ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 - Тема 6

• 25 648
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
Рени, напълно съгласна с теб. Смятам и ние така, ако ситуацията не претърпи промяна. За тази учебна година със сигурност ще довърши на ДО. Очаквам следващо повишение на бройките след разхлабените мерки. Докато се изчерпят податливите на инфекцията след всяко охлабване ще става същото след съответният латентен период.
Видях в школо забележка, че не е представяла системно домашно по математика. Грабнахме я на ура, тя твърди, че е пращала, а г-жата не е получавала. Казах й да й пише и да прати отново накуп. Каза, че ще провери в платформата защо е така. По БЕЛ граматика е изкарала едвам 4,50. Отворих теста, дверих се, дзверих се, аз и 4,50 не мога да изкарам. За догодина ще търсим уроци, явно няма начин.
Беше се запалила да пише криминална история, идеята е от курса по английски. Имааше напрежение и тръпка в написаното за домашно, канеше се да го продължи, но не знам какво стана. Важното за мен беше, че откри тръпката на свободата при измислянето и писането.
Продължава да не ми остава време да й обърна нужното пълноценно внимание, за съжаление. Отглеждането на старци с дефицити и тежка характеропатия в домакинството при ограничена площ на обитаване и ходенето на работа почти без почивен ден ми изчерпват свободното време почти до нула. Мога да обърна внимание или на поколението нагоре, или на поколението надолу, но не и на двете едновременно.  Кошмар.
В края на седмицата, живот и здраве, ги закарваме в провинцията, на голяма площ. С госпожичката отиваме с тях- аз гледам всички наред, тя кара ДО от двора, на въздух и минимизира контактите с тях. Дано времето се стопли най-сетне.

# 136
  • Сф
И аз съм за присъствено, но при нас мерки има колкото може първо, второ вируса може да се пипне отвсякъде. Всеки ден е по метрото и на тренировка, а и лагер мина. Нито имам кола да я развозвам нон стоп, нито къща в провинцията. Няма как да седи само вкъщи. Излизат и другите от блока и навън и в магазина и понеже и по-малки има и метат тротоари  и градинки, няма спасение, ами да не дава Господ, или леко да се минава с тоя вирус. Ей го оня ден се наложи мм кръв да дари. Чака 1 час с други хора.Да не мислите, че има мерки? Хах, даже и кръвното не му измерили- щях да падна. Та, живота си тече.
Как  решават задачите- с приложения, как. Като побеснях вчера, като дръпнах шалтера на игрите, направо и аз откачих яко! Сега я чакам да свърши и почвам с нея уравнения. Свят ще и се извие, не заради оценки, а заради лъжата. В събота я пращам на урок при учителя, който  и води и език, да лъсне хубаво по математика с незнанието си. Ама на руски и говорел, ама викам -ти моето момиче и китайски ще проговориш като има зор.Хич не ми се измъквай, тъкмо ще ти се наложи и да мислиш! А учителят е и от нейното училище, та тамън да се постресне. Той и оправи езика, задмина класа, ако не успее с математиката значи и Господ да слезе на земята, няма да стане.
Викам, баща ти и в събота ще иде да работи, за да ти плаща уроците, къде се намираш! Днес е свила перките, да видим докога. Аман!
Съмърсби ще си взимам от борсата, на каса, натам вървят нещата..а не пия. Head Band

# 137
Наистина с тези игри,клипчета и т.н.,положението върви не в добра светлина.Бях писала,че преди време прибрах тел,таблет и т.н.,точно заради губене на време .Еми два пъти отнесе наказание,мъмрене,заплащане на един урок по бел с джобни и воала-научи се диването.Първо учи,после виси пред комп.Изкарва добри оценки,праща домашни и не мрънка,полага старание.Сякаш с приказки и действия успях да вдворя ред в кратунката му,но не е малък и трябва да мисли отговорно(доколкото може).
За мерките -все още съм скептично настроена,около мен много болни има.Сякаш до за този момент е ок.(макар,че за всички идва в повече)

# 138
Лъсна в Школо двойката по история от присъственото контролно. Те кога бяха на училище? Май преди повече от месец. Вече си мислех, че учителката се е смилила над тях и няма да им натряска двойките. Е, не би. Просто ги нанесе след повече от месец.
Моят е добре с тренировките. Времето му за безцелно дзверене в телефона или игри на компютъра намалява драстично.

# 139
  • Пловдив
Тези, които ходите на уроци, за присъствен частен урок ли става въпрос, за присъствен курс ли или за онлайн занятие? От всичко, което се случва вече само учениците не водят нормален живот. Родителите ходим на работа, маската залепна на лицата ни, но излизаме, срещаме се, горе-долу пазим и психическото си здраве. Виждам и тийнейджъри как по цял ден са навън, смеят се, ядат дюнери, прегръщат се и т.н. Значи не съм съгласна моето да стои затворено, да пропуска моменти, не говоря вече и за пропуските в обучението, а други да си живеят живота, все едно няма пандемия и хора не губят живота си от това всеки ден. Утре вдругиден ще дойде края на учебната година. Лятото ще се празнуват ли рождени дни по къщите? Ще има ли гости с приспиване? Ако и седми клас започне онлайн вече тотално ще побъркат децата, които са съпричастни и отговорни. Здравето е най-важно, но да не забравяме и психичното здраве! Последствията за някои могат да бъдат по-жестоки от вируса

# 140
Най- абсурдното е че моят син в 11 клас (който вече е пълнолетен), от другата седмица може да посещава дискотеки, барове и казина, но няма право да иде на училище. Нямам против мерките, но това не са нормални мерки!

