Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА-какво се случва реално? - 11-та тема

• 49 800
  • 769
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Ние ходихме на няколко огледа в Добрева чешма и въпреки хубавите къщи с прекрасни гледки, на разумни цени, се отказахме от този район заради достъпа.  По-бързо и лесно се стига до Кичево. Отбивките от глявния път ктм ДЧ ги гледаш на картата - километър, а всъщност се минават с кола за 10 минути, защото се кара само на първа. А зимата - никак.

# 91
  • ВАРНА
Само с джип из тези вилни зони - нагледахме се на дупки, кал, че и няма къде да се разминеш. От Траката бях ужасена - много малки парцелчета, няма усамотение за мен, скъпо и без инфраструктура. Там гледахме обаче страхотен апартамент в малка кооперация, 3ти последен етаж, отгоре панорамната тераса изцяло включена - може да се сложи басейн/ люлка/навес ; отопление на пелети,климатици,2 паркоместа, спирка на градски транспорт точно отсреща.Наоколо 2-3 етажни нови къщи, не се очаква да изникне някой гигант в близкото бъдеше... Площ: 248 кв.м, от които 118 кв.м ЧЖП, 80 кв.м панорамна тераса с 360 градусова гледка 190 000е.Че даже и ми хареса как е обзаведен Laughing С две думи обуваш чехлите и се нанасяш.

https://enoti.bg/%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%82/%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0% … 0%B0-WQ8K1CX9.htm

За мен сега е момента да се купуват ваканционните апартаменти в Кабакум, който предпочита в нещо такова да живее. Много чужденци продават, излизат хубави оферти струва ми се,а и с кола сякаш не е толкова далеч ... Лошо,че лятото ще е относителна лудница, но пък морето ти е едва ли не в стаята Simple Smile

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 10:40 от morgana07

# 92
  • Варна
Абе има и нормални места из вилните зони, с лесен достъп с обикновена кола или дори пеша. Но си е късмет да намериш такова. Аз съм живяла на такова място в Сотира зад Терапията и исках да купя нещо в съседство, но се продаваше само един парцел до квартирата ми, който беше твърде голям и съответно скъп за мен. Купиха го след по-малко от месец след като го обявиха. Хубавите оферти рядко изобщо стигат до интернет.

# 93
Aма моля ви се Добрева чешма е цвете пред баирите и теснотията на Боровец, то вярно, че сме ходили само в близките вили до Кичевския път, нататък към Лозите може и да е зле.  В началото местата са поне на равното поле, от което пък добре навява зимата Simple Smile
На Добрева чешма улиците са прави и през 2-3 улици са ги оставили прилично широки и са ги зачакалили

# 94
  • Варна
Така е, но докато стигнеш до равното, широко, зачакалено, си раздробяваш носачите на колата, бъбреците и мозъка. В Боровец са ултра зле от към РУП. Но пък за ентусиастите поне е евтино.

# 95
А на Перчемлията как е?
Гледам че има големи къщи...как е с канализацията там...

# 96
  • Варна
Перчемнията е на майната си, супер дълго време се пътува до там, а достъпа е по един път жална ти майка ако не си с 4x4 и е заледено, кално или се срещнеш с друг. Иначе гледка и цена няма равна.

# 97
С 4 по 4 съм,  ама ако целия път е гаден,  по скоро съм пас.

# 98
  • Варна
Има ли накъде нормална инфраструктура в периферията на Варна?

# 99
Перчамлията не протестираха ли лятото, защото им спират водата заради свлачището?
Viviana, как да има. Всичко се води СО и местности, а не квартали. Парцелите са по 600 м2 и всеки се е изявявал като архитект. Масово са строили на границите и сега дори и да искат да разширят улиците - не могат.
Като знам над ВМА какви завои правят улиците - без видимост от съседните огради .. ами няма надежда
Или не ИМА, но трябва да се вкарат нови райони в регулация - например над ТВ Кула, още да се разшири Добрева чешма и вече да се отделят улици не за СО, а за квартал- прави и широки

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 14:45 от скаридка

# 100
Има ли накъде нормална инфраструктура в периферията на Варна?
Да, Старите лозя, преди Евксиноград, ама там ценита са ....

# 101
Като напиша старите лозя Евксиноград ми излизат само апартаменти. Как може да се търси за къщи в района?
Замислих се, че съм обикалял планински села къде ли не и никога не ми се е налагало да ползвам 4х4. Не е нормално за райони около Варна да си говорим за джипове и 4х4. Виж ако ще се ходи на лов е друго Simple Smile

# 102
води се м-т Евксиноград, под пътя настроиха доста блокове, но има и къщи (прогимназии), не знам дали се продава нещо.

# 103
Блокове и къщи прогимназия няма нищо общо със спокойствие. Преди време гледахме един парцел в края на Виница, по протежението на пътя за Дружба. Много ни хареса и като взехме да проверявам, че той ПУПа е за КК 12 или 16м и плътност 70%.
В превод огромна кооперация 3-4-5 етажа. Съседните също са с такива параметри..
Този филм го гледахме от първи ред в Ментешето. Приятели построиха преди години къща, супер едноетажна, двор, асмички. И 2018г от двете им страни кооперации. Дворът слънце не вижда, те не могат едно барбекю да запалят, защото всички ги виждат

# 104
  • have faith and be patient ..
Трошево - перчемлията 35 минути по данни на GPS на колата.. За справка... До Крумово стигам за 20 минути, нищо че е на 20 и кусур км. Иначе перчемлията  се води на 7 км от варна, пътя на горе е мн лош, ние сме с ниска кола, задна предавка.. Иначе харесахме страхотен парцел, но ще му се размине, лъки ако имаш интерес пиши ми на лични, Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт