Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

"Emanet" (Наследство) с Халил Ибрахим Джейхан и Съла Тюркоглу

 • 14 779
 • 304
 •   2
Отговори
# 45
 • Мнения: 4 866
Прекалено наивно стана ,много актьори не участват реално , а задочно или от време на време . Кираз я няма ,Кара , ,  разносвача на чая ,преди Селим и помощника му  , Ариф баба ,градинаря  Надире анне .

Полис се примести при хала Султан ,простотиите от затвора ,цирка в имението , Недим по телефона ,атеш парчасъ  от време на време, Дженгер май го нямаше и него в 180 еп /не съм сигурна ........... Неслихан ѝ гипсиран мозъкЪ, тейзето доверие на .....% , ама губи следата , Бора лъже ,че и сияе и си вЕрвЪ , но до кога ?!?!

И това траурно облекло на Яман и Сехер , че и спалното бельо ......
дано скоро е край на сезона , реших да го дочакам ,ама ...................

TR  Facebook  ври и кипи .
Отказ за гледане ,протест срещу насилието  , язвителни коментари за СЦ ,призив да спре това насилие и въпроси: какво е въздействието върху зрителите ,поуките , прекалено е . Искане  Назмие да напусне ! Възмущение ,че в ОБЕЩАНИЕ  Съла е била  инвалид и тук  в ЕМАНЕТ ѝ повтарят ролята.

Последна редакция: нд, 16 май 2021, 19:24 от sofia26

# 46
 • Мнения: 155
Sofia26,съвсем точно.Четох доста коментари на турските зрители.Нито един положителен за сценаристката.За гледащите сериалът се е превърнал вместо сериал за любовта в сериал на злото.Според тях главни герои са двете сестри въплащение на злото и лошото.Сценаристката се е вманиачила да развива техните образи показващи отрицателното,лошото,отмъщението.Първоначалната цел любовта е на втори план.В тези трудни времена,когато хората са затворени по домовете си заради Ковид,сериалът вместо да ги зарежда положително ги натоварва и много от тях искат да бъде спрян,защото не виждат нищо възпитателно и уважително ,нищо изграждащо положителни качества у хората.Други искат сценаристката да бъде сменена. Сериалът се излъчва в 19 часа най-гледаното време.Занимават зрителя само с отвратителни постъпки и интриги и там някъде между затвора,болниците,нелепите номера в къщата на комисаря,гнусните заговори в имението се мъчи да проблесне любовта на Яман и Сехер.Кому беше необходимо да занимават зрителя пет серии с изненадата до Рим-банално беше,а накрая и това не се случи!То бива тъмни краски и в стайлинга,но имам чувството,че сме в траур почти цял сериал.Стилистите са под всякаква критика-бюджет ли няма, що ли?
Бива ли в условия на пандемията да натоварват зрителя с толкова негативизъм.За мен до тук сериалът е 90% мъка и лошотия и10% любовта на начинаещ ученик.А и в Истанбул няма една болница и лекар,Досега Яман трябваше да привика всички специалисти за любимата си.Енгето харчи милиони,а той какво чака.Време е да влезе някой нов положителен персонаж,та да живне малко действието.

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 13:51 от Keski1821

# 47
 • Мнения: 759
https://youtu.be/nDUmq4g9IVM 

Тази Икбал не се спря!! Тази Белгин има намерение да сложи отрова на Сехер. Дано се намери някой, който да се появи на време и да я спре. Би трябвало да има камери в имението.

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 09:16 от mimchyyy9

# 48
 • Мнения: 155Хайде,да видим кой ще хване Билгин,докато се опитва да инжектира отровата на Сехер.Яман,Юсуф,Ченгер или Неслихан.Ако е Неслихан,то Икбал ще иска да и върне услугата за купеното палто/ако вече не е забравено от сценаристката/ с премълчаване на видяното,но ще стане  прекалено  със злините и интригите на енгето.Дали пък Билгин няма де се прикрие и отново да ни вземат за наивници нас зрителите.Нали гонят и рейтинг прочетох,че наемът на имението ,в което снимат бил много голям и разходите по сериала били огромни,та серии трябва да има да се гледа и да се върнат похарчените средства.Тъй че,ще ни морят с  измислени герои като Билгин доста серии ,за да правят епизоди.

