Нашите цветя - обща тема 8

• 35 006
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
Честит празник на всички момичета носещи имена на цветя !

Ени, честита бъди, много здраве и щастие желая на теб и  малката ти  прекрасница !

# 286
Един срамежливец цъфна за празника Blush

# 287
Честит празник на всички.

И аз имам един цъфнал бодливко на село, но забравих да го снимам.

# 288
Ама красив ден се заформи Nature High Brightness

Момичета помагайте ,подариха ми това цвете.Мислех ,че е азалия ,но ми казаха че не е,но забравили как се казва.
Гардения, да. Те са ящни, вземи й течен тор за цветя обичащи кисела почва, прочети упътването и слагай по малко няколко пъти в годината. Не я поставяй където пече слънце,  поливай по малко всяка седмица, казвай й колко хубаво мирише Smiley

# 289
Мъжа ми ми направи две стълбички за клематиса ,но сега имам един клематис и две стълби . Почвам да търся още един ,гледам в Интернет има страхотни цветове . Ако някой е поръчвал може да ми драсне от кой сайт.

# 290
  • забравих си мисълта...
Мъжа ми ми направи две стълбички за клематиса ,но сега имам един клематис и две стълби . Почвам да търся още един ,гледам в Интернет има страхотни цветове . Ако някой е поръчвал може да ми драсне от кой сайт.

Vannq88, при нас от днес ще има в Lidl, така че сигурно ще го пуснат и при вас.

Вчера започнах да си оправям терасата и да изнасям цветята навън, да засадя луковичките на каната, на гладиолите и другите цветя, които получих от цветарската фирма. Как можаха и трите мушкати, които ми изпратиха да са болни. Няма да ги бъде и това, а направих поръчката преди всичко заради този вид мушкато. Иначе ми върнаха парите, но след като им писах, че ако не решат проблема, ще се обърна към адвокат и ще ползвам правната си застраховка. Омръзна ми от такива несериозни фирми. В бъдеще ще купувам цветя само от цветарските магазини при нас, за да мога да ги видя и да си ги избера. За такова мушката ще следя по магазините тук и ако намеря, добре, ако не, ще го преживея.
Мислех си, че за един след обяд ще оправя терасата. Но за един след обяд постигнах това, че изглежда сякаш е паднала бомба върху нея. Идвам днес на обяд да продължа, а бях забравила, че щели да правят ремонт и нямало да има вода до 12:00h, така че сега чакам да дойде водата. Също да си кажа, че повече няма да купувам сандъчета като тези, които купих миналата година. Много са красиви, но са трудни за чистене. Целите ми ръце са надраскани при опита да ги избърша под ребрата и също не бих казала, че растенията се чувстват наистина добре в тях. Както и да е, вече ги купих, но след тях ще купувам само такива от глина, никаква пластика повече.
Oплаках ce, а на вас пожелавам приятен ден. Blush

Последна редакция: пн, 26 апр 2021, 13:19 от Venetta

# 291
  • Бургас
Венета, какво е мушкатото, което търсиш?
И малко радост за окото.

# 292
Венета,
Скрит текст:
от балдур гартен ли беше поръчала? Аз от тях сега получих пратка, едни дребни млади растенийца са ми пратили, но ще ги спасявам, не ми се занимава с рекламация. Беше ми първа и последна поръчка от тях.
Най-хубави растения намирам в разсадниците. Около мен има два-три, гледам да пазарувам само от тях. Вместо да плащам доставка, предпочитам отида и да си избера на място, освен това растенията са отгледани навън,  свикнали са с климата и са много по-здрави.

# 293
Момичета, имам следния въпрос - познат флорист ме посъветва да пръскам с фунгицид и инсектицид профилактично на 10-на дни цветята си. Той ми препоръча конкретни марки, но днес в агроаптеката се оказа, че вече не се произвеждат и купих по тяхна препоръка заместители. Дозировката обаче е една капсула на 5 литра вода, а това количество няма да мога да го изразходвам на един път, нямам толкова много цветя. Възможно ли е остатъка да го запазя и да го ползвам още веднъж-два пъти или вече не е годен за употреба?

# 294
  • Мадрид / София
Зависи от препарата. Би трябвало да пише на опаковката. Знам, че разтвори със син камък са за еднократна употреба. Но има други, които могат да се ползват повече време.

# 295
  • на острова на мечтите
Ще цъфне за първи път една  тиландсия. За малко нямаше да я видя. Ще я чакам с нетърпение.

И тази фръцла.

# 296
  • забравих си мисълта...
Karzz, ето това мушката исках и ми изпратиха три боя. Как едно не остана, всички бяха болни. Още като ги получих, аз ги бях показала тук в темата, двете бяха с изсъхнали листа, които на снимката изглеждаха далеч по-добре отколкото бяха, а сега от третото растение остана само едно мини листенце, което със сигурност също ще си замине. 
Скрит текст:
Снимката е тяхна на фирмата.
Phloxx, да от Baldur бях поръчала. Аз още като получих мушкатата бяха такива недъгави и реших, че наистина това е за последен път изобщо да купувам online. Навремето бях поръчала два прехвалени сорта грозде, но се оказаха съвсем различни от описанието и затова много дълго не поръчах от тях, но този път наистина е последен. Днес гледам, че и розата нещо не иска, а другата, която купих от супера и струва почти осем пъти по-малко, вече се разлиства. Но и за розата ще им пиша, много съм им ядосана.
Терасата напредна и почти е готова, но иска още един ден поне работа. Днес няма да мога, че имаме рожденик вкъщи, но в четвъртък ще опитам да я довърша.
Имам един лилав минзухар най-после, че се бях отчаяла, че са само жълти. Лалетата започнаха да цъфтят и са много красиви. Ако утре не успея да ги снимам, в четвъртък ще е.

# 297
Предварително се извинявам, че не съм чела подробно темите и не съм се включвала от миналата година тук. Имам въпрос за мушката.
Какво причинява ето това почерняване и последващо изсъхване? И листата изсъхват от краищата към средата. В началото си мислех, че понеже беше само по листата може да са някакви мушици, които ги окупират.. но няма нищо. А и на новите листенца също има..
Скрит текст:

# 298
  • Мадрид / София
Според мен са или гъбички или нещо корените страдат. Пробвай с фунгицид и виж корените как са.

И едно новичко попълнение:

Последна редакция: вт, 27 апр 2021, 18:58 от Angela61

# 299
  • Бургас
Ооо, Венета,това мушкатце съм го виждала. Много е хубаво! Но, го нямам.

Секънд,и аз имам някои такива листа по мушките. И все по младите растения. Нямам си идея от какво се получава. Аз ги премахвам, щом видя наранено листо.

Общи условия

Активация на акаунт