Нашите цветя - обща тема 8

• 34 978
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Да, Пеги, ягода е,  каскадна. Един мъж каза, че ставали за ядене,  а една жена - че били по-скоро декоративни. Ще ги видим какви са.

# 496
# 497
Честит празник !
Влизам с питанка за фрезия и жасмин в саксия .
https://www.bg-mamma.com/?topic=1325928.msg42773419#msg42773419

beki8 миналото лято имах жълта, почти до есента ме радва с цветове. Поливах всеки ден по малко, като застудя разредих поливките и като изсъхнаха всички листа извадих грудката и прибрах в хладилника в отделението за плодове. Преди малко повече от месец я сложих в субстрат и сега се опитва да се събуди, но доколко и какво ще стне още не зная. По назад и аз питах за нея.

И малко цветове от днес

Ева, радвам се да те видя в темата. Разкошни момини сълзи и теменужки Heart

# 498
Всички лалета са прекрасни, но на Дама Трефа, Венета и Секънд им завидях благородно за някои (чисто от колекционерска страст Simple Smile).
Ето ги и нашите:

Последна редакция: чт, 06 май 2021, 23:35 от Lily_L

# 499
Благодаря MagniМ Flowers HibiscusFlowers Hibiscus
 В хладилника / поне моят ми се струва студено за тази грудка , може и да греша /
 Чудесни цветя имате всички.
Гледах видеа за жасмина и се обезкуражих . Идея нямам как се подрязва - и дали въобще ще оцелее на терасата ми.

# 500
Саня, още е рано за подрязване. Да преживее лятото, да изкара нови филизи пък ще го мислим. Аз също не зная дали ще оцелее в саксия. При мен си расте прекрасно, но в градините и често се използва като жив плет по оградите. Цъфти много, даже плодове дава. Повече ме притеснява, че терасата ми е много слънчева, но толкова много исках, че не устоях и си купих въпреки съмненията ми ще успея ли да го задържа. Посъветваха ме да не го местя засега в друга саксия и аз само го поливам два пъти в седмицата. Ще си помагаме взаимно може пък да успеем. Simple Smile

# 501
Магни, благодаря, радвам се, че се завърнах тук! Имам още много какво да покажа Simple Smile, само да се прибера на село довечера и се мятам да снимам.
В лалетата по-горе ми останаха очите Heart

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 10:17 от Eva+

# 502
  • София
Познайте кой е " виновен" за тези две хубавици. Магни, Wink

Плекрантус

Копривка

Комбинирах петунии и лобелия

Това са ми новите придобивки. Очаквам  още,нямам търпение кога ще пристигнат.

# 503
Благодаря за информацията за коледниче то/великденче и Калата Heart
Прочетох всичко коментирано тук и малко от нета, та ще трябва да им измисля място, че на прозореца няма да им е добре според прочетеното.
Друго питане имам: и двете са в транспортни саксии и са с цветове - да пресаждам или да чакам след цъфтежа?
Коледния е добре, но на калата според мен и е малка саксийката (отдолу са излезли корените през дупките).

# 504
Здравейте, момичета! Разкошни са ви цветята, голямо удоволствие е да ви чета!  Аз като съвсем начинаеща цветарка, искам да ви помоля за съвет. През март си купих и присадих магнолия в градината, доста дръпна на височина и скоро се разлисти, но листата и са кафеникави и някои по-малки направо се сбръчкаха. Прилагам и снимка, надявам се да ми помогнете как да я спася.

Иначе започнах да си оформям едно цветно кътче в края на асмата, още е в съвсем начален етап, защото още доста цветя чакам и се надявам да стане много красиво и приятно. Пускам ви малко снимки оттам.

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 12:56 от Vanillа

# 505
Спасих едно мушкато, здраво растение, намалено беше, захвърлено почти под рафта с хубавите и окичени с цветове. Взех го. Напук на това, че няма цвят, знам че ще ми се отблагодари за грижите и сега ми е интересно какъв цвят ще е.

Да се допълня с въпрос, коя от двете почви е за предпочитане? Някой да има мнения. Сегашните съм ги насадила с една дето се вдига като шапка и според мен не е ок, тя почти не може да се намокри и да задържи вода... и тази

По-късно ще ги сложа в скрит текст, че от телефона не се справям добре. Извинявам се...

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 14:48 от blackcat6

# 506
Vanilla,без думи ме остави ,разкошни цветя!
Магнолията може би има нужда от подхранване.Имам две малки,листата им са зелени и за това не съм сигурна.
Тук има момичета по - компетенти,нека кажат.

# 507
Lily_L уникални лалета. Искам такива бели, и розови... Сега отивам да разглеждам лалета, ама къде ще ги сложа и опазя трябва да измисля.

# 508
Vanilla, моята бугенвилия след като остана без листа през зимата, така новите ги изкарваше бледи, почти жълти и някои свити. И бързо опадваха. Започнах да ѝ слагам тор и сега изглежда по-добре. И най-важното държи ги.

И миналата година ми цъфтя кралското мушкато, но това надмина всичките ми очаквания. Много съжалявам, че не взех още.

# 509
Добре дошли у дома Heart

Това цвете е Бретон шпаньол Grinning

Общи условия

Активация на акаунт