За сметка на калпавия сценарий в момента Съла и Халил ни радват с прекрасна игра .Тоя мъж от камък се превърна в мъж мечта.Иска ми се задръжките между тях да отпаднат вече и да се насладим на една страстна и завладяваща любов.

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 11:10 от Keski1821

# 49
 • Мнения: 4 866
Защо  им е този замък ,като  играят в една стая ....не съвсем ,ама почти .Я покажат стълбите един път на пет серии , я не .
Кирпи се появи , а Неслихан и тейзе йок.
Ибра'им вече стана патологичен  случай меко казано  .
 
Роптаят зрителите ,но наистина с право -нищо поучително .Трябва да слагат надпис в началото -НЕ правете така !

# 50
 • Мнения: 155
Така,положителните персонажи ги разчистват от екран.Кираз я занулиха,Али стана епизодичен и безличен образ-или гледа глупаво, или се храни,нищо друго.Къде остана оня деен комисар?Мама Надире и тя изчезна към Антеп.Надим е образ,с който Яман си говори само по телефона.Ченгер липсваше в 180 еп.,в последният епизод и Зия липсваше.Все по-рядко се явява и баба Ариф.
Какво следва- злото ще тържествува в лицето на двете злобни сестри,а Сехер и Яман ще ги тормозят,а те кога ли ще прогледнат.

А ето ви и сценаристката Назмие Йълмъз,дето ни образува нерви със сценария на злото.Чудя се как една жена има желание за толкова зли и отрицателни образи !

# 51
 • Мнения: 4 866
Зрители информират ,че са приключили със сериала ,други са за излизане на актрисите в ролите на Икбал и Зухал /само сваляли качеството на сериала / Настояват за смислен сценарий  !

Пряк въпрос към Назмие : - Какво пишете , толкова ли можете ?!?! Защо похабявате таланта на актьорите ?!?!

Гледам началните  епизоди  с бг суб ,  далеч ,далеч по- смислини . И там има по "нанадолнището "  ,но целта е кючюк ага  ..... силата  на характерите е изведена на първа линия  и усещането , че  има и други начини за постигането на целите , а не само насилие ,пищови и лъжи .....при все ,че Яман изяде един шумен плесник от Сехер ,та чак се стъписа и му хвърли парите в лицето .

Любим момент ми е .

# 52
 • Мнения: 155
Ех,тоя Яман хвана Билгин,но защо не взе спринцовката!Утре Яман ще разкрие Белгин,но жалко,че енгето пак ще отърве кожата.Не вярвам,че това зло Зухал е удушена ще ококори очи и злото пак ще възкръсне!Кога ли ще доживеем този миг!
Но това е още по-чаканоПоследна редакция: вт, 18 май 2021, 23:09 от Keski1821

# 53
 • Мнения: 954
Здравейте!!!
Нещо започвам да се нервя на сценаристите!!!Едни милиони се плащат от Икбал.Зухал е в затвора и пръска едни пари.Как пък в тая фирма на Яман не им прави впечатление ,че Икбал харчи такива суми.Десет милиона и как никой ,а още повече Яман отново не забелязва нищичко .Нали той е главата на фамилията,нали той движи нещата,дори Икбал да има право да разполага с пари това са си десет милиона.Преди това пък плаща на куп хора за изнудване,отвличане.Е,нещо се поувлякоха в сценария големият и уважаван бизнесмен да бъде един голям наивник.А и вече е ясно,че когато се разкрие на какво се дължи парализата друг/рехабилитаторката /ще е виновен и ще го отнесе,а Икбал пак ще се представи като любяща и загрижена към Сехер.Но с това настаняване в къщата ни подсказват,че дълго ще ни мъчат с осакатяването на Сехер,или така по-лесно ще ги чуе и разкрие някой.Вече си мисля,че ще е Юсуф този,който ще спаси леля си.
И вече ми писна да ни занимават с Ибрахим и Фърат .В полицейското управление в опит да го женят го изтърпях,но сега с тая кухня,готвене,пране и детски номерца ми идват в повече.Али- един толкова добре замислен в началото образ го обезличиха,че те дебеланкото и рижкото станаха по-главни.Още ме е яд ,че вместо да развият втората любовна двойка -Али и Кираз ,те ги занулиха и ни карат да гледаме глупостите на Ибо и Фърат.Взе да става драматична боза с пълнеж на сцени в дома на комисаря.

