ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 - Тема 6

• 25 645
  • 757
  •   1
Отговори
# 105
Моят беше правил характеристика на герой по избор - Бойчо Огнянов или Стефчов - когато учиха "Под игото". Той прави на Бойчо, даже шестица му писаха. По-интересното обаче е друго. Първо взехме да четем и двамата  от учебника характеристиката на Рада. Вярно, че в главата с изпита доста се говореше за тая ми ти Рада, но пък в учебника бяха успели две страници характеристика да напишат. Та, чете моят син, чете и по едно време вика "Аз такова нещо не мога да напиша, по този начин. Никой шестокласник не може. Защо са я поместили тази характеристика, като от нея полза няма". Ами, какво да кажа. Баш съм си съгласна с детето. То анализ на епохата, па анализ на стила и творческите похвати на Вазов. Алооо. Тези деца, в шести клас, две глави изучават само, не цялото творчество на Вазов, че да се впускат в пространни излияния върху него.

# 106
Наборката утре има контролно на вероятности. Два часа обяснявах задачи с хвърляне на монети и зарчета, но не съм убедена, че схвана нещо. Такова препускане по материала е, че не са взели всички уроци от раздела и се прави контролно. 😵

# 107
irchick, утре следобед ще минавам през квартала, ама вие май не сте в района на училището? Контролното и по БЕЛ и по МАТ бяха днес. Не следиш добре! Joy

Аз започнах да ползвам тампони на 14, а щерката от скоро.
Е аз не крия, че съм лебед 😂
Вчера момата учи по БЕЛ, прави си някакви таблици с всички... глупости дето ги учат, цапаше ги с текст-маркер, че да й е прегледно и да ги запомни 🤕 и за мен приключи въпроса. Та за туй ми е било вчера контролното по БЕЛ 🤪
Обаче днес се спече за изненадата по Мат.
Кога ще си в квартала? Аз имам ходене до съседния и може да се напаснем за каЙфе?
Рени, вашите учители май демонстрация нещо правят... То па бива и бива проект връз проекта. Всичко са изучили и проектите са направили! Брей, брей - ударници на петилетката 🥵
Наздраве 🍹

# 108
  • Пловдив
Наздраве! Клонят към 4ти километър вече  нашите учители. Разбирам ,че им намират работа на децата ,ама нямат синхрон и децата бъгват.Някой от проектите са интересни,но са много.
На-важното е че на девойката не й дреме. На последният проект по ИТ беше качила снимка на министъра с молба да не го ядосват.

# 109
  • София
Момичета, пети и седми май учебни ли са? Сега имахме родителска среща и ни казаха, че ще се учи. Все си мислех, че ще почиват.

# 110
5 и 7 май са работни дни и ако не е упоменато друго са учебни.

# 111
  • София, в момента в любимото ми село Железница
5 и 7 са учебни, но има училища, които няма да се учи. Явно са ги оставили сами да решават. Голямата е присъствено и на 7 ще има класно.
irchick, ще ти пиша на Вайбър за утре.

# 112
  • Майничка
Всяко училище има право да определи 3 дни за неучебни, но присъствени - дали ще е спортен празник, ден на таланта, патронен празник, еко ден ...

# 113
  • Mars Hotel
Еее, как учебни? Аз така се бях наточила за дълга почивка, даже детето излъгах, че ще почиват цяла седмица. Confused Жалко.

# 114
  • София
При нас все още няма информация за тези 2 дена. Ако има нещо по-различно, подозирам, че ще съобщят другата седмица.

# 115
Нашите шестокласници тогава по график са си онлайн, та няма как и на спортен полуден да ги извикат. Явно ще си "учат", дремейки пред компютрите. Обаче като са онлайн, който има възможност, да грабва децата и да забягва някъде на почивка. Онлайн часове можеш да караш от всяка точка на земното кълбо.
Ние ще почиваме във фирмата  1-10.05, наборът обаче си е всеки ден на тренировки, така че никъде не можем да мръднем.

# 116
Здравейте мами,
за първи път пиша тук, но мисля че е важно да споделя какъв сигнал от е-мейла си подадох:

до: delovodstvo@mh.government.bg; presscenter@mh.government.bg; k.valchev@mon.bg; priemna@mon.bg;akunchev@mh.government.bg; ms_priemna@government.bg;press_mon@mon.bg
subject: присъствено обучение за учениците от всички класове
Здравейте.
Предвид трайното падане на случаите на коронавирус и поетапното отпадане на всички мерки, моля да се направи организация всички ученици да
бъдат върнати за присъствено обучение.
За застрашените групи ученици съществува организация за online обучение.
Поздрави,
....
Ако се подаде от повече хора, мисля че ефекта ще е по-голям.

# 117
Благодаря , но няма нужда, добре сме си он-лайн.
Не са спаднали чак толкова случаите. Всеки ден си има новозавазени по близо сто деца. И това са само официално тестваните.

# 118
Аз съм за ПО, искам децата ми да се върнат в училище.

# 119
  • София
И аз чакам присъственото с нетърпение. ДО да бъде по желание. Надявам се скоро да ги върнат за постоянно, има такъв слух.

Общи условия

Активация на акаунт