Нашите орхидеи – тема 34

• 33 628
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
За камбрия буррагеара четох, че обичала на студено и да се задушава за да пусне булба и цветонос у нас обаче под 18-20градуса няма как да стане. Тоя каприз не е поливан 26-28дни и по принцип по рядко поливам от време на време опръсквам слоя отгоре. Ще я командировам и нея на село скоро.

# 91
  • Мадрид / София
Анджела ако изглежда така е Онцидиум. Има в бяло жълто, червено и оранжево.

Да, онцидиум е, но дребничък, мъничък. Потърсих го по интернет. Но едва ли е нормално да има перфорация булбичката и то черна. Но днес пак ще я погледна ако я има все още.
Phloxx, благодаря за инфото. За по-студено ще трябва вентилатор 😂😂

# 92
  • Варна
Покрай плейонето на Флокс си намерих и аз едно Верди. Пресадих го в керамзит, кори и торфен субстрат. Simple Smile

Този булбофилум се надявам да ме изненада, моля се за цветонос, а не нова булба.  И дано аромата да не е на леш. Simple Smile

Първият ми катасетум, с голямо въодушевление го очаквах. Направих му теста с водата- няма активни корени, съответно изрязах всички стари. Минах го с кислородна вода за дезинфекция и след това го опръсках с парафин за да го предпазя от акарите докато спи. Сложих на дъното на саксията керамзит, след това едра фракция кори, а най- отгоре дребни кори. Междувременно напълних и саксията с бавно действаща тор, настаних го отгоре кацнал и сега остава да чакам. Simple Smile

# 93
  • Мадрид / София
Ето го въпросния онцидиум. Миризлив е

# 94
  • Бургас
Често Анджела Hug, миризлив и то доста. Жълтия ми направи две нови булбички, но дали ще пусне цветонос ще видим.

Да попитам момичета пък ако има и момчета, които имат фал Папагаьо да кажат разцветката жълто към оранжево ли е или жълто към бледо вишнево?

# 95
  • София
Онцидиумът е Оncidium Тwinkle и на мен ми мирише на Ефизол - много си го харесвам.  Simple Smile

maya_76, Папагалът при отварянето е ярко, наситено оранжево-жълт с красив червен бордюр. За съжаление много бързо избелява /наричат го изгаряне на цвета/ и той става почти бял, а бордюрът става като старо петно от вино.

# 96
  • Бургас
Рая благодаря, явно снимките заблуждават. Ами имам си значи Папагайо с много пъпки, които се надявам да се отворят всички Heart Eyes и да е здравичък и догодина с домашен цвят да ме зарадва.
В Кауфланд я гледах тази разцветка, но аз мислех, че Папагайо е жълто с оранжев кант добре, че не се засилих да купувам.
Сега ми кажете къде да ги крия от мъжа Scream

# 97
Grinning Е, Майче, правиш едно генерално разместване на саксиите, и незабелязано вмъкваш новите Grinning
Честити придобивки на всички, чудни са!

# 98
  • Мадрид / София
Благодаря ви момичета. Наистина приятно мирише. Като някои книги. 😁

# 99
Maya, ето моя папагал с един блед и един ярък цветонос

# 100
  • Пловдив
Здравейте, идвам да покажа каква красавица купих от Кауфланд за подарък на приятелка. Много обичам жълти 🌼 🌞 ☀️
Скрит текст:

# 101
  • Варна
В Кауфланд са почнали да зареждат много интересни разцветки и форми, за разлика от Лидл, където са само бели и лилави. Ама пусто, много ми е неудобно да ходя там. То по-добре де, наистина нямам място за повече орхидеи.

# 102
  • Бургас
Джуджи ако имаше такава разцветка и в нашия Кауфланд щях да си я купя. Аз също прегреших прибрах се от въпросния магазин с тази

огромен цвят не вярвам при домашен цъфтеж да е толкова голям. 15 Мин се въртях в магазина покрай орхидеите, вътрешно си казвам нямаш място, после ще имаш повод за цвете и айде подарък от дъщеря ми за РД, който предстои Flushed

Днес присадих Катлеята в нейния си субстрат. Тихичко да кажа, че има надежда да се оправи, има нови коренчета по най новите псевдобулби.

# 103
  • София
jujasol,
това е phal. Buttercup. Страхотно попадение. До това зареждане можеше да се купи само с поръчка от чужбина или при специализираните търговци /може би веднъж или два пъти да съм го виждала в свободна продажба/. Специфичното му , освен че прилича на жълта звезда със звезда в бяло вътре, е че цветът се отваря по-блед и с времето се насища.
Приятелката ви е късметлийка.

# 104
Maya, ето моя папагал с един блед и един ярък цветонос
Скрит текст:
Не че много разбирам, но ми се струва, че не и достига влага и светлина на тази красавица. Много бледи, тъжни и оклюмали са и листетата. А може и снимката да "лъже".

jujasol, много е красива!

Рано, рано каква я свърших...Rolling Eyes Изпуснах мутифлората в мивката докато я поливам. Изсипа се всичко и наново я събирах и подреждах. А е с две събудени пъпки. Има цветонс и е вече около сантиметър. Pensive Как можах!? Все едно някой ми я бутна от ръката. Дано да не съм я насмела. Weary

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 12:39 от Sysly

Общи условия

Активация на акаунт