Ханна, и двете ми деца ходят на присъствени индивидуални уроци.

# 141
  • Сф
Нашето е частен урок. В дома на учителя. 1 астрономически час на седмица.Той ходи и в у-ще , защото е на горни випуски преподавател. И той се побърка.Има и онлайн и присъствено, сменят му часове всяка седмица и тнт. Онлайн или в група не  е за моето диване,  пробвано. От мин година ходи моята на език+ и през лятото.Не е спирала.Сега искрено се надявам и математиката да подкарат като и аз ще помагам.Просто много скъпо ми идва два часа  седмично да хвърлям за математика и отделно за език. А и няма време. Номера е да и запали интереса към предмета отново и да запълни пропуските малко по малко. Има той много добър подход, имали сме пробен час при него.

# 142
Сега погледнах календара и направих сметка. Контролното по история е било на 04.03, първия ден, в който нашите шестокласници се върнаха на училище след колко, от средата на ноември, значи три месеца у половина онлайн обучение. И какво се доказа? Как нищо не са научили по история за това време. Ами не са. Това е истината.
Какви мерки? Паркът около нас е пълен с деца, тийнове, баби и дядовци. Заведенията са пълни. Навсякъде е стълпотворения от хора, особено при хубаво време. При малките класовете са си пълни. Имам доста познати с деца до четвърти клас. Всички са в училище. Единици са оставени на онлайн обучение.

# 143
  • Пловдив
Моята до сега само на курс в група е ходила. Тя харесва да е част от група, мотивира се от другите. Онлайн курс не бих ѝ причинила, пари на вятъра за деца, като нея. Чудя се дали да започна да проучвам за курсове по БЕЛ и математика за седми клас още от сега? Чувала съм, че още от лятото се запълват местата 🤔 Някой с опит в Пловдив моля да сподели къде и как Simple Smile

# 144
Съмърсби ще си взимам от борсата, на каса, натам вървят нещата..а не пия. Head Band
На там всички вървим. Наздраве!
Ама да знаеш сайдера е на стекче или на пале (според нуждите) 😂😂😂
Все пак онази приказка: Пияна жена - весела къща! , не е случайна 🤣Може да открием нови начини за справяне с всяка ситуация😜
Учител по руски ли имате?
Момата сега ревна, че трябва да учи "Братчетата на Гаврош" наизуст 🤪 И така се разстрои, че хванаха с брат й да оцветяват мандали 😂

Допълвам:
Хана, нямам опит в Пловдив, но действай от сега ✌️Моя приятелка тук - в София вече записа хлапето в Междучасие и каза, че много бързо се изчерпват опциите - ДО, ПО, събота, неделя... Накрая няма да имате опция 😲 Успех🍀

Последна редакция: чт, 22 апр 2021, 11:41 от irchick

# 145
  • София
Видях в школо забележка, че не е представяла системно домашно по математика. Грабнахме я на ура, тя твърди, че е пращала, а г-жата не е получавала.
Може случая ви като нашия.Учителката по английски написа няколко забележки,че е без домашно,а детето казва,че направи.Оказа се, че моята качва домашното ,но не го праща(не знаела,че трябва да натисне изпрати").Учителката вижда каченото домашно,но не може да го прегледа.И не и казва какво да направи ,а пише забележки,добре,че двойки няма написани.

# 146
  • Сф
Сложно е при нас.Моята си учи сама руски от малка и се справя.Учителят ни е руски евреин от Израел.Говорят си на какъвто език им падне,   и си подсказват Simple Smile , ако някой запецне на някоя дума,  основно на български все пак. Scream

# 147
  • Пловдив
Ханна с курсове не мога да помогна.Дребната е онлайн по испански и английски. По български отвреме на време я преслушва моя приятелка-учителка по БЕЛ,също онлайн.Тя подготвяше и каката навремето,та догодина ще е при нея.Само по математика се вижда присъствено с кръстницата си поне 2 пъти в месеца.За сметка на това пък редовно щерката й праща решени задачи,тя ги проверява,и ако има нещо за поправка го обяснява .

# 148
PureLove, як миш-маш 😂 Ама като се изчисти в един момент положението ще е готино 🤗
Девойката учи една година в училище руски и много й допадна, но го спряха. Уви, не е човек, който ще седне сам да учи и търси... Нуждае се от наставник, от побутване, от похвала... 🤪

# 149
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Моят ходи онлайн на уроци по английски и БЕЛ, като на второто са по Вайбър, без картина само със звук. Бих казала, че се получават нещата и от 5-ти клас твърда 4-ка, вече е на твърда 5-ца. Още не съм сигурна за другата година какво ще правим, но ще е индивидуален урок, защото е много срамежлив и в група няма да се получи.
В редките случаи, в които има проблем с математиката ходи при една комшийка, учител и е присъствено. За другата година категорично оставаме при нея, но може би ще увеличим малко уроците след нова година.

Общи условия

Активация на акаунт