ОСМИ клас 2020/2021 - Пролет пукна, осмокласник към училището хукна 😉

• 31 599
  • 771
  •   1
Отговори
# 390
Защо не се консултирате с лекар? Не непременно кожен.  Някакви заболявания има ли по принцип?
Може да опитате с витамини, биотин,цинк, хининова вода, коприва. Сравнително безобидни варианти.

# 391
  • Между гори и планини
Той няма чак толкова проблемна кожа. С редовна поддръжка е почти идеална.

# 392
  • у дома...
В петък девойката имаше за първи път плуване. Много ѝ е харесало. Плували са с дъски и нудъли.

Сега ми светна 3 на контролно по математика. На устни изпитвания има четворки, но на писмените изпитвания е твърдо 3. С езиците няма никакви проблеми - там се справя с лекота. С БЕЛ също. Обаче тази математика просто не може да я пребори. Като стане въпрос за числа и блокира...

# 393
  • Между гори и планини
То пък не може всички да са математици!

# 394
  • София
Ама стига с тая математика...Стресирам се Simple Smile Не само че не може ,а и не трябва да сме математици.Точка!
Аз тоя предмет го отписах-особено с темповете на проверка и обратна връзка след тестове и контролни.
По-важен ми е езика.Има 5 на писменото от миналата седмица,което  за мен е добре. Тая плаха надежда да ги върнат присъствено ,но не смея да я изрека на глас.

# 395
Не знам каква ще я къдрим до 12- ти клас. То бива, бива алергия към математиката, ама чак като при нас едва ли има такъв паталогичен случай...

# 396
  • о`майна лунна нощ е
Радвам се, че наборът има някакво математическо мислене, ако ще да го кара само на усет. На мен ми костваше много усилия да възстановя скъсаната връзка с математиката между 6-ти и 8-ми клас, когато дойде времето да кандидатствам в гимназията - към онези години след 8 клас. Месеци наред ходене на уроци, и то не, за да подобря и надградя знания, а за да попълня ямата, в която бях паднала през тези три години. За съжаление след като ме приеха в гимназията с хуманитарен профил БЕЛ и история, изкласих по математиката с помощта на добра съученичка. Като завърших - отново попаднах в мъглата.
Излезна ми оценка на набора в Школо - 6 на тест по философия?! Имах добро мнение за госпожата. Строга ми се видя на родителската среща. Взискателна. А сега - шестица. Хмх. И това със здрава игра по геймърските сървъри. Не му е чиста работата нещо.

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 22:03 от `ТуиГ

# 397
  • у дома...
Не знам каква ще я къдрим до 12- ти клас. То бива, бива алергия към математиката, ама чак като при нас едва ли има такъв паталогичен случай...
Оооо, има, има... Най-много ми харесва като каже "Реших задачите от учебника и от сборника (на Веди) и отговорите си съвпадат". А на контролно или класно по милост тройка ѝ пишат. Едно време учителката по математика на баща ѝ му поискала снимка в портретен размер. Да я сложи на стената до Питагор, че успял да докаже Питагоровата теорема по най-недоказуемия начин, без сам да разбере какво е написал... Та Ани си е бащичко.

# 398
И Иво е с петица на писменото по френски, но разбрах, че няма да им ги пишат, защото половината клас е с двойки.
По математика го изнудих да тръгне на уроци. Измислих стратегия - сетих се за жена с чувство за хумор, което май му е основното като критерий, за  да хареса учител.
Вчера отиде за първи път - учителката каза, че с геометрията е добре, но с алгебрата е изпуснато положението. Основни неща не е научил. Каза, че бързо ги е схванал, но си има сериозни пропуски от тази година. А той винаги е бил по-добре с алгебрата. Не знам какво се случва.
Ужасно ме изнервя времето. Не прилича на пролет, а на есен. По това време на годината обикновено магнолията вкъщи е цъфнала и всичко е цветно.

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 17:22 от Amanda.D

# 399
И Иво е с петица на писменото по френски, но разбрах, че няма да им ги пишат, защото половината клас е с двойки.
Що за несправедливост е това! А, ако той беше с двойка, останалите с петици, щяха да я пишат! ...
Разбирам, ако повечето са се издънили, учителката да реши да не им пише слабите оценки, но защо не оцени тези които са се справили! Даже и бонус трябва да има!

# 400
citron, тя си пише оценките в някакъв тефтер, но не ги нанася в дневника. Явно не иска да ги демотивира. Майки се оплакваха, че децата губят мотивация от ниските оценки. Особено след едни двойки на момчетата за системно непредставяне на домашни. Тогава и моето беше в кюпа..
Късмет.

# 401
  • софия
Не мога да преценя какво е положението при мрън с математиката. Справя се добре, но по някаква причина, която не знам каква е, има огромна вътрешна неувереност и отрицание. Тази година сама си решава всички задачи от сборника, получават й се отговорите, не съм я чула нещо да не разбира и в същото време все нищо не знае по нейни думи. Твърда петица, почти шестица е. Абе, само да не губи нишката, пък колкото толкова.
Вчера пак се впечатлих от госпожата им по БЕЛ. Утре ще имат контролно - есе, и мрън реши, че ще напише едно пробно. Изпрати го вечерта с молба за указания и оценка как се е справила. След 30 мин. госпожата върна отговор.
Изобщо друго може да не е, но със сигурност виждам, че няма учител, от когото да се притеснява да пита. Ако има нещо неясно, не идва при нас, а казва "Ще питам утре.", което ми харесва. До тази година все се свиваше. Предполагам, че е и от порастването, не е само от учителите.

# 402
Положението при нас с математиката е следното: бащата за първи път е доволен, че учителката на сина му по математика си върши прекрасно работата и го е отменила в преподаването. Joy
Младежът си изкарва шестиците и без помощ от родителското тяло.
Но наистина учителката им по математика е страхотна!
Въобще, доволна съм от учителите им.

Тази седмица ще имат няколко контролни. Едно от които е по химия. И съответно му следя графика кога в него ще се появи да учи по химия. А той ми вика: "Добре де, ще уча, но само защото ти настояваш!" Joy

П.С. Само и само да не учи по химия е склонен да ходи да вземе сестра си от училище! Grinning

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 18:08 от шмърциплянку

# 403
  • у дома...
Аз също съм доволна от всички учители на Ани. По всякакъв начин се опитват да ги стимулират и да събудят интерес. А и щом има деца, които мрънкат, че много ги натискат, значи всичко е наред. Не им отказват консултации, дори и ДО като са. Отделен въпрос е, че тийновете се опитват да хитруват и да минават метър.

# 404
  • София
Не разбрах че няма да нанася оценките.Жалко наистина.Неотдавна някаква шестица поради технически бъг на платформата изпусна ....
Бисе,трябваше да си остане Моника в музикалното.Там поне спрямо математиката има разбиране... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт