга страна, степента на успех е нещо, с което лекарите могат да манипулират много, тъй като има много различни критерии
За оценка на успеха - повечето хирурзи са фокусирани върху реконструкция на уретрата и не обръщат твърде много внимание върху други елементи - изкривяване, глава и естетика на кожата, връзка със скротума, пубиса, подкожната тъкан, която дърпа пениса към основата и я прибира т.н.
Правим много по-сложни процедури, тъй като коригираме всички тези аномалии, за да създадем напълно нормален пенис.

Също така имаме „усложнения“ при малък процент пациенти като фистула, стриктура, някои незначителни кожни проблеми, с които лесно се справяме
с допълнителна намеса.

С най-добри пожелания,

Радош Джинович, д.м.н."

И по повод на въпроса ти, направих и описание на операциите от хипоспадия в България и Сърбия, с уточнението, че моето дете е с Първа операция в Токуда при доста прилични битови условия.
Методи на лечение
Възстановителен период
Етапи на операцията
Кой метод е по-щадящ
Ще опиша начините на операция на хипоспадия  в България и Сърбия от гледна точка на пациент.
След операцията в България – болничния престой е между 6 -7 дена. Катетъра е изведен от върха на пениса, от където излиза и урината. Към катетъра има и торбичка (която за 6 дневния престой не е сменена нито веднъж). Пенисът е изцяло превързан. Превръзката се сменя веднъж за болничния престой.
След премахване на катетъра, детето трябва да може да уринира спонтанно. По време на операцията се очаква: да бъде изправено изкривяването на половия член, изгражда се нова уретра до върха на главичката, оформя се препуциумът.
След проведените операции в България реално детето беше с:
1.   Недобре оформена главичка на половя член – разкъсвания и назъбвания, видим голям разрез на главата, не на място позициониран меатус,(впоследствие стеснен след първата операция), вентрално изкривяване на пениса, липса на юздичка, лошо оформена кожа, нашита около главата на пениса. Липса на каквато и да е пластика и естетика.
2.   След втората операция меатуса е разширен, но отново не е изведен на мястото на върха на главата на пениса. Препуциумът е намален, но отново лошо оформен. Изкривяването на пениса не е коригирано.
3.   И не на последно място лоши условия в единствената детска урология в България, липса на условия за достоен престой на детето и майката.
След проведено оперативно лечение в Сърбия, Клиника Bel Medic и опериращ лекар д-р Радош Джиношич:
Болничния престой е 1 ден. Децата се проследяват през ден през следващите 15 дена. Децата са с къс твърд катетър, в пениса (около 1 – 2 мм над върха на пениса), който не пречи на нормалното им движение. Дренаж, който не позволява задържане на течност (премахва се на 3 - 4 ден след операцията), цистофикс – тънък катетър поставен прецизно през коремната стена директно в пикочния мехур (диаметъра на разреза е плътно по тръбата на катетъра), от който изтича урината и е допълнително подсигурен с укрепващ конец.  Първия ден е свързан с торбичка в която се събира урината. Тази торбичка се сменя на всеки 2 часа. При изписването торбичката се заменя от тапа, което от една страна стимулира усещането за уриниране, а от друга, не пречи на децата в ежедневното им придвижване.
Пенисът е с превръзка, която не покрива изцяло главичката. Освен това, около него има поддържащи го изправен превръзки.
В етапите на извършване на превръзки, през ден, постепенно се намалява и размера на превръзката, като междувременно, в зависимост от състоянието на всяко дете се нанася и мехлем Станицид, който подпомага по – бързото възстановяване на следоперативните  рани.
След проведените операции в Сърбия реално детето беше с:
1.   Добре оформен гланс, извеждане на уретрата на върха на пениса, коригиране на вентралното изкривяване, добре оформен препуциум.
2.   Естетически и козметично добре оформен пенис – скриване на белезите и разкъсванията от предходните операции.  – това е изключително важно за психическото състояние на децата и нормалното израстване на детето като мъж.
3.   И отново не на последно място – много добри болнични условия – самостоятелна стая за всяко дете, добри условия както за детето така и за майката, изключително внимателен и загрижен болничен персонал.
Операциите в Сърбия се извършват на един етап, с изключение на тежките форми на Хипоспадия.
Успеваемостта на операциите на д-р Джинович е над 90 %. В 3-4 % от случаите, има възможност за усложнение, както при всяка друга операция – получаване на фистула или стесняване на канала и т.н. Обикновено при наличие на фистула се изчаква тя да се затвори спонтанно, или се третира с Йодасепт. Ако това не се случи фистулата се коригира с минимална интервенция в рамките на 10-15 мин. Разбира се има и тежки форми на хипоспадия, при които се налагат по повече от една или две операции, там оперираната площ е много голяма, както и доста по сложно е цялостното изграждане на пениса. ( В България обикновено фистулата подлежи на цялостна нова реконструкция и операция).
Последна редакция: чт, 13 авг 2020, 17:30 от marychery"
Искрено се надявам да съм ти била от полза.

Благодаря за подрибното описание. Бих искала да попитам следното: тази тапа, която казвате, че се поставя след махането на торбичката, остава ли в пикочния мехур в детето или се маха допълнително?

“При изписването торбичката се заменя от тапа, което от една страна стимулира усещането за уриниране, а от друга, не пречи на децата в ежедневното им придвижване.”

# 144
  • София
Тапата е в края на катетъра, който е за отвеждане на урината от мехура. При по - големите деца, казващи сами че им се пишка, се слага тапа на катетъра, за да могат да се движат спокойно без да виси торбичка в края. На децата с памперс катетъра се оставя без тапа и урината се отделя във втори допълнителен памперс, така че оперираната зона да не се мокри.

# 145
Има ли дете, което да не се е повлияло от мазане с крем преди операция? Каква разлика трябва да очакваме? Мажем две седмици, оголемяване не виждам.

Крема е в годност, ние сме 3 ти, които го използваме. Може ли да е изветрял? Или и аз не знам..

# 146
  • София
Към третара седмица се виждаше при нас уголемяване, особено в ерекция, а към четвъртата и в спокойно състояние. По някое време започна и потъмняване на кожата.
Аз превеждах с транслатора листовката и никъде не беше отбелязано след отваряне, че има срок на годност, тълкувам го че арока е само отбелязания на тубата.

# 147
  • Пловдив
При моето дете първата седмица от мазането, пениса доста порасна, но след това остана един и същи размер до края на мазането. В началото мажех доста като количество, но след като попитах д-р Джинович за количеството, каза колкото грахово зърно. След като намалих количеството пениса си остана същия.
Има ли дете, което да не се е повлияло от мазане с крем преди операция? Каква разлика трябва да очакваме? Мажем две седмици, оголемяване не виждам.

Крема е в годност, ние сме 3 ти, които го използваме. Може ли да е изветрял? Или и аз не знам..

# 148
Здравейте!
Въпрос към тези пътуващи, застраховали се при пътуването в чужбина. Бихте ли казали малко повече по този въпрос - какви покрития сте включили и съвсем приблизителна сума на застраховката, кой застраховател сте ползвали? Как се води самата застраховка и дали всички застрахователи предоставят тази услуга?

# 149
  • София
С туристически застраховки. Медицински имат Алианс, но късно отидох, а те се одобряват предварително от техни доктори и се чака за това.

Общи условия

Активация на акаунт