Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА-какво се случва реално? - 11-та тема

• 49 471
  • 769
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Няма гаранция, че ще се свържете с ВиК. В подобни райони, някои чакат от 20г.
Penkoman, бюджета какъв е?
Кооперацията е от много години, плащаме си водата, имаме страхотно налягане, по добро от колкото в апартамента в центъра. Изключително рядко ни спират водата. Доста водопроводи в квартала вече са подарени на ВИК.

# 76
  • Варна
Май не е лошо там като гледам, според обявите добър парцел ще е около 40 000 евро. Но, ми е интересно какво се случва с околовръстното, има ли някакъв план за него, разширяване. Това ще бъде и добре и зле, защото шума от колите ще се чува нагоре.

# 77
  • Варна
Има ПУР на кв. Изгрев. Има го в сайта на кметството и на общината.

# 78
Май не е лошо там като гледам, според обявите добър парцел ще е около 40 000 евро. Но, ми е интересно какво се случва с околовръстното, има ли някакъв план за него, разширяване. Това ще бъде и добре и зле, защото шума от колите ще се чува нагоре.
План за улична регулация има от повече от 30 години, като последният вариант 2012. Аз лично мисле че поне още 30 години няма да се случи нищо. Ще се ползват локалните улички ( вече наименовани) , собствениците  ще си афалтират участъците където им трябва и до там.

# 79
  • ВАРНА
Преди 14г, бременна с първото, инвестирахме с мъжа ми в малка къща в село на 40км от Варна. Лятото идеално за семейство с малки деца. По цял ден на двора, пясъчник, басейн, градинка ... Когато правихме сериозен ремонт на апартамента във Варна обаче се изнесохме за 1 месец там декември - ужас се оказа - децата ходиха на градина и училище вече и ежедневното изчакване и пътуване беше изтощаващо. Сега вече и двете са ученички, по време на локдауни и дистанционни обучения се изнесохме пак там - идилия, сняг, разходки след учебните часове , като не се бърза за никъде е чудесно. Много обмисляхме дали да инвестираме в по-голяма къща по-близо до Варна или в апартамент широк център - накрая взехме решение за второто на този етап. Докато са ученици и трябва да се съобразявам със смени, курсове, олимпиади и всякакви извъкласни занимания ( отделно и аз работя на смени) - по-важно ми е тяхното удобство и безопасност. Уикендите пак си пътуваме 40км до къщата за релакс и презареждане на батериите. Мисълта ми е - един универсален имот за всички етапи от живота незнам дали има ... Това училището на първокрасника да е на 10мин пеша няма как да сравня с чистия въздух и птичките на село, но 30мин бясно каране по магистралата всяка сутрин . Иначе гледахме невероятни къщи в Манастирски рид, Трака, Добрева чешма и Приселци. Но оставяме идеята да узрява като станем баба и дядо вече и посрещаме внуци 😊 И нищо, че съм родена в голяма европейска столица, харесва ми да имам градинка с цветя и подправки и да хапваме зрели на корен плодове и зеленчуци 😉👍

# 80
  • Варна
Права си, напоследък все повече попадам в статии на нещо, което наричат обяснява как имотите почват да сменят собствениците си по-често, просто защото всеки купува според нуждите си в момента, които се променят на 7-10 години.

# 81
  • Варна

Аз съм на 150 метра нагоре от околовръстното и шумът от него се чува едваа едваа и то лятото вечер след полунощ, като навсякъде е тихо и минава някоя друга кола. Иначе през деня се чуват по-дребни звуци от по-близко и околовръстното не се чува. А парцелите са доста нагоре, след панелките, т.е. след 500 метра минимум. Там със сигурност нищо не се чува от Смирненски.

Моргана, много хубав коментар.

# 82
  • Варна
За Изгрев и Сотира трябва да се провери дали не минава бъдещата магистрала за Златни пясъци, спомням си, че преди време имаше някакви протести, но не следя случая. Също съм виждала обяви за парцели на ниски цени и в описанието пише, че е така, защото са предвидени за отчуждаване.

# 83
Много добра дискусия се е получила Simple Smile
Както някой по-горе писа, важното е как се “презарежда батерията” на хората, които правят тази крачка - да живеят в къща, особенно в отдалечени райони.
Ние пробвахме, но в един момент се усетихме, че ставаме заложници, както финансово така и времево на тази къща. Решихме да влагаме парите и свободното си време в пътешествия и опознаване ма различни места и култури. Всички са доволни, особенно децата ...Но всяка история и ситуация е различна...На всеки по различен начин му се зарежда батерията Simple Smile

# 84
Ние сме почти баба и дядо Simple Smile
Вилните зони и СО ми докарват нервна криза.. и отдавна знам, че такова нещо не искам!
Пенко, съвети ако приемаш - ходиш и гледаш. Ние отхвърлихме 3-4 прехвалени села още на първо посещение и ни допаднаха други, доста по-непопулярни.
И относно въпросът ти можеш ли да си купиш 50 декара и да си построиш, можеш, но не си Гюнай Хюсмен, който построи цяло имение на територията на резерват Simple Smile

