Хипоспадия 8 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 46 579
  • 769
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте. Дъщеря ми е на 6г., а преди 2г. съвсем случайно и откриха песъчинки в двата бъбрека(бяхме на ехограф, за да се погледне панкреаса). От тогава ги следим на 6м, но за жалост се увеличават по размери и са станали почти на камъни. Правили сме изследвания на урината, според които камъните са оксалатни. Следим се при др. Цанова, но не съм съвсем доволна от лечението. Искам да попитам дали има в темата и друго детенце с камъни на толкова малка възраст, тъй като навсякъде ми повтарят каква рядкост било и препоръка за добър специалист за камъни в бъбреците. Благодаря.
Здравейте, не знам от къде сте, но съм чувала страшно хубави неща за д-р Гечев нефролог от Пловдив. Не сме ходили, но имам няколко познати, които го посещават и найстина е голям специалист и много човечен и с отношение към дечицата. Късмет Ви желая 🍀

# 526
Здравейте. Дъщеря ми е на 6г., а преди 2г. съвсем случайно и откриха песъчинки в двата бъбрека(бяхме на ехограф, за да се погледне панкреаса). От тогава ги следим на 6м, но за жалост се увеличават по размери и са станали почти на камъни. Правили сме изследвания на урината, според които камъните са оксалатни. Следим се при др. Цанова, но не съм съвсем доволна от лечението. Искам да попитам дали има в темата и друго детенце с камъни на толкова малка възраст, тъй като навсякъде ми повтарят каква рядкост било и препоръка за добър специалист за камъни в бъбреците. Благодаря.
Здравейте, не знам от къде сте, но съм чувала страшно хубави неща за д-р Гечев нефролог от Пловдив. Не сме ходили, но имам няколко познати, които го посещават и найстина е голям специалист и много човечен и с отношение към дечицата. Късмет Ви желая 🍀
Здравейте, ние сме от Пловдив и сме ходили при д-р Гечев и наистина сме много доволни, препоръчвам го. Нямаме проблем с бъбреците, но мисля, че е доста добър специалист. Успех!

# 527
Още един глас  и от мен за Кремена Димитрова. Изключително не доволна съм от Цанова .

# 528
Честита Нова 2022 година!
Пожелавам на всички здрави и щастливи дечица!
Аз също не харесах особено Цанова,  на нашия преглед постоянно се опитваше да лансира Пеев.
Аз съм на принципа, че за всеки влак си има пътници, всеки сам трябва да прецени и направи своя избор за лекар дали ще е д - р Джинович, Пеев, и т. н. (така е и за всяко нещо в живота)!
Аз харесвам Кремена Димитрова, познавам я от Токуда, когато лежахме с Михаил в детското отделение.
Това лято Мария беше с болки в бъбрека и пикочния мехур. Обадих и се по телефна, не ме помни разбра се, обясних че не става въпрос за дете, дъщеря ми е на 19, а и не бяхме в София. Жената ме изслуша и даде подробни съвети!
Сега малко и за Оля - тъй като скоро видях имейл от д-р Джинович до родители, в който фигурираха контактите и на Оля, и след разговор с нея бих искала да уточня :
За онези от вас, които са решили да ползват нейните услуги :
Оля отговаря на имейл. Можеда и пишете на български. Може да запазите жилище при нея, може да и пишете тя да ви запази час за педиатър, и да дойде с вас на прегледа. Ако решите да запазите час за педиатър сами, тя няма как да го знае, така, че ако търсите нейните услуги, пишете и какво искате!
Когато минете границата със Сърбия вече на вайбър и пишете, че сте на Сръбска територия.
Може да и се обаждате, ако имате спешна нужда, преди или след операцията, или да я търсите по вайбър ( по времена престоя си в Сърбия).

Последна редакция: нд, 02 яну 2022, 15:44 от marychery

# 529
Здравейте! Честита нова година, пожелавам много здраве и късмет на вас и семействата ви. Искам да питам за крема преди операцията, д-р Джинович ми е писал в имейл само, че се започва един месец преди нея. Колко време мазахте и колко дни преди операцията спряхте?

# 530
Качила съм това на първата страница.
Ето го и тук:
Ето и инструкция за мазане с крема преди операцията написана от д-р Джинович
Предоперативно пенисът трябва да се третира локално с локален тестостеронов гел - ANDRACTIM (Dihidrotestosteron, който е активна форма на тестостерон, действа само локално и е по-мощен от другите продукти).  Можете да го купите във Франция или да поръчате онлайн.  Прилагането започва 6 седмици преди операцията и продължава един месец (трябва да се спре 2 седмици преди операцията) - гелът трябва да се прилага върху целия пенис, но главно върху главичката и долната страна 2 пъти на ден чрез нежен масаж.
Andractim е най-добрият, тъй като е активна форма на тестостерон

# 531
Аз съм закъсняла с крема Flushed операцията ни е на 02.02. и аз започнах да мажа днес, така пишеше в имейла от доктора, но не е описано след колко време дa спра. Как мислите да пиша ли отново на доктора и да питам? Има ли и други родители като мен да са мазали месец преди операцията? И ако да кога спряхте?

