Седмокласници 2020/2021 - Тема 11

• 32 227
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
При тези ПИ , които правят в училище, спазва ли се времето и модулите, както на реалното НВО или е някакъв адаптиран вариант? Извън часовете ли са? При нас нито се говори, нито се плануват подобни...
При нас са след часовете. По БЕЛ си беше по формат на НВО, правили са им и някакъв инструктаж и въпреки, че изрично са казали имената да се запишат  на кирилица, едно от децата си ги е написало на латиница и чак до директорката се е отнесъл въпроса.
Утре е по математика. Което ми напомня да сверя часовника Grinning

# 271
  • София
В нашето училище също нищо не се споменава за ПИ. Най-вероятно няма да правят, защото не остана време от ПО.
Тези две седмици са доста по - лежерни от гледна точка на тестове и контролни. Вчера имаха две и утре още едно и изглежда това ще са до края на седмицата.
Някой от някъде да е по дочул, дали ще отварят школите?
Днес получих мейл от Междучасие за РС, с указание да ползваме линка, който децата ползват за часове по БЕЛ и математика и останах леко разочарована, че и тази седмица ще са онлайн.

# 272
  • Варна
И в нашето училище нищо не се споменава за ПИ. Като гледам като цяло колко са зле с организацията, не се учудвам.
Този уикенд ПИ ще са също онлайн предполагам, поне от Вектор няма нова информация. Жалко, остава само 1 пробен в края на май. Толкова се надявах  да направи поне 2-3 в зала като на истинския...

# 273
В нашето училище в петък ще се проведе ПИ по МАТ. Изпитът щял да се проведе в реални условия като НВО . През май месец щяло да има още един по МАТ и един по БЕЛ. Тестовете вървят по един на ден, не е като преди ро два.

# 274
При тези ПИ , които правят в училище, спазва ли се времето и модулите, както на реалното НВО или е някакъв адаптиран вариант? Извън часовете ли са? При нас нито се говори, нито се плануват подобни...
При нас се е спазило всичко. Дали са им листа за чернова и бланки за отговорите. Даже с черна химикалка е трябвало да пишат. Другата седмица ще им кажат резултатите. Пробното НВО се е провело по време на часовете.

# 275
  • София
И при нас се появи ПИ по БЕЛ. За целия випуск, след часовете в петък. Ще видим.

# 276
Десем, каквото и да е, да минава и да нямаш кошмари.

При нас мина училищният ПИ по БЕЛ, Вокс вече е писала. Има известни разлики при сина ми и дъщеря ми, били са в различни стаи. При Кольо е имало листи за чернова на преразказа, при Лина - не, казали са няма, пишете направо на белова. Тя доста се е стресирала, защото е свикнала да си пише план със запомнените подробности, но това също си е опит. Останалото си е било като на НВО.
Утре има по МАТ, не смятам да ги пращам. Отписала съм математиката в училище вече.

И последно да се "похваля" - дъщеря ми, детето с орловото зрение, от днес е вече с очила.
Не знам как е у вас, но у нас все още няма яснота къде и с какъв език, ясно е само, че искат с език и първият да не е английски.

# 277
  • София
Доколкото разбрах инициативата на тези пробни е на РУО
Ахааааа, ето къде бил ключът от палатката!
Синът сподели, че и в двата пробни е имало въпроси върху материал, който или не е взет, или е взет съвсем наскоро и не е упражняван. Т.е. пак се отчита някаква дейност в училище, много вероятно копи-пейстнати готови ПИ/НВО тестове от минали години, защото РУО така им е наредило Close

Марти, и аз имам същия мейл. Като се сетя как миналата РС беше с доста по-голямо времетраене и времето не стигна, сега тия 15 минути ми изглеждат смехотворни.

Rapariga, в края на учебната година да искат учебна тетрадка и то точно пък по тоя предмет, е меко казано малоумно.

# 278
mira70, синовете ни са били в една стая. Първоначално и при тях не е имало листове за чернова, но те са си поискали и тогава са донесли(явно са били убедителни). При дъщеря ти много кофти се е получило Sad Не че при моя е много по-добре, да си останат половината отговори на черновата Rolling Eyes

# 279
Kally May и според мен е било сбор от предишни НВО, но ще изчакам да им ги върнат и ще видим Simple Smile При нас са давали чернова. Ще видя по БЕЛ как ще е, но ще го предупредя да си иска, ако не им дадат.

# 280
  • София
Да, абсолютно всичко е спазено, проведоха ги в 2 поредни дни, като започнаха сутринта и после нямаха часове.

# 281
  • На морето!
И при нас не правят ПИ.
Школите обещаха да са присъствено от понеделник, но в поредната заповед не са цитирани.
Чудя се дали изобщо ще има поне един пробен, който да наподобява реалния, май няма да стане.

# 282
  • София
И при нас направиха ударна серия от тестове по разказвателните, масово с лоши оценки.
Днес беше класното по БЕЛ във формат за НВО. За мен е рано, сега очаквам поредната лоша изненада...

# 283
  • София
Днес девойката имаше урок по БЕЛ, правила е тестове за време и есе за  изпита в АК. Времето й е предостатъчно, но прави елементарни грешки от бързане. И след урока го е ударила на уволнение, нито домашни, нито нищо.
Домашното по математика било за вдруги ден, нищо че и утре има мат. Защо? Аз логика не виждам... Ама се заричам, че ако се върне с още една лоша оценка от мързел и немарливост, ще й прибера всички устройства. Офф, защо съм толкова нерешителна... Пак ще будувам цяла нощ от нерви 😶
Десем, надявам се всичко да е наред. Прегръщам те 🤗

# 284
  • София

Десем, стискам палци, за каквото и да става дума...

ПИ не се предвиждат от училище.
Ще има РС.
И в Междучасие - но за там изобщо не съм убедена, че има смисъл да излазвам толкова рано от леглото... досега от никоя среща не е имало някаква полза. Тази година май само на първата бях, изрично говорех за проверките на ПИ - да са навреме, да се връщат проверени (снимани - все едно, ама да се вижда къде и какви са грешките)... все едно на вятъра приказвах. Такава комуникация, честно казано, мога и да си я изсънувам. *greensmile*.

Общи условия

Активация на акаунт