# 85
  • Варна
Специално заради теб се образовах кой е Гюнай. Моите батерии се презареждат от тишината, ама истинската тишина, огромните празни пространства, големи стаи с високи тавани с по едно бюро и стол в тях. Даже не харесвам морето, а горите защото са по-тихи. Измервам тишината в злато и съм готов да дам злато за нея. Бях много щастлив в едно жилище, което бях наел и имах един огромен матрак сложен на земята, една дъска за гладене и едно бюро и стол. Вечер гледах с чаша вино през прозорците и се виждаше целият град като звездно небе, а над него и самото звездно небе.

# 86
Абе на мен напоследък ми се струва, че шумни станаха селата. Последния път слушах Ивана до 4 сутринта. Викам това ако беше в града няма как да стане...
Според мен се шумно само ако апартамента е с гледка към булевард. Все на център съм живяла в два града, не съм имаша проблем с шума. Я вътрешна спалня към двор, или тиха уличка...
За къща на село много ми е странна теорията за стари години.. В града е много по удобно за възрастни хора.

# 87
  • Варна
Ей го на за какво говоря. Определено трябва да е на място, където хората ценят тишината, работещи хора на средна възраст, която цел в живота не е да дочакат поредния повод да седнат да се натъпчат и напият до забрава.

# 88
Е сега то има стари и стари Simple Smile Не мога да си представя да обикалям градинките и Морската безцелно само и само да съм навън в движение. Предпочитам да влагам енергията си в цветна градина, но е въпрос на предпочитания.
Точно това имах предвид - че трябва да се гледа за съседи, заведения наоколо, парцелът да е колкото се може по-голям за да може да се строи в средата и да се избяга от съседския шум

# 89
  • ВАРНА

За къща на село много ми е странна теорията за стари години.. В града е много по удобно за възрастни хора.

Ако визираш човек, който вече трябва да бъде обгрижван - да. Но във Варна масово който има къща/вила наблизо се изнася още напролет- пенсионери или работещи, чиите деца вече са студенти или не живеят с тях .Слънцето, чистият въздух и движението са здраве. За съжаление масови са случаите вече, които даже при 30+год. има намаляване на костната плътност , заради недостатъчни нива витД, който се набавя предимно от слънцето. И от село до село има голяма разлика, аз нямам предвид варианта със съседи почитатели на попфолка или с блеещи агънца в непосредствена близост.

https://cjestates.bg/property/kyshta-priselci-varna/ - строят се нови, цената и степен на обзавеждане може да се обсъждат, прекрасно разпределение, за нас твърде отдалечени от пътя и селото, освен ако не карам децата с кола на този етап бих се пртеснявала да ги пускам да скитат сами РЗП 282КВ.М, парцел 500кв.м. € 179,000
https://bazar.bg/obiava-30245909/prodava-kashta-s-bliznatsi-oblast-varna също ни допадна, тих район, близо до плажа сравнително, 3 спални супер обзаведени РЗП 202кв.м, дворът е 830 кв.м, 158 000 € ( беше 150 000е ако се не лъжа преди)
https://bazar.bg/obiava-24834894/prodava-kashta-s-bliznatsi-oblast-varna - тази беше страхотна, просторна, прекрасно озеленен двор с много дръвчета,насаждения, фонтанче ... Лошото,че съседната къща прекалено близко е построена,а не искам съседите от 2рия етаж да ме гледат какво правя в двора - РЗП 280 кв.м и двор с плодови дръвчета 809 кв.м, 148 000 €
https://bazar.bg/obiava-32288391/prodava-kashta-s-kichevo-oblast-varna тази излиза на главния път и за мен е шумно. Иначе с резервоар, за да не пада налягането на водата и красив двор 830 кв.м, РЗП 190 кв. м., 168 900 €

Давам ги за пример, защото като знам какви цени искат на апартаменти в Чайка, Спортна зала , Център, особено пък ново строителство ... Установихме, че ние харесваме по-голямо усамотение и дивотия обаче, а и предпочитаме да си изберем по-стара къща и да ремонтираме по наш вкус
Фаворит ми беше една в Добрева чешма,на която не успяхме да отидем на оглед вътре - близо до главния път, с достъп по асфалтов път, терасиране, така че да не се гледаме със съседите, висок чардак с панорама,борова гора в съседство, външна барбекю зона и достатъчна голям парцел, за да може да се бодне тук-там нещо.Цената беше 99 000е за 150кв.м. РЗП. Незнам как е въпросът с целогодишното живеене там обаче, има ли проблеми с ток/вода ?

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 09:59 от morgana07

Общи условия

Активация на акаунт