Седмокласници 2020/2021 - Тема 11

• 32 228
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Само ви чета, че ми се е свило сърцето (и кошмари сънувам), но ще споделя като видя накъде отиват училищните неща. Cry

# 256
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
изплачи се, може да не можем да помогнем, но поне ще изслушаме.

# 257
  • На морето!
При нас забележка по Химия, че е без домашна работа.
Той няма търпение вече да минават ДО, омръзнало му вече да става в 6ч. Опитвам да бъда позитивна, но не ми се дават много шансове.

# 258
  • София
Desem, имаш нашата подкрепа, каквото и да те мъчи Kissing Heart
Чудех се как ще е 3-ка най-високата оценка в класа им, а те по точки се сравнявали децата - моят е на 1 точка от 4-ка. Миналата седмица пак 1 т. не му стигна за 6-ца по БЕЛ. Постреснал се е, съдейки от интензитета на комуникация по вайбър днес с мен - иначе не се и сеща да ми пише Joy

# 259
  • Варна
При нас тестовете по разказвателните вървят с пълна пара, за съжаление с много ниски резултати и то за целия клас. Дават се много трудни неща, а учителите приказвали как не може така, да учат само по БЕЛ и математика, трябвало по същия начин да учат по всички предмети. Еми няма как да стане да учи по всичко за 6. Но и не съм съгласна да ги закопават умишлено, та 80% да имат тройки, никой шестица, 1 или 2 петици. Днес по история освен всичко друго трудно, тестът бил с лошо качество копиран и на снимките не си личало какво е снимано. Познал само, че е сграда, приличало на Софийски университет, но май не било. Казали на учителя, че не се вижда добре и нищо. Чакам поредна тройка...

# 260
При нас забележка по Химия, че е без домашна работа.
Той няма търпение вече да минават ДО, омръзнало му вече да става в 6ч. Опитвам да бъда позитивна, но не ми се дават много шансове.

Моят в понеделник констатира, че имал още една седмица училище. С такъв тон, сякаш после са във ваканция.

Desem, дано кошмарите си останат само в сънищата и да нямаш повод за притеснение Hug
И аз много сънувам, като влезна в серия направо се събуждам уморена Sweat Smile  Някои са ми и пророчески. Колежката от опит вече ме е предупредила, ако сънувам, че ще имам проблеми в работата изобщо да не ходя Satisfied

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 14:57 от vox

# 261
  • София
И аз отчитам първа жълта оценка в Школото - 4 по АЕ...
И при нас, само че по-гадно. Дойде преди два месеца нова учителка, за няма и десетина дни нафраска по две четворки на всички деца от всички класове, още преди да им е запомнила имената и я махнаха. С новата учителка сега са супер, още нямат оценки при нея, но четворките си стоят. Синът беше бесен, защото нивото му на АЕ е в пъти по-високо от 4.

Desem, ГУШ Hug !

Днес са имали контролно по музика Rolling Eyes
Скрит текст:
За чий са всичките тези напрягане, престараване и напъни....

Слушах днес в колата, че е връчен мандата на ГЕРБ. Имат 7-дневен срок да сформират кабинет.
Изредиха поименно предложенията за министри. На МОН си остава Вълчев...

# 262
  • На морето!
При нас по Технологии и предприемачество са имали контролна и учителката поискала да си купят някаква учебна тетрадка.

# 263
  • Варна
Eхеее, писах в тема 2 и спрях. Днес, докато намеря актуалната тема като се започна: от нова в по-нова тема и чак до 11. Много сте били активни, дами. SmileyМоят синковец уж учи - да видим какви ще ги надроби. Развали си успеха на предните 2 седмици реално на училище. Спукаха ги от контролни по всички предмети. По 2-3 всеки ден. Сега го дават по-обрано. Надявам се, че са си взели поука учителите, че е по-добре да използват дните да им преподават в нормални часове вместо в 30 минутни. Засега поне по БЕЛ и МАТ оценките са му отлични, но не се знае дали ще останат такива до края на годината. Стискам им палци на децата ни да са живи и здрави, да оцелеят до НВО-тата, да се справят с външните оценявания и да изкарат колкото се може повече точки, за да успеят да се преборят за желаните паралелки и гимназии. Стискам палци и на нас - техните майки да оцелеем до класиранията физически и психически. Приятен следобед!

