Нашите орхидеи – тема 34

• 33 743
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
  • на Мелмак
При мен всичко се оказа изгнило Confused

Скрит текст:

Това остана, как бихте ме посъветвали да действам?

Благодаря ви предварително!

# 286
  • Бургас
Честно казано от моя личен опит орхидеи в такова състояние не съм успявала да спася. Освен да махнете цветоносите и да я сложите в съд с малко вода наопаки с листата в него и да се надявате да пусне коренчета от розетката, която се вижда, че е здрава друго не мога да ви посъветвам. Дано някой реанимирал орхидея във вашето състояние да ви помогне.
Успех.

# 287
С главата на долу, на водно е варянт. Аз лично, обаче бих си купила тор корени, бих я боцнала леко в кори, като ги пулверизирам всяка сутрин с разтвора, докато не пусне повече коренчета, прави ми впечатление, че по този начин много бързо прокарват нови.

# 288
  • на Мелмак
Благодаря ви, ще пробвам и ще кажа какво е станало Grinning

# 289
Аз сложих така една в еднократна чашка от кафе, като сложих десетина кори само и на самата чаша разрязах триъгълни големи отвори с ножица. “Кисна” я ту с тор, ту с янтарна. Иначе всеки ден я минавам с пулверизатор. Пусна 3 коренчета вече.

# 290
Христос Воскресе

# 291
  • Мадрид / София
Красота!

# 292
  • Бургас
Честит Празник Hug

Това е моята баба или най старата ми орхидея, която оцелява вече четвърта година, може и пета да е почнала. Сега доволно виси окачена и си цъфти, днес свалена за поливане.

# 293
  • Мадрид / София
Давам един сайт за поръчка на орхидеи. Намира се в Еквадор, но има филиал в Германия. Не знам дали ще пратят до Бг , но може да се пробва.
https://www.ecuagenera.com/epages/ecuagenera.sf/es_ES/?ObjectPat … /ecuagenera 

Последна редакция: пн, 03 май 2021, 10:22 от Angela61

# 294
  • Бургас
Анжела оправи линка, че нищо не се отваря.

# 295
  • Бургас/София
Здравейте, не разбирам много от орхидеи, но не мога да ги подмина в магазина като ги разпродават полуумрели. Преди година взех тази и сега като цъфна установих, че има лек аромат.

Цветовете и са по-дребни от другите орхидеи  и ако можете да ми кажете това ли е фаленопсис мини.

# 296
Фаленопсис миди, мултифлора. Минитата са още по-малки.
Чудесна е, да ви радва дълги години Hug

# 297
  • Бургас/София
Благодаря! И още един въпрос тази дребна красавица пусна издънка, може ли вече да я отделя?

# 298
Добро утро и Христос Воскресе на всички орхи-любители. С течение на времето се сдобих с няколко орхидеи, дори се научих как да ги поливам и грижа за тях. Едната я държа в банята на висока влажност, има достатъчно кислород и се проветрява редовно. Тръгна много добре, изкара си въздушни корени, от стар цветонос си изкара нов и имаше около 10 пъпки, изобщо вървеше много добре, докато не почнаха да падат здрави пъпки и да се появяват петна по листата с известна лепкавост по тях. Първоначално си мислех, че проблема идва от препаратите, които ползвам в банята, за да я почистя, не изключвам и възможността, но не мисля, че е главната причина. Не съм я пресаждала все още, защото реших да изчакам цъфтежа, който може и да не се случи. По дунапрена забелязах снесени яйца. Прикачвам снимки на проблема и се моля да намеря решение. Благодаря предварително за помощта и съветите!

P.S Забравих да кажа, че някои опадали пъпки са наръфани.

# 299
Katia аз не бих делила. От снимката си личи, че майката е имала някакъв проблем, а колкото е по-голямо едно растение, толкова е по-здраво. Ако беше на цветонос да го отделиш, но в случея аз не бих, но в крайна сметка ти си решаваш, растението е твое.
За проблема с лепкавите листа не мога нищо да кажа, понеже не съм се сблъсквала, но е хубаво да я пресадите. И съвета ми е със снимките към агроаптеката.

Общи условия

Активация на акаунт