Отговори
# 90
  • София
Добро утро и от нас или по-точно само от мен, че Калоян като никога заспа след храненето в 7 ч.  Joy
Вчера не издържах и го заведох на лекар за обрива. Педито каза, че е алергична реакция, но от какво??? newsm78 Нищо не съм променяла, нито въвеждала ново откакто се е родил. Сега пием капки Фенистил и за пет дена трябвало да изчистят проблема.  Sad
На малкия обаче явно обрива не му пречи ни най-малко, защото си яде и спи както обичайно. Даже започна да папа повече. Вече 120 мл не са му проблем. Снощи пък ми изяде 150 мл в 3 ч. #Crazy Но да е живо и здраво детето.
Ние още сокчета не пием, чакам го да навърши 3 месеца. И ние нямаме сокоизтисквачка, но за първите дни е най-лесно с марля. После ще му мислим. Сега и аз отивам да се гушна при татито и ако мога да си доспя. Целувки от нас и лек ден  bouquet

# 91
Здравейте мами!
Аз от вчера се опитвам да се разпиша но тъкмо се добера до компа и Ели надава вой,или по точно разкиселява се ,защото тя силно не реве.Скърца милото много сърцераздирателно  CryLaughing
Честито на всички месечинки ,които съм пропуснала,да растът живи и здравички!  bouquet
Ние вчера бяхме на ортопед."Здраво е детето!" каза достолепно и лаконично доктора и изчезна по задачи! WinkМного се зарадвах исках и аз да се включа с реплика но не успях да се класирам от множеството бабички пред вратата му LaughingКакто и да е,важна все пак е точно тази реплика.
Иначе никаде не сме излизали ,аз тъкмо се наканя и тя заспи,а когато е будна е или преди 10ч когато си е студ или след 18ч когато пак е студено ooooh!Днес съм се наканила да излизам до аптеката с нея,ама да видим.
Преди време като давах сокчета на Ники ,рендосвах ябълката или моркова и после през марля,но тогава нямах сокоизтисквачка.Сега имам такава за твърди плодове и съм много доволна.Тя беше на сестра ми и тя я е купувала още през соц-времената но е супер здрава и работи качествено,май е българска.На сватбата ни подариха уж по модерна ,но се скапа на 10 тия морков.Така че гледайте да е по хубава евтините бързо изгарят!
Аз ще изчакам със соковете.
peperблагодаря за инфото за паспорта щом има три месеца срок значи ще успея да го продължа без глоба WhistlingОлекна ми!
Парите тепърва ще са кът,а идва зима,направо не знам,но това е друга тема...
val_stef браво за квартирата!И ние живееем в южна квартирка,лятото беше ад,но поне парното ще е малко зимата ,а и прането съхне бързо! Мерси за почерпката Hug bouquet
nana77радвам се че лекувате обрива,много е хубаво че иначе си яде и спи,това е важното! HugЩе ставам ,че Ели много мрънка.
А да питам Инката вредна ли е за кърменето,някой знае ли?

# 92
  • варненка от София
Добър ден и от нас. Аз изкарах една кошмарна нощ и кошмарът продължава, защото ме боли адски ухото, схванала ми се е чак лявата челюст, не мога да ям, да пия, да говоря Cry Cry Cry, поне на писането не ми пречи. Чакам да стане 2, че да отидем при джипито да ми даде направление за УНГ. Иначе Стефаначето за разлика от мама е добре. Спинка си цяла нощ, наложи се да я събуждам в 6 часа, за да папка, после се събуди в 10:30, нахрани се, оригна се и се започна нашето продължително хълцане, от което няма спасение. Сега вече не хълца, а я чувам как се смее, гука и говори на играчките в кошарката.  Heart Eyes Голям смях падна миналата седмица когато шушката каза и първата си дума, съвсем отчетливо каза Googlе, видно е, че и тя ще е на върха на нета  smile3532

Иначе nana77 нашата сокоизстисквачка е голяма и е на AEG, но наистина ми се струва в началото безпредметно да я използвам.

didika а нашата шушка като тръгна да я целувам и ми пуска езиче и ми засмуква устната и ръмжи като мече, направо голям смях пада, а за Вигантола мисля, че се дава поне до годинка, но и аз все забравям да уточня това нещо с нашата докторка.

