ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 - Тема 6

• 25 826
  • 757
  •   1
Отговори
# 150
Моят има уроци по бел,онлайн.Преди учителката идваше у дома,после отказа,заради вируса.
По мат ,също е онлайн от скоро, с идеята да продължи и в 7клас,а лятото да чистят пропуски,където има такива.Ако ситуацията позволява,ще ходи у тях,на две спирки с метрото е.
Избрах индивидуални уроци,защото синковецът е срамежлив,рядко взима участие,въпреки,че знае и може,рядко пита ,ако не е разбрал нещо и прецених,че така ще е удачно и спокойно за него.

# 151
  • Майничка
Ханна, щерката споделя, че доста хлапета от класа и приятелите й ходят на уроци или школи от тази година. Ние засега се оправяме на училищно ниво, но планирам лятото да потърся "независимо" мнение по математика и БЕЛ и евентуално да прави консултации 2-3 пъти месечно. Школите май не са нейното нещо - обича да е в група, но се разсейва и кара през пръсти. Със сигурност ще се яви на няколко пробни изпита, ако има онлайн и от други градове - още по-добре.
П.П. Сега се прибирам, за да си доизкарам часовете от вкъщи и ме посреща дете с розово-червена коса (като  концентриран разтвор на калиев перманганат). Удържах се да не отворя уста, само да примигна. Явно си спечелих точки, защото бях успокоена, че до присъственото ще се измие. 🤣
Вратът и ушите й обаче са в същата разцветка, та ще гледам сеир как ще ги почисти. Няма да й подсказвам.😁

Последна редакция: чт, 22 апр 2021, 13:36 от gargamela

# 152
Моето ходи само на школа по АЕ - онлайн е. По БЕЛ и МАТ ще се мъчим най-вероятно сами в 7 клас. Като за БЕЛ обмислям частен учител, ако не потръгнат работите. Там и на мен ми е доста трудно и не съм уверена нито да помагам, нито да проверявам. По БЕЛ ще разчитам и на госпожата им в училище, много е добра и обикновено ги подготвя доста добре за НВОто. Дано влезем в някакви разумни граници с вируса и поне догодина да имат присъствени часове.

# 153
  • София
Гаргамела, весело е при вас 😁😄😄. Моето дете си мечтае да е старателно подстриган, фенси прически не му влияят, явно 😁
Ние сме присъствено от след ваканцията и се очаква да приключат навреме (15.06.), считат че няма пропуск и забавяне. Какво са научили...не ми се мисли! Върти ми се в главата, че от лятото трябва да го подпукам с частни уроци, язък ни за частното образование, пълна дупка!
В тази връзка - дайте идеи за сборник с решени задачи по типове. С умиление си спомням за списание Математика от едно време...

# 154
С големия миналата година много използвах едни сборници на Архимед, във формат за НВО, и един такъв на Просвета. Водеха се като текуща подготовка за НВО. Първо започваха с няколко теста с материал до седми клас. Оттам нататък тестовете бяха с акцент на текущия материал в съответния раздел плюс задачи от предходен материал. Страхотна работа ни свършиха. Основно по тях се е готвил плюс десетките пробни изпити от къде ли не, които се появяваха в седмокласната тема.
Наборът по математика ще си го готвя аз. Работя и сега с него постоянно. По математика притеснения нямам никакви.
Сложен ми е БЕЛ. Ще прави тестове вкъщи по наличните помагала. Знам, че в училище ще имат нещо като кръжок по БЕЛ специално за НВО подготовка. Съмнява ме обаче, че ще може да го посещава. Той ще е в някакви часове следобед, ако учат сутрин. За да отиде трябва да пропусне тренировка, което е просто абсурд. Просто няма начин. Немислимо е. Ще се мъчим сами. Колкото толкова. Все едни 70те изкара по БЕЛ. Повече не му и трябват.

# 155
  • София
Моята е на школа по  англ през седмицата като редуват присъствено и онлайн - според зависи дали школите са затворени или не. От тази седмица е присъствено. Малко мрънка заради пътуването, но пък и 2-та пъти се прибра доволна и весела...
Математиката е онлайн. Има полза защото ѝ дават задачи и точно с тези 30-ина допълнителни задачи седмично успява да автоматизира малко нещата. И класната ѝ е добра в обясненията, но им дава по 2-3-4 задачи. Това е супер малко според мен за толкова много материал. Ако аз кажа да решава - не потегля. Трябва друг авторитет т.е. учител да каже.

Иска - не иска, ще има и уроци по бел догодина. Трудно ѝ е, граматиката е каша. Като и тази учителка е добра, харесвам й уроците. Но въпреки това - зор е. Обяснявам и помагам колкото мога, но определено за нво-то няма да мога да я подготвя.

# 156
  • София
Стон, то сборници има, ама решения няма. Решава с баща си, когато той има време, но баща му не може да му слезе на нивото 😀 и си ги решава по начин, който не е преподаван и съответно не ни се брои за вярно решението.
Аз съм по литературата, граматиката ми е по-тежичка, ама като прочета - влизам в час.

# 157
  • София
gargamela,с какво се боядиса дъщеря ти? Ако е с степ-че дълго ще го чакате да се измие.

# 158
  • Майничка
Моля-моля, никакви степчета, момата работи почти професионално - с тонер на Престиж от 2.50.😁
В интерес на истината, с изключение на врата и ушите, се е справила много прилично. И банята е почти без следи, че историята помни тежки поражения.

# 159
Понеже не се боядисвам, а редовно ползвам оцветители, мога да те успокоя че Престижа е с най-малка трайност от всичко останало на пазара. Две -три къпания и е до там.Wink

# 160
Ариана, ей тези сборници имам предвид

Те са три книжки. Двете са за текуща подготовка, третата с тестове върху целия материал. Много подробни решения има на задачите от втори модул. Особено при геометричните, където има различни варианти за решаване, са показани всички и то изключително подробно. Много ни беше полезно при задачите с допълнителни построения.  Също и при текстовите задачи. Сега конкретно моите бяха по стария формат с 25 задачи, но не е пречило в подготовката. Дали 23 или 25 задачи, все тая.
В сборника на Просвета решенията на задачите от втори модул бяха показани много накратко. Доста пестеливи бяха. На Архимед обаче наистина са много ясни и подробни.

# 161
  • Майничка
Зная, на нея не й е сефте, но досега само кичури си е правила.

# 162
ston, брагодаря ти за препоръката! Догодина (живот и здраве), ще участвам в подготовката по математика по неволя.

# 163
Ston, гледах ги тези и доста се чудих... Пък не ги взех, ама следващия път ще ги поръчам щом препоръчваш ✌️
Сега купих 4!!! кубчета по литература (сигурно ги знаете) с цитати/откъси. 2 за произведенията от 6клас и 2кубчета за 7клас.
Представих ги като Великденски подарък 🥴 😂😂😂 Моята майка не беше такъв човек... Защо аз съм от Злокучене? 🤣🤣🤣
gargamela, ти си топ-майка 💐
В такава ситуация аз също няма нищо да кажа... Защото ще съм припаднала на вратата 😂 А детето ще се обезцвети на момента щото ще побелее... Решило, че е убили майка си 🤣🤣🤣

# 164
Ston, като минала през НВО може ли да препоръчаш нещо и за БЕЛ. Гледах, рових - то има хиляди помагала. А и пазарувам онлайн предимно, няма как да разгледам. Искаше ми се и нещо за лятото да взема, за преговор на 5 и 6 клас, че като почне 7 предполагам няма да има време и за това. Оф. От сега се депресирам за догодина. Наздраве!

Общи условия

Активация на акаунт