Нашите орхидеи – тема 34

• 33 764
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
  • Мадрид / София
Вероятно разклонение на цветоноса.

# 241
На мен на бебе ми прилича

# 242
Расте прекалено бавно, образува се преди около месец и за сега е толкова. Не го знам какво ще е . Ще чакам, друг избор нямам дано да е бебе. И на цветонос ще се радвам Grinning

# 243
  • София
според мен е кейки. Ето го моето на 4 месеца:

# 244
И на мен ми прилича на кейки.

Страхотни цветя видях на последните страници, а катлеестото на Вещи е просто за *туп*

Подбрах за днес няколко оранжеви:
Скрит текст:

класика

уточнявам, че са две растения с по един цветонос

дашна и ароматна

# 245
Скрит текст:
Честит празник!

Мойте минита заминаха на по-хубаво място. И приводних 3 фалчета като последно. Съхнат им корените  и не знам защо. При положение, че влагата е над 40% - средно около 50% е, температурата около 18-20•С и не ги преполивам. Това е положението. Най-добре са белите фалчета, с много и хубави корени.

Много е красива, да цъфти така и занапред Heart Eyes
А има ли си име това фалче? Много е интересно с тези цветове - листенцата им в една равнина.

# 246
  • Мадрид / София
Скрит текст:
Честит празник!

Мойте минита заминаха на по-хубаво място. И приводних 3 фалчета като последно. Съхнат им корените  и не знам защо. При положение, че влагата е над 40% - средно около 50% е, температурата около 18-20•С и не ги преполивам. Това е положението. Най-добре са белите фалчета, с много и хубави корени.

Много е красива, да цъфти така и занапред Heart Eyes
А има ли си име това фалче? Много е интересно с тези цветове - листенцата им в една равнина.
Благодаря за пожеланията.
Ами тук ми я кръстиха “Булката” и така остана с това име. Иначе не знам дали няма някое търговско име. При нас тук нямат имена.

# 247
Леле как толкова малко на 4 месеца това бебе?! Значи нещо моите сигурно са се побъркали. Ей ги двечки,за сега:

Долу се вижда и малкото.
Кажете какви са тези рогчета на бебето:

Има ли вариант кейки да цъфти?! 😳😂
Имам едни отделени преди две години,от друга орха,те нямат признаци да цъфтят,та не ми се вярва и това да е цветонос,но пък на това място?
Това е на единия стар цветонос,а на другия са тези две,май ще са цветоноси:

А сега видях това,дето изкарва в средата на майчиното растение:

И да се похваля с 6! нови цветоноса от онази сбръчканата,за която ви питах и мислех,че ще мре:

4 са вече големички,а под тях има по още един,току що събудил се. 🥰❤

# 248
Ени, кажи с какво ги храниш бре Grinning Браво, цяла детска градина.

# 249
Флоксче,срам ме е да кажа! Според мен ги събудих с едно оставяне на студено. Явно решиха,че ще ги трепя и като ги внесох на топло,пощуряха. 😂 Е позагубих някое и друго листо,но се активизираха. Иначе от време на време им слагам във водата тор,по една капачка,нищо друго.

# 250
  • София
добре де, Anyyyone, дай акъл Simple Smile Simple Smile
С каква скорост се развиват при теб? Че и две  едно до друго. Това с рогчетата на колко време е?
Кейките си цъфтят, според мен "рогчетата" са два! цветоноса. Скоро ще ни се похвалиш Simple Smile

# 251
Ойй аз и акъл?! 😁 Трудна работа. Сега ще ровя да видя точно кога се показа първото бебе с рогчетата. Открих стари снимки:
На 30.01 е било така:

На 14.02 е следващата,но се вижда много кофти,трябва да се зуумне снимката,че е на заден план:

И одеве го видяхте,от днес са снимките.
Излиза,че и моите са на 3-4 месеца,но май по-големичко ми се вижда първото. Дано да се похваля. Не залагам много надежди,че две бебета,два цветоноса и още два ба кейки... струва ми се мисия невъзможна,ама ще видим. 🥰 Ще ви държа в течение.

# 252
  • Мадрид / София
И аз мисля, че рогчетата са цветоноси.

# 253
  • София
Цъфтят си кейките съвсем спокойно. Докато са на цветонос и майката ги изхранва, могат да развиват цветоноси с по доста пъпки.

# 254
  • София
Помощ!!! Любимата ми орхидея преди малко падна на земята....и по-добре, че се случи, защото установих, че повече от половината корени са изгнили ☹️☹️ Видимо розетката е добре, след като я почистих изглежда така...

Според вас добре ли е да я връщам в корите или трябва да направя нещо друго?

Общи условия

Активация на акаунт