Ох, спирам, защото ще се побъркам от болка Cry, дано ми помогне докторът. Не знам с какви хапове и капки ще ме лекуват, но не ми се иска да ми нарушават кърменето и без това кърмата ни и кът. Sad

# 93
  • София
Хайде и аз да се разпиша  typeuu
Моята девойка я е обхванала словесна диария LaughingМного гука напоследък,а аз се разтапям около нея.Само нощес нещо много пъшкаше,ама сега си спинка спокойно.Аз мисля днес като обядва,да я изведа,че трябва да свърша разни работи,а не искам пак да я оставям в къщи да викам баба ми да я гледа.Нали не е рано 2 денонощия след ваксината да я извеждам?
Мисс74,аз карам,но досега не съм се престрашила да карам,ако Ина е в колата,но смятам скоро и това да се случи.Не се притеснявай,карането не се забравя.Не бях сядала зад волана през цялата бременност,а сега съм си спокойна,хем съм доста млад шофьор. newsm01
Блу,много се радвам за Ния,много добри деца,пу-пу smile3521
Марулка,май сте назад с ваксините.На 2 месеца трябва да имате сложени 2 извън родилния дом - против хепатит и ДТК.Стискам палци да озравееш бързо newsm10
Относно сокчетата,аз давах и от ябълка,и от морков,но когато ми направи зверския запек и колики спрях.Иначе много ги харесва,но смятам да почакам докато направи 3 месеца.Иначе в началото стържех на ренде,а после през преварена,мокра марля изцеждах,за да не попива сока в марлята.Аз имам Витал център и съм доволна.Малко е разправия с миенето,но изцежда за секунди,само после сока пак го прецеждам,че в него има и от месестата част на плода и се запушва биберона,а и за бебета е рано да се дава по-гъст сок.Хайде стига съм се обяснявала,че се изкарах много компетентна smile3521 smile3505
Много целувки на всички от нас с Ина  
love001

# 94
  • гр.Добрич
Мамчета като се ровичках във форума и прочетох нан няколко места, че Аптамила е пълен с нишесте и докторите не го препоръчвали. Малко ме притесни тая работа, обаче аз като започнах а го давам на своя глава и ме е срам да питам педито. Пък и май всеки си знае своето. Има и още нещо Ивчо от снощи като си изяде 120-те грама продължава да зяпа и да си лапа юмручетата. Май са му малко и вече ще трябва да правим по 130гр.

# 95
  • София
   Покрай обсъждането на захранването на бебчетата със сокове се разрових отново и отново се убедих че ще започна да давам доста по късно нещо различно от кърма или АМ на моите бебки. Ето и няколко линка от статии благодарение на които се затвърди това мое решение.
http://karmene.greatnow.com/sokove.html
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7681
   Педиатърката при която сме също препоръчва захранването да почне най-рано от четвъртия месец.

# 96
Привет и от нас с Даяна.Аз пиша с едната ръка,а тя ми лежи в другата,но нещо е натежала принцесата та ръката много ме боли,ама иначе няма мира Party
Didika "Вигантола" се пие до навършване на първата година,питах педито още когато ми го изписа Laughing
Velmar нашата сокоизтисквачка е на "Фагор" и засега съм доволна от нея,струва 45лв.,въпреки че на Даяна още не съм започнала да и давам сокчета,че много повръща и се дави и педито каза,че е по-добре да изчакаме докато навърши 3 месеца.
Момичета направо ме окуражихте за шьофирането,аз немога да се престраша да оставя малката отзад сама,но явно ще трябва да пробвам /нали винаги има първи път/.  Hug
А Вие затопляте ли вече стаите,аз от вчера пускам климатика и го оставям на 25 градуса да работи,че мойта хубавица нещо взе да кашля и ме е страх да не се разболее Wink
Spinki Даяна като си изяде 120-те грама продължава и тя  да си лапа юмруците,един път и дадох повече и всичко повърна и сега не и давам вече,залъгвам я с биберона и така заспива.
Хайде спирам,че става много дълго.Приятен ден и много да Ви слушкат сладурчетата  Joy Joy Joy Joy

# 97
Здравейте и от мен мамчета! Аз рядко се включвам в дискусиите, но пък с удоволствие попивам всяка информация от тук! Сега обаче искам да попитам мамчетата които са сложили вече Пентаксим - всички ли сте доволни от него и наистина ли няма странични ефекти?
Предварително благодаря и ви желая от сърце прекрасен ден!  bouquet

# 98
  • В ЛЮтеницата
Сега обаче искам да попитам мамчетата които са сложили вече Пентаксим - всички ли сте доволни от него и наистина ли няма странични ефекти?
Предварително благодаря и ви желая от сърце прекрасен ден!  bouquet

newsm10

Абсолютно! Само олеква джоба с 60-тина лева  на ваксина и се притесняваш ще я има ли в момента, но това е мноооого страничен ефект върху мамата  Laughing

Ама вие сте много малки, не бързайте - в имунизационния календар за догодина се предвижда да се слага чак от 6-тия месец. Изчакайте поне да сте в третия! На Лора и я сложиха миналата седмица и пак си мисля че избързах...