# 264
  • от Луната
Честито на всички празнували, няма да споменавам поименно, за да не изпусна някой!
При нас има контролни, но не чак като предния път. По разказвателните оценките са трагедия. Има 4 по химия и е щастлива, че не било 2, побеснях. Вчера цял следобед учи по география за днешния тест. Според нея ако има 4 ще е супер щастлива. Наистина положи усилия да научи. Не знам въпросите ли са толкова трудни или моето трудно схваща, но е по-скоро първото. От клас с отличници сега повечето са със среден успех.
Побеснях днес и по БЕл. Има вече две 4, сега на последния тест има поредната 4. Само 3 деца са с 5, а всички останали с 4 и по-ниски. Едно от децата отнесло теста при частната учителка и тя е казала, че формулировката на въпросите е за 12 клас и не се учудва на ниския резултат. Питам се каква е целта на тази учителска свръхамбиция. Не всички деца са родени литератори, математици, художници и т.н., защо трябва да се тормозят децата.
Балерината от дете, което беше със среден успех към 5.50, сега е с 4.50 и не мисля, че проблема е само в нея.
Живи и здрави да са ни, а останалото все ще се нареди.

# 265
  • България, София
Толкова ми е познато това, което пишете.

От учителката по АЕ в старото училище много ми беше писнало. Девойката с 4 за срока, с 4 на повечето тестове.
После разбрах от майка на друго дете защо е така. Тестовете, които дава на децата, не могат да бъдат направени за времето, с което разполагат. Няма добро произношение. При диктовки има думи, които децата не разбират, молят я да повтори, тя отказва и продължава да чете.
Девойката в края на февруари се яви на състезание на Кеймбридж за ниво В1. Реално тяхното ниво е за А2. На В1 изкара 77, 5 т. от 100 т., като от миналата година нито ходи на школа по АЕ, нито има допълнителни занимания.
Ако се занимаваше допълнително, сигурна съм, че щеше да има повече точки, но така или иначе аз съм много доволна от детето.

С това отношение отвращават децата.

# 266
Моето момче ходи с желание на училище и дори остава следобяд на занималня да си "разцъкват" на тенис. Днес са правили пробно НВО по Математика, а в четвъртък имат по БЕЛ. Каза че задачите от втората част са били много трудни и писал каквото знае, като на едната дори чертежа не е могъл да довърши. Другата седмица ще им ги връщат и ще видя как са били и аз. Ако трябва да изчистваме нещо. Господинът им е казал, че ще поставя оценка, като над 70т е за 6
Доколкото разбрах инициативата на тези пробни е на РУО

# 267
  • София
Изпуснала съм новата тема. Излезе резултата от пробното НВО в училище по БЕЛ - 88 т., оказа се, че са дали теста от миналата година. Доволна е девойката, но не очаква такъв резултат и по мат, там още чакаме.

# 268
При тези ПИ , които правят в училище, спазва ли се времето и модулите, както на реалното НВО или е някакъв адаптиран вариант? Извън часовете ли са? При нас нито се говори, нито се плануват подобни...

# 269
  • Варна
Desem,  надявам се, че всичко е наред!
Ситуацията при нас е подобна на тази, която всички описвате - 4 по физика, 4 по география, 4 по математика на домашно. А и имам чувството, че само нашето училище няма да организира ПИ и много ме е яд, че не използваха времето, докато са присъствено.
Апатия ме е обхванала и мен.

Общи условия

Активация на акаунт