Нашите орхидеи – тема 34

• 34 162
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
floren, Phloxx, благодаря Ви ❤

# 586
  • Варна
Флокс, хараелата как я получи ? В малка саксия ли ? Мисълта ми е, че моята я получих в найлоново пликче. Бяха ми объркали името и телефона и 5 дни е стояла в офис на Еконт. Съответно я взех с доста понабръчкани листа и се чудех дали ще оцелее. Simple Smile

Едва ли от швертер изпращат цветя по корени в найлонови пликчета и се чудя дали от борсата в София са решили така да ми я изпратят.

# 587
Флоренче, точно в пликче беше и моята. И на сайта им пишеше, че е по голи корени. Не знам как стават поръчките от България, но на сайта им винаги можеш да провериш в какъв размер саксия и в какъв вид субстрат ще ти я изпратят.  В зеленото поле с описанието, е последният абзац най-долу.
Браво на тази дребосъчка, пет дни в еконт и поне два дни е пътувала...ще се окаже здраво кутренце.

Не знам от какво зависи, заедно с моята поръчах един гастрохилус, дойде със същия размер като хараелата, но си беше в мъничка саксийка. Той май расте повече, вече е станал два пъти по-голям от нея Flushed

# 588
  • Мадрид / София
А как се поръчва от немски/ холандски сайт, когато нямаш ни идея от немски, а друга опция за друг език не са предвидили?

# 589
С транслейт:-)

# 590
  • Варна
Флокс, благодаря за инфото. Дехидратирано, измъчено беше растението, но се съвзе. Simple Smile

# 591
  • Мадрид / София
Е, става сложно всяка дума да копираш и превеждаш, че и да попълваш поръчката (на какъв език?) изобщо сложно и го зарязах, а имаше интересни предложения.

# 592
  • Light of Zartha
Здравейте, момичета! Много се радвам,че открих темата, защото се боря за оцеляването на моята орхидея. Взех я март месец от Лидл, самата саксия е в стъклена ваза и около нея има от онези топчета. Импулсивно я взех без да знам как се гледа. Известно време беше добре, после единият цвят опада. Пробвах да кисна по час във вода всяка седмица, следя корените но май нещо ми убягва. Не виждам подобрение. Взех си и течна тор, слагам според указанията, но пак. В момента седи на секцията перпендикулярно на прозореца. Достига светлина, но не директна(понякога я слагам директно на прозореца). Дали бихте ми дали някакъв съвет? Много ми се иска да успея да я гледам.

# 593
Тук без снимки няма как да се помогне:-)
Ако само цвета й е опадал, това си е в реда на нещата, ако има и друго, трябва да се види.

# 594
  • София
и да допълня, че не е добре да торите всяка седмица. Също, разреждането да е повече от посоченото на етикета

# 595
  • Light of Zartha
Благодаря, при първа възможност ще кача снимки.

# 596
    Здравейте,нова съм при Вас,но от две три години имам 6 хубавици.Гледах ги по различен начин и сега от няколко месеца всички имат нови цветоносци,една вече отвори пъпките си

# 597
    • Light of Zartha
    Ето снимка на моята. Извинявам се, че не е най-добрата. В момента не съм в нас и МП само толкова се е постарал.

# 598
    • Мадрид / София
    Това, че цветовете вехнат си му е време. Обикновено цъфтят зимата (януари-март). Има и изключения разбира се, но повечето пускат цветонос и цъфтят зимата.
    От снимката се вижда за момента добре, но са важни корените, а те не се виждат на тази снимка. Би трябвало да има много и здрави корени.

# 599
    • София
    Angela61, само като предложение - инсталирате си на телефона Гугъл преводач като приложение. Отваряте на монитор сайта, който искате да преведете. В приложението на телефона има камера, избирате я и гледате през нея текста на монитора Simple Smile
    Доста е странно и не винаги е много добър или верен превода, но става за добиване на представа.

Общи условия

Активация на акаунт