Последна редакция: чт, 12 окт 2006, 13:41 от Pepper

# 99
Здравейте и от нас  Hug
Честито на вс. празнуващи днес и на тези ` к` пропуснах от предните дни.  bouquet
Във вторник бяхме на консултация тежим вече 6,100 и сме дълги 56 см. Бихме си ваксина Инфанрикс и ни дадоха капките в устата. Изпратиха ни при ортопед ,к`  така ни мачка и огъва, че Крис ужасно се стресира и чак вечерта се оправи, гледа ни и на ехограф, каза , че вс. е наред. Увеличиха ни капките на 3 сутрин, че растем с мн. бързи темпове.
Нана77, надявам се скоро да се оправи Калоян, но важното е , че си хапва и се чувства добре въпреки пъпчиците.
Gecumka, стискам палци хернията скоро да  изчезне и да се успокоиш
Вал, ето че вс. се нареди, поздравления за квартирата.
Бубчето15, браво на сестра ти
Сирен, ние вече трета седмица след хапването в 11-12, се събуждаме за ядене чак 6-7часа сутринта, Крис сам си регулира спането, не съм го карала по никакъв начин, даже в нач. се учудих. А за ваксината не знам, най- добре питай педито.
Добре дошли на Марулка и Стефани Laughing. За изакването аз ям Активия и круши и пия сокови от круши и кайсии, така си регулирахме пълненето на памперса. Пробвай със сини сливи или вс. за, к` се сетиш и има такъв разхлабващ ефект. Относно ваксините  на кр. На първия месец ни биха една в крачето и сега втората, която аз си купих и капките. Гадно е да си болен, разбрах, че имало някакъв вирус, стискам палци бързо да се оправиш.
Спинки, купете си дъждобран за количката, той пази и от дъжд и от вятър, така ще можете да излизате на въздух по-често.
Велмар, браво за новата гледачка, но внимавай да не се окаже от трън та на глог. Относно сокчетата, мисля да изчакам чак до 6 месец и тогава живот и здраве да започна с храна по-различна от мляко.
Мама Марго виж тук за кафето и кърменето http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=128561.0
Ами това е радвам се , че най накрая успях да напиша смислено писмо, че отскоро все едни телеграфни ги пиша.
Мн. целувки от нас с Крис Heart Eyes

Последна редакция: чт, 12 окт 2006, 13:54 от anni78

# 100
Честито на мъничките бебочета, с мини РД: Йоана,  Полина, Стивън, Стефан  и Малена. Бъдете щастливи и носете само радост на мама и тати.   newsm51

Обърквация, ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ!!! Прекрасна си!
 newsm51
val_stef, Честито мила за квартирката. Час по-скоро да се нанесете там и да си пускаш нета.
miss_74 , за шофьорлъка и аз нещо не мога да се престраша с бебочето да се кача в колата. Два дни преди да родя един 85 годишен старчок (при това с бастун, как въобще му се разрешава да кара е друг въпрос) се натресе с пежото си в моята кола, карайки си на червено. Отървах се само с уплахата и малко повече огънати ламарини, но не ми се мисли ако Нора беше на задната седалка.

Аз още не давам сокчета, иска ми се да поизчакам поне до 4-5 месец, но ще видим педито какво ще ни препоръча. Има толкова много схеми на захранване, и всичките ми се струват логични. Та съвсем се обърках вече.
ВИГАНТОЛ, се пие до навършване на 1 годинка. Дозирането при нас е по 2 капки, тъй като моята беборана много бързо наддава. На един месец вече беше 5400, което си е много. Започнаха да ми говорят за рахити и разни такива страхотии. Успокоявам се с това, че е изцяло на кърма, а в тези случаи заболяването по-рядко се проявява.
nana77 , и ние имахме обрив по дупето и доки каза - кандидоза. Изписа тридерм и се оправи за 3-4 дни.
И аз като marulka_s нощес се превивах от зъбобол, но като кърмя се притеснявам да отида, а и ме е страх да не го извадят, не го давам аз така лесно.  Joy marulka_s , какво ти изписаха за ухото?
За ваксините - ще се доверя на джипито ни и ще се заредя с Панадол.

Открих бебешки сайт, има интересни неща
http://www.mamaibebe.com/?id=1

Абе мамчета, вашите хубостници много ли се плюнчат. Моята цялата е в лигички, чак устенцата й гледам са се напукали. И още един въпрос: Будите ли мушмороците за папане нощем? Моята дебеланка като се наяде към 21-21,30 и след това чак към 7. Чак се чудя дали се буди нощем пък аз да не я чувам? Днес например яде чак в 8,45 след това в 13,45 и сега в 18,15. Притеснително е май?

