Нашите орхидеи – тема 34

• 34 147
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Scarllett, уви, тази снимка не носи никаква информация. трябва ни без вазата и без топчетата

# 601
Здравейте, Момичета! Радвам се отново на разкошните ви красавици орхидеи !!! Heart

Ето малко и от мен:

Това са последните ми орхидеи, които цъфтят така, както съм ги купила от магазина.

И това е.... първата ми цъфнала у дома орхидея, снимах я днес: (Не мога още да повярвам, че у нас цъфна орхидея сам-самичка ей-така от нищото, хаха):

# 602
Новите ми псевдобулби са се набръчкали, на какво може да се дължи

# 603
Вероятно нещо с водния баланс. Или преполиване, или недостатъчно поливане.
Успех в откриването на причината Rolling Eyes при мен от две еднакви растения, гледани по абсолютно еднакъв начин едно до друго, само едното бръчка така, другото не. Така и не разбрах защо, пробвах различни режими на поливане, няма подобрение.

# 604
Гледах едно клипче на miss orchid girl, ставаше дума за nelly isler, където обясни, че набръчкването е от липса на вода. Не знам дали е валидно за всички.

# 605
  • Мадрид / София
И аз знам, че става при липса на вода и не се изпъват в последствие. Може да са от вид, който изисква повече влага.

# 606
Първи цвят на една болнава орха днес се отвори. Получих я за Коледа и й се бръчкаха листата. Успях да я спася и сега ме зарадва. Цвета не е точно същия както от магазинерския цъфтеж,но това няма значение. Ето я днес,а втората снимка е от Коледа:

Другите също цъфтят,а онази с бебето и цветоносите продължава да расте:

# 607
  • София
Anyyyone, розовата е Pretty romance. Летния цъфтеж се отличава от зимния. Миналото лято моята цъфна почти бяла

# 608
И моята в два съседни цвята дори е различна Simple Smile

# 609
О много благодаря за името! Значи няма нищо странно. Не бях чела до сега за различни цъфтежи. За това я обичам тази тема. 🤗

# 610
  • на Мелмак
Корени чакам вече месец, тормозих ви, но пък листо се показа. Дано и коренче ме зарадва скоро Grinning

# 611
Пускам тази снимка специално за да доуплаша Вещи
Изчаках и втората деленка на брасадата да цъфне, за да ги снимам заедно.

И докато ги разнасях насам-натам се оказа, че мирише на пипер, леко гъделичкащо.

# 612
  • Варна
Heart EyesHeart Eyes МАЙКООООООО Heart EyesHeart Eyes
Къде е сега припадащото човече - само то може да изрази ефекта от тази снимка

# 613
  • Русе
Impala, разкош! Моята брасада цъфтеше редовно, но откакто я пресадих уж да и е по-добре, скоро не е цъфтяла.

# 614
Благодаря ви! Hug
Така и не разбрах как цъфна. Не съм променяла нищо в грижите от много време. Предполагам, че най-накрая ѝ е сработил инстинкта за самосъхранение Joy

Общи условия

Активация на акаунт