# 532
Не спирайте да мажете и пишете на доктора да го питате как да процедирате. При моето дете се наложи да се промени датата на операцията 2020 зарди пандемията. Бях започнала да мажа 6 сед преди операцията, но след като сменихме датата спрях. Започнах отново 10 дни преди операцията, като спрях ден преди нея. Но всичко беше съгласувано с д-р Джинович.
Честита нова година на всички. Пожелавам ви вие и всички около вас да са много здрави и усмихнати.

# 533
Има ли дечица оперирани от д-р Джинович съвсем скоро? Как стои въпросът с тестовете за Ковид? На мен ми изпратиха имейл от Бел Медик да отидем на предоперативния преглед с тест за Ковид не по-късно от 24ч. направен. Ние ще си тръгнем от България със сертификати за преболедували, скоро изкарахме вируса. И ще пуснем по един бърз тест за всеки случай, но няма да е не по стар от 24ч. при предоперативния преглед. Ако има скоро пътували как стои въпроса с тестовете там?

# 534
Здравейте,ние пристигнахме в Белград на 21,12 и се върнахме на 30,12.Нямахме сертификати  и тестове предварително.На границата в Сърбия се влизаше свободно.При предоперативния преглед ни направиха тестове (струваха по 2500динара).На връщане искат сертификат или тест на границата,ако нямате може да си направите до 24 часа.Ако Сърбия мине в Червена зона на връщане карантината не може да се отменя,ако нямате тестове или сертификат–поне така пише.Но когато се връщахме беше в Оранжева и се направихме тестове след като се прибрахме.

# 535
Много странно! Ние като бяхме там през септември си правихме на място антигенни тестове в болницата. Ако искат предварително тест до 24ч би следвало там да не правят антигенни според мен. Или поне да има опция дали да си носиш предварително или там да си направиш в болницата както би било най-удобно, не всеки идва от София. Ние примерно пътуваме от Варна и би било много трудно и да направим такива тестове още в БГ, още повече, че и за втората операция пак се пада да пътуваме в празничен ден.
Ако ще отсядате при Оля може би тя би имала актуална информация по въпроса.

# 536
Michel,
По повод на твоя въпрос говорих с Оля преди няколко дена.
Ще кача написаното от нея на Руски и преведено.
Принципно това е трудно изпълнимо с бърз тест, валиден до 24 часа, освен, ако не се тествате вечерта на бързите будки в София, резултата излиза на 15 минута, пътувте на сутрина и веднага имате преглед при педиатър. И пак за да ви пуснат в операционния блок ще искат да повторите теста и там.

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 19:49 от marychery

# 537
marychery, тоест би трябвало да си правят пак там антигенни тестове в болницата преди прегледа при педиатър. Поне аз така разбирам отговора на Олга.
Michel, кой точно Ви изпрати този имейл?

# 538
Това което за мене е логично е:
Или PSR тест, който е с по - голяма продължителност, или да си направите тестовете в самата болница.
Ето цитат от имейла на Оля:
Я узнала по поводу теста, у нас ничего не изменилось. Родители и дети могут делать тест, могут не делать, в любом случае в клинике у них берут экспресс тест на антиген КОВИД 19.
Т. Е  няма промяна при нас. Родителите и детето могат да си направят тестове или не, независимо от това в клиниката ще им направят нов тест.

# 539
Това е част от имейла който получих:

Preoperative evaluation
Preoperative evaluation is a process of clinical assessment prior to surgery.
Preoperative evaluation is mandatory.
Preoperative evaluation includes:
Laboratory tests not older than 7 days. Lab tests should include:
 Complete blood count
Sedimentation rate
Coagulation time: PT and PTT
Glycemia (blood sugar levels)
 Urea and creatinine
AST, ALT,URIN and urine culture
Sodium, Potassium, Chlorine
 Blood type (Personal infomration on the document has to match your passport / ID card information. Documet must be an original.)
 Pediatric exam with EKG, not older than 7 days
Covid test for child,father and mother no older than 24 hours.
Може би става въпрос за всичко което включва като изследвания предоперативния преглед,а не да отидем с тест не по-късно от 24ч. правен. Вероятно ще си ни направят тестовете преди прегледа.

Имейла беше изпратен от този лекар:
Slavko Božović

и завършваше така:
For any additional questions please do not hesitate to contact me at phone or email sefbolnice@belmedic.com  +381 603090938

Kind regards,

Slavko Božović

Час за предоперативния преглед на детето не съм си запазвала аз. Въпросният Slavko Bozovic изпрати имейл на мъжа ми с дата и час, предният ден, преди операцията. Аз щях да запазвам час сега януари, но си мисля, че защото се забавих направо от там са ми  изпратили информация за прегледа преди операцията.

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 22:30 от Mishel1330

Общи условия

Активация на акаунт