# 101
          Здравейте! От разходки не ми остава време да се добера до компа!
 Ние в неделя ще кръстим Христо и сега съм ангажирана с подготовката на събитието. Ще се съберем само най-близките, но все пак искам всичко да бъде изпипано и денят да се превърне в малък празник. Tada
   Блу, благодаря за линка. Ние имаме 90% от изброените симптоми newsm78, а сме многооо малки още за зъби!
   Аз започнах да давам сокчета след първия месец заради трудното ни акане. Първо с ябълка, но нямаше ефект. Само колики ни донесе и я спрях, но Ицко пък много я хареса. След това пробвах круша - ефектът с акането беше невероятен, но и коликите си ги биваше. Поради тази причина спрях да давам сокове и ще изчакам до следващия месец. Не си заслужава да цапаш цяла сокоизтисквача за 10 грама. Аз настъргвах плода на ренде /става за секунди/ и след това през марля прецеждах. 10-те грама се набавят от една четвъртинка от ябълката.
          Акането го оправихме с млякото Нутрилон. Много съм доволна от него! Освен, че бебчо ака всеки ден, акото е с перфектните цвят и форма!
  Сега отивам да сготвя нещичко, че таткото е на диета от сандвичи /Да живеят сухите храни!!!/ После ще изчета всичко и пак ще се включа.

# 102
Здравейте мамчета и от мен.Най-накрая и аз да се включа в новата тема.Поздравления на Обърквация-перфектна е   bouquet  bouquet
Първо да се отчета:Ние днес бяхме на консултация и ни сложиха и първата ваксина ДТК с капките.След дълги размисли и разговори с наши познати медицински и аптечни лица сложихме тази ваксина от здравната каса.Преди ваксината дадох панадолче и сега към 17.00 още веднъж.Засега да не чуе дявола нямаме оплаквания .Да видим нощеска и утре как ще сме. Praynig Praynig.Ивка вече е 5250 и е 57.5 см.Аз съм доволна ,наддава вече втори месец по едно килце ,което е добре.Днес ходих и на контролен преглед при гинеколога който ме оперира-най-накрая и това свърших .И там всичко е ОК.Имам едно въпросче към мамите раждали секцио-моля ви споделете как са ви коремите-моят още не се е прибрал напълно и е леко увиснал над операцията #2gunfire #Cussing out #2gunfire
И накрая една малко лоша новинка-понеже нашата болница се слави със отглеждането на стафилококи, а Ивка има проблемче леко с нослето(вечер се позапушва,пръскам със Стеримар ,но секрети няма )и реших да отида да и вземат носов секрет за изследване.Имаме си Стафилококи ауреус  #2gunfire #2gunfire
Засега педиатърката каза да не ги лекуваме с нищо,че можело имунната система на детенце да се пребори сама с тях newsm78 newsm78,тъй като не били много.Антибиотици не ми се дават то е ясно ,ама мисля да пробвам с хомеопатия.Стискайте палци да се оправи мъничето,че знам че са много гадно племе и само лоши последици има от тях.
Сокчета и аз още не съм започнала да давам ,ама мисля от понеделник да ги започвам ,та да внасям витаминки в организма на детето(нали ни трябва силна имунна система)
Това е засега от нас.Ние си имаме баба тези дни и утре ще влезна за повечко да ви прочета и да дам коментари на някои ваши въпроси  ако мога естествено
Много целувки от нас с ИВка на всички

# 103
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА Йоана,  Полина, Стивън, Стефан  и Малена!!!

Мадона , аз не карах през цялата бременност, защото се притеснявах именно от подобна ситуация, а сега с бебока незнам кога ще се престраша... Thinking А аз вече ходих на зъболекар, защото си открих огромна дупка -- оказа се кариесче и сега си имам хубава нова пломбичка. За щастие засега нямам други последици от бременността. Praynig

anni78, направо ти завиждам - ние се будим точно на 3 часа. Grinning

хайде лека вечер от нас, че киселчо се събуди... Grinning

# 104
Честити месечинки на Йоана,  Полина, Стивън, Стефан  и Малена!Бъдете живи и здрави за радост на мама и тати!
anni78 аз имах предвид инката.Това не е кафе а е на изцяло растителна основа,но въпреки това питах дали някой знае нещо за инката!
vesi77 дано да няма проблеми с малката душица! HugБраво за килцата!
Ох тези зъби! ooooh!Кога ли и аз ще се заема с тях newsm78
Все още не съм се решила.
Аз така и не си взех кормуването за което много се срамувам,но не смеех бременна в големите месеци да кормувам Embarassed
bubcheto15 браво че нещата се оправят!Надявам се скоро пак да се разхождаме! Hug
Момичета аз другата седмица ще съм в Стара Загора така че ще ви оставя на мира да си починете от мен за 10 тина дни Mr. Green Hug!

Общи условия

Активация на акаунт