Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА-какво се случва реално? - 11-та тема

• 49 835
  • 769
  •   1
Отговори
# 105
Да, далеч по-лесно и бързо се стига до селата на север и запад, отколкото до елитните С.О, особено лятото, а вили-къщи са си предимно летни резиденции, поне докато децата са ученици.

Вече нещата излизат извън контрол.. станали сме известни тази сутрин  https://nova.bg/news/view/2021/04/20/323737/%D0%BA%D0%BE%D0%B9-% … rscT0FvaZH1jyGHjw

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 13:24 от скаридка

# 106
  • Варна
Айде, Виница гледам в имот.бг мина 750лв средно на квадрат за двустайни. Иначе Явор ще почнат лятото да продават проекта в Чайка, но мен ми се струва скъпо, тъй като аз вече искам 4-5 стаи, а това би излязло 160 000евро, което пък е хубава къща на топ парцел във Варна. Тука някой може да каже, че ще ми излезе по-скъпо, но някои си правят апартаментите за десетки хиляди, аз оборудвам двустаен апартамент за 5000-6000 евро, така че...

# 107
Дай идеи откъде и как само за 5000-6000 E оборудваш двустаен, че по мои сметки отива към 10000-12000 E.Като сметна банята,настилките,вратите,майсторите, осв.тела,мебелите за двете стаи и т.н..,под 10000Е не пада!!!Oсвен ако не се правят компромиси.
Включени са среден клас материали,мебели и ел.уреди

# 108
Хаха, ами те и цените на къщите с хубавите парцели вървят нагоре. Смисъл, може да си спокоен, че четиристаен в чайка няма как да се окаже по-скъп от къща с хубав парцел във Варна.

# 109
  • Варна
vig в момента почвам един двустаен, който освен всичко друго ще ми правя и окачени тавани, така че ще е още по-скъпо, обещавам юли като приключа да дам тука разчет кое колко ми е излязло. Вероятно една част идва от факта, че имам хора за мебели, които са от друг град - идват, мерят, правят и след това сглобяват. Не вземам среден клас техника - винаги най-евтиното. Иначе настилки, ламинати гледам да дам някой лев. Но да речем фурна с котлони, хладилник и пералня ми излизат към 1100лв, телевизор от 200 лв...и.т.н. дебна промоции в eMag.

# 110
https://А някой знае ли колко струва един архитектурен проект на къща?
Също пръсъединяване към ток и вода?
Колко са долу горе разходите само за услуги без да броим парцел, материали, труд и т. Н???

# 111
  • Варна
А, сетих се още нещо. Компромиси. Ами аз ги правя за отдаване под наем, естествено, че ще има компромиси. Но и за себе си да ги правя не се изхвърлям първо защото не се знае дали ще ми хареса, второ защото не искам да давам много пари на куп, трето не познавам жилището, а така като свикна и ми хареса и знам след това кое как да подменя с висок клас. А, и като се прави всичко наведнъж се получават мърлявщини, а така една печка като сменяш имаш време да проучиш, избереш и внимателно да сложиш.

Другото са комплексите. Особено тука като чета из БГ мама как се изхвърлят, а и други хора. Те със заплати по 1000лв ама с мислене на изпълнителни директори на международни концерни. Плочки за 10 000 евро, не можело компромис и.т.н. Това е лудост. Живееш с кочина ( града / държавата ) ама вътре ти е Версай. И после след десет години открива, че не иска да живее там и идва следващият гений-дизайнер който кърти плочките Версачи, за да сложи ярко червени такива на Max Mara.

# 112
  • Варна
Penkoman, ти нали щеше да инвестираш в две гарсониери?
Сега търсиш къща. Хипотези ли развиваме?

# 113
  • Варна
Ти мадам да не си ми биограф? Нали правиш разлика между инвестиция и покупка за себе си?

# 114
  • Варна
Penkoman, 160 000 евро трудно ще ти стигнат за прилична къща с 5 стаи в рамките на града, а за такава втоп парцел (каквото и да значи това), сумата отива към двойна.

# 115
  • Варна
Не го имам предвид да съм арогантен, но и къща знам как се строи и какво струва. Мисля до БДС бих я докарал на 70-80 000 евро, останалото за парцела. Като разбира се пак се подхожда креативно към много неща. Смятам сумата така както бих я дал и за апартамент и вече оттам нататък до ключ.

# 116
Да питам нещо - гледаме парцел или къща 90-110м2.. Такива обаче няма - или са вили по 35 м2 или са палати по 200+..
Каква е идеята в къща 200+ м2, където живеят 4ри членно семейство. Ако е фамилна бих приела, чак пък толкова ли да е забогатял средностатистическия варненец..
Имам чувството, че строителни фирми строят палата и след това ги продават. Не мога да си обясня иначе някой да построи 200+ м2 в село на 20-25 км от Варна и да дири 200+ хил евро
Някой от вас живее ли в къща 100-120м2 ЗП и двор 500м2, за какво стига двора?

# 117
  • Варна
Логиката е много ясна, икономия от мащаба. Много от разходите са фиксирани без значение дали строиш 50 или 150 кв. Или айде да не са много фиксирани, въпреки че има и такива, но при много цената на квадрат пада с размера. После българина обича да му е широко, а много хора имат идея за многофамилна къща или примерно си правя сметка децата като се задомят да живеят при тях или да ходят на гости. Например съм виждал къща която така е направена, че има дори самостоятелни апартаменти.

# 118
Ами за мен не е двуфамилна къща, където стълбището за втория етаж е през хола на първия.. За такива говоря. Иначе със страничното стълбище им е ясна идеята и такива са ок. Ясно е, че многото пари на един строеж са в основите и покрива. Вторият етаж дефакто е най-евтин за изграждане.

# 119
  • Най-красивата страна
Вилата ни е 120кв.м.
Кухня,трапезария,хол,2 спални,2бани.
Двора е 1дк и ни идва в повече.500кв.щеше да е напълно достатъчно.
Има много работа.Трябва да се коси трева,да се плеви градината,да се чистят листа,да се мете,да се мие...

Общи условия

Активация на акаунт