Ако поназнайвате руски ето тук са преведени 180 серии.До два дена след излъчването серията е преведена и качена.

http://turkseason.com/turkey-serials/484-doverennoe-vse-serii.html

Също подкрепям твърденията ти и си напълно права. То не става за няколко хиляди а за милиони как пък досега Яман не се досети че липсват пари най-малкото банката не гоизвестява за теглене на такива суми.
Кога ще изгрее слънце за Яман и Сехер незнам. То само гадости дават и тъпчат на едно място сезона ще свърши.
Ще видим ли изобщо Сехер и Яман усамотени да изживяват любовта си, меден ,месец , щастливи?
                 

# 54
 • Мнения: 155
Леле,леле,какъв омлет приготвиха двамата,чак на мен ми се подкосиха краката,а Сехер не знаеше на кой свят се намира.Много сладки бяха,а Яман вече трудно се удържа.И пак ги прекъснаха и на двата опита за целувка.Досадно и повтарящо се.Хареса ми епизода тази вечер!!! Revolving Hearts
Тайно си мечтая Икбал и Зухал в една килия с Мелихат.Това ще ни е възмездието за цял сезон мъки и сътворени злини.
Чудя им се на тия морални изисквания по турските канали.Целувки,прегръдки,по-така сцени в леглото забранени,че моралът им не го позволява.Как същият този морал им позволява да насищат всеки техен сериал с много зло,убийства,измъчване,малтретиране на жени и деца.Как непрекъснато натрапват на зрителя силата на парите в полза на лошите,убийства по жесток начин,грозни интриги,отравяне,стрелба с оръжие.Какъв криворазбран морал и възпитание е  да заливаш с това екрана непрекъснато.

Последна редакция: чт, 20 май 2021, 14:59 от Keski1821

# 55
 • Мнения: 155
Здравейте!!Предните 183,184 еп.бяха много хубави.Днешният 185 еп.беше доста тежък.Яман разбра цялата истина ,но брат му Зия  му върза ръцете, за да накаже Икбал подобаващо.И като капак с Икбал нещата затихват,появи се пак Селим.Ще отмъщава,но на Сехер ли,на Яман ли?Тия лоши и отмъстителни герои на Назмие ханъм нямат почивен ден явно.

Защо никой не коментира?Не гледате ли вече сериала?Без участие темата ни изпада от първа страница,а два последователни поста на един и същ  човек не се разрашават.

# 56
 • Мнения: 4 866
Добро съботно утро !  

Кески ,какво да коментираме ?!?! Сериалът на мен ми е вече отблъскващ .Всеки  епизод насилие , мръсни номера ,изпълненията затворнически  бактън от тях , лъжата е водеща .

По-наивни и добродушни ,да не кажа глупави персонажи  едва ли могат да измислят , Вече не ми харесва и изпълненията на актьорите ,все  едни и същи емоции ,ходят напред -назад по на 2 метра разстояние .А при такъв СЦ какво друго да е.
Халил - Яман си  има нужда  от едно леко подстригване на тая "растителност " на лицето и гримьорите да си свършат работата за ,която получават заплати.Постижение ,че смениха якето на Яман ,не е черно .

Доста глуповато беше снощният скандал на Яман ,като насмете Икбал ,реагираха почти всички ,само от Юсуф  никакво присъствие, а се знае ,че е в имението .И всичко е саморазправа .В тая държава няма ли полиция ,закони , Яман и Недим намериха Белгин ,тя си призна всичко , Недим я предаде на полицията  и на база нейните признания полицията трябва да дойде и да арестува Икбал . Ама заради Зия не може и така до безкрай .

