Нашите цветя - обща тема 8

• 34 919
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
И любимите ириси цъфнаха:

# 661
Буба и аз за това си мисля. Със сигурност не са преполени. Даже ги засушавам защото иначе гният листата в основата. Ако не е хлороза, нещо им липсва със сигурност в почвата. Дръпнаха много силно и бързо, и се изтъниха по върховете, а цветовете са много. Май е време да ги подрежа малко.

# 662
Ами аз съм чела, че хлорозата е характерна за преовлажнена почва, ама може и да бъркам...
Миналата година моите алпийски мушката бяха с почти бели стебла, дори засушаване не помогна, така светли си останаха, но много ги валяха дъждовете тях.

# 663
Не са преполени със сигурност. Наблюдавах същото и при едната бугенвилия. Тя се оправи с тор на гранули. Слагах и на петуниите - няма ефект. Колкото по-нагоре растат, толкова са по светли листата. Миналото лято нямах този проблем. Сега попаднах на нещо в руските сайтове.
Цитат
Недостиг на желязо третират се с подкиселена вода (1 ч л лимонена киселина в 10 литра вода) Растенията се хранят чрез пръскане.

Засегнати са само едрите сортове. Дребните, които са и по-ароматни, нямат подобен проблем.
Скрит текст:
Ето, ясно се вижда бледозеления цвят на листата по върховете

# 664
Миналата година петуниите ми "побеляха". Успях да ги възстановя с ежеседмично поливане с това https://www.agrogradina.bg/tor-organichen-amino-jelqzo
 Купено от агроаптеката. Едно пакетче в 10 л. кофа от сирене.
Никакви домашни лекове не помагат. Хлорозата е често срещана в райони с по-твърда вода. Аз напр. пълня въпросната кофа с вода и поливай от нея на втория, третия ден.

# 665
За хлороза на Хортензии поливах с желязо. Внимавайте, че много цапа! И мирише на кръв... за любопитните.
Тези петунии са съвсем пресни. Но права си и на мен са ми изсветлява ли като израстнат. Режа обикновено.

# 666
Олюлячихме се и ние Smiley

Според разпознаващата апликация това пък е див люляк. Някой ако знае че е друго, да казва. Още не е цъфнало напълно, но е лилаво

Моят флокс е пълзящ-висящ

Най-малкия нарцис

И най-късния

# 667
Миналата година петуниите ми "побеляха". Успях да ги възстановя с ежеседмично поливане с това https://www.agrogradina.bg/tor-organichen-amino-jelqzo
 Купено от агроаптеката. Едно пакетче в 10 л. кофа от сирене.
Никакви домашни лекове не помагат. Хлорозата е често срещана в райони с по-твърда вода. Аз напр. пълня въпросната кофа с вода и поливай от нея на втория, третия ден.
И аз поливам с вода напълнена поне 2-3 дни преди това, но.. Sad Ще търся подобен препарат при мен. Постригах две от 4те "побелели", знам че ще им трябва време, но се надявам да има ефект.

# 668
  • Мадрид / София
Хлороза се лекува с Железен келат. Препарат на гранули съдържащ желязо, слага се директно на субстрата и при поливане почвата и корените поемат от желязото и борят хлорозата. Обикновено тази болест се появява при растения изискващи по-кисела почва от наличната.

# 669
sunshine33, за стаята ли искаш цветя или за откритата тераса(с какво изложение е тя)?
За тераса, открита, но с покрив. Изложението е южно. Тя е доста голяма. Освен цъфтящи се чудя и какви зелени растения в саксия мога да взема. Зимата ще ги прибирам във входа на блока.
Момичета, ненагледни красоти си имате! Благородно завиждам на тези от вас, които имат двор Heart

# 670
Здравейте!
Понеже си бях на село за две седмици и оставих гарденията ми, но за жалост няма кой да я полива и тя май си замина. Може ли да споделите дали има някаква саксия, която да подава постепенно  вода.....

Погледни тук,

Аз лично ползвам Сантино.

# 671
sunshine33, за стаята ли искаш цветя или за откритата тераса(с какво изложение е тя)?
За тераса, открита, но с покрив. Изложението е южно. Тя е доста голяма. Освен цъфтящи се чудя и какви зелени растения в саксия мога да взема. Зимата ще ги прибирам във входа на блока.
Момичета, ненагледни красоти си имате! Благородно завиждам на тези от вас, които имат двор Heart
Няма нужда да ги прибираш. Можеш да увиващ саксиите в кокосово “одеало”, да покриеш отгоре около стъблото също. Ще се чувстват по-добре отколкото във входа. А и щом е юг и вътрешна.... още по-добре Туи, различни, храсти разлочни, фотиния, лавровишня ... ириси, лалета, нарциси в саксии. Красиви стават много!
Летни по-нагоре имахме. Аз сега взех Флокс, Лантана, кареопсис, гайлардия ... треви можеш.
Може да си направиш аранжировки.
Някъде по темите гледах супер рози в саксии

# 672
Снимките, които публикувате, са с невероятни багри, особено едни цикламени карамфили ми напълниха душата!
Скоро лилиумите и тигровите челюсти ще цъфтят и тогава със сигурност ще мога да допринеса за красотата в темата.
Тази година още не съм купила тор, но вече виждам, че е нужно. Мисля да взема универсален.

# 673
MarietaYo, благодаря! Страхотен списък, някои трябваше да ги проверя в Гугъл, но всички много ми харесаха. Ще се похваля като се сдобия с цветята.

# 674
  • Карлово
Някой гледа ли гербер в градина?
Нещо специално да трябва ли да знам? Дадоха ми един полужив в саксия, вероятно засушен. Ще оцелее, ако му дам добри грижи.

Общи условия

Активация на акаунт