Седмокласници 2020/2021 - Тема 11

• 32 229
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
  • София
На 25.4 има пробен присъствен в НИЯ -София. Ние бяхме априлската ваканция там. Изпита мина добре, по БЕЛ според детето е бил на ниво Регалия,а по Математика задачите били по трудни.В рамките на 10дни ни изпратиха по емайла оценки и препоръки на какво да се наблегне.

# 241
  • София
И аз се чудя дали да го записвам на още пробни изпити. Иначе частните учителки му дават тестове редовно, но не поставят оценки. Обсъждат грешките и наблягат на онова, което е сгрешил или не разбрал.
Дезодоранти има, но не ползва много. По-скоро рядко го прави, но още не се поти много и не мирише. Подържа и нормална хигиена