Снощи и тейзето зарони сълзи ,като намери пръстена на Неслихан ,приятелката ѝ излъга ,че е от Фърат и отново каша и то рядка .Бора го "изпратиха" в Париж ...... и до тук .

Сега Зухал ще излезе от затвора  и тя ще продължи мръсотията ,че за капак и Селим се връща да отмъщава .
Един и същ СЦ изпълняван от различни герои ,тъпче се на  едно място .

Последна редакция: сб, 22 май 2021, 07:32 от sofia26

# 57
 • Мнения: 155
Sofia26,така е!Съгласна съм,че сценарият се разви в посока зло,зло,зло.Докато ни говорят за морал в обществото им,семейни ценности,и поведение за подражание,всъщност позволяват на тая сценаристка да показва всичко лошо.Нагледахме се на психично неуравновесената и злобна Зухал,завземат голяма част от екранното време със случващото се в затворническата килия,където щом имаш пари командваш дори надзирателите.Грозно беше ,а и нередно според традициите в Турция по-възрастен човек да мие краката на по-млад,а за размазването на храната по пода си е просто грях.Това хвърляне на телефона на гневната Икбал по няколко пъти на серия ,както и ходенето напред-назад на гневния Яман,на нервния Зия ,че и на Сехер ,повтарянето на неуспешната целувка и много други моменти показват как зациклят за нещо ново и различно.За това,че са с едни и същи дрехи по три и повече серии,за грима и външния вид на актьорите ,ами малкия е с тези жълти боти вече много серии.Все уж дреболии дето ти се набиват в очите.Мисля си,че сценаристката е за психиатър.Не може дори и да е на кино толкова зло да се лее пред зрителите.Сега връщат и Селим ,за да се съюзи с Икбал и пак мъка,мъка.Това полицейско управление защо е в сценария изобщо.Ибо и Кара готвят,перат,гладят,Фърат гледа все телефона си,аАли го няма никакъв.Това ли правят в турската полиция.Много по-смислен щеше да е сценарий с действащи полицаи,уви СЦ явно не е наясно що е полицейско управление.
Само с извратения си мозък Назмие ханъм да не е решила да убие Яман и Сехер да се събере с Али накрая.Откакто занулиха Кираз все ми минава тази мисъл.

А иначе в Съла и Халил има голям потенциал за изиграване на красиви сцени.Само някой трябва да им ги напише и да им позволи да ги изиграят.Тук само се гледат и някоя и друга прегръдка.Възхитена съм от играта им с очи,с устни и ръце.Нашите български актьори не умеят да играят така.

# 58
 • Мнения: 954
Сцената с омлета беше върха, жалко че ги прекъснаха, но все е нещо на фона само злини. Надявам се сценаристите да се стегнат и да развият героите на Сехер  Яман малко към романтични моменти.
Много се радвам също че Яман най сетне прогредна и разбра че държи змия в дома си за Икабал имам предвид. Смятам че трябва да влезе в затвора въпреки Зия , защото тя и на него вреди постоянно. Надявам се новата седмица да има моменти с това Икбал да влезе в затвора, защото не е редно след всичко въпреки Зия да живее в дома им , как ще се гледат, как ще живеят направо не ми побира ума.
Също ми се иска тази седмица да видим повече романтика, защото като гледам с появата на Селим май отново ще има мъка.

# 59
 • Мнения: 4 866
В Facebook има поне 10 "заявки " за отказ от сериала  ,същите усещания и коментари  като нашите почти от всички

 . При положение ,че се очаква Зухал да излезе от затвора ,  появата на Селим , наивната  доброта на Сехер и отговорността на Яман към Зия и всички останали  ще има още много злини .
Единствено хубаво  в коментарите за сериала мамашите споменават ,че комсер Али  ще се влюби  ...а дано .....

За себе си реших да изчакам края на сезона , а за следващия   ще мисля .

Здрав ,слънчев и спокоен ден !!!!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт