Нашите орхидеи – тема 34

• 34 125
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Impala я пусни снимка на цялото растение, моля........ Да видя колко трябва да стане голямо, та да узрее за такова изобилие от цветове...
Моята засега се отчита с един цветоносец с няколко цветчета само... чак ме е срам да го снимам Grinning

# 616
  • Стара Загора
Скрит текст:
За намаления споделяте ли си? Oт home-max  Стара Загора е снимката. Едно mini по етикет купих на 6.49лв. Имаше и други орхидеи намалени от 16 на 9.50лв.

# 617
Вещи,
Ето едната деленка с 8 цвята:
Скрит текст:

Висока е към 45 см, има 5 булби.

Ето и втората, с 10 цвята:
Скрит текст:

Малко по-висока е, има 6 булби.
Реално са плешиви растения, имаха проблеми. Вижда се ходът на растежа.
Цъфнали са разбира се най-новите булби.

# 618
Ех, Импала, омагьосваш ги и ти, признай си! За мен гледката на тези прекрасни, бели, здрави, активни корени, е даже по-приятна от цветоносите Heart Eyes
Аз нямам нищо за похвалване. Една фръцла с три стари цветоноса, от които покараха десетина нови разклонения, реши да се отчете с ДВЕ цветчета Sunglasses  Ще орежа всичко като прецъфтят, ама ха!

# 619
  • Варна
Impala чудни растения Heart Eyes
Тези пожълтелите не ги мисли - те си заминават, но си е нормално. Доц.Антоанета Петрова така каза в един клип - старите булби си отмират във времето.
Оттогава съм спокойна, даже да има някоя вече загниваща, ако е най-старата, не се притеснявам, просто махам.
Само не те знам къде ще ги крепиш - както са се накачулили една върху друга Grinning
Аз пък с изненада установих, че старите булби също пускат нови корени Thinking Досега всичко, което съм чела, навеждаше на мисълта, че старите булби хранят младите, но само младите пускат корени. Така, ако старите останат без корени не пускат нови, а използват корени на младите растежи.....
А ето какво намерих на моята

И това е четвърта булба назад от младата.....
А при теб защо са разделени? Или са купувани като две растения...

# 620
  • Варна
Импала, брасадата е невероятна. Simple Smile

При мен има малко закъснели цъфтежи, мислех, че тези година ще пасуват тези фаленопсиси.

Едно мини което пропусна миналата година, тази се отчете макар и късно. Simple Smile

Това мини е по- малко от стандартно мини. Мама и бебе са, но бебето цъфти. Simple Smile
Докарах го до бебе след неуспешно гледане в сфагнум, нали обичам да поливам...

Тук са сравнени 2-те минита. Simple Smile

И една класика, харесвам висящи цветоноси, но този се беше пуснал като лиана по перваза, та днес му сложих една пръчка да го повдигна малко. Simple Smile

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 11:52 от floren

# 621
Много са красиви!
Моите вече започнаха да прецъфтяват, само едната от Лидл тепърва ще цъфти. Дано да оцелеят тези пъпки, за сега се развиват много добре:

# 622
  • Варна
pppqqq, благодаря ! Flowers Sunflower

# 623
BЕЩИ,
Купих брасадата с много псевдобулби, направо като малко храстче. Новите растежи тръгнаха по познатата схема на стълбичка, но някак не бяха добре. Чаках, чаках и накрая разделих. Всяка част имаше поне 5 хубави булби. С времето и с новите растежи махах най-старите булби.
Нито грижите, нито условията съм променяла наскоро, за да се опитам да си обясня цъфтежа. Най-вероятно се е стабилизирала най-накрая, след тооолкова време, и се е престрашила да цъфне. Ще продължа както досега пък а дано се излъже и втори път Joy

# 624
  • Варна
Явно си пада по садо-мазо практиките Мивадата Smiley
Моята за първи път цъфна точно след като я разбутах, едва й разплетоха корените,  начупих поне половината, останалите набутах надве-на три. Миналата година пак я разрушках, да я местя в сандъчето и пак цъфна. Има 4 нови растежа, надявам се да цъфне поне още един, да видим….
А миналогодишното пробно сандъче идва малко, така че съм си осигурила и догодина цвят по същата схема Grinning
Ей Га де е

# 625
Влюбена съм в мини фалчетата 😍
Едни такива горди, изискани и същевременно нежни и крехки изглеждат. Обожавам ги ❤
За сега имам само три, много, много трудно намирам откъде да си купя 😒

# 626
  • София
ВЕЩИЦА, разкошна е!

# 627
  • Варна
Андре,  Heart жълтото направо ме побърква (съдейки по реакцията ти, явно ни тресе една и съща обсесия Grinning ) Hug
Днес съм изключително радостна - префърцунената ми лилава глезла, явно е благоволила да ми натрие носа, задето я критикувах преди няколко дни, та забелязах топченце между листата People Dancer  Да видим докъде ще я докарам. Стискайте палци Hands Metal

# 628
Андре,  Heart жълтото направо ме побърква (съдейки по реакцията ти, явно ни тресе една и съща обсесия Grinning ) Hug
Днес съм изключително радостна - префърцунената ми лилава глезла, явно е благоволила да ми натрие носа, задето я критикувах преди няколко дни, та забелязах топченце между листата People Dancer  Да видим докъде ще я докарам. Стискайте палци Hands Metal

Стискам палци, ВЕЩИЦА Hands Pray /не намерих стиснатите палци Blush/ да е това, което желаеш и да ни го покажеш Heart Eyes
Три от моите красавици /фалчета са/ ме радват с летен цъфтеж, не им се сърдя хич, че не цъфнаха зимата Grinning
Катлеята ми, за която тук ви питах за съвети, защото беше останала без корени /изсъхнаха всички до един/ се опитва да се завърне към живот, пуснала е коренчета и я пулверизирам отгоре само, сложила съм я върху кори и не смея да изрежа сухите остатъци от корени /нишките вътре в тях, как се казваха забравих/. Те дали я подхранват някакси и дали са й полезни?

# 629
  • Варна
Благодаря, Бюти Hug

Високите температури са оптималните условия за развитие на катлеите, така че, заедно с много влага, би трябвало да й се харесва на твоята Убавица. Стискам и аз палци Hug
А що се касае до нишките имаше едно време  мнения, че заместват корените, но напоследък се налага все повече идеята, че са излишни. Могат да служат колкото да се укрепи радтението.

Общи условия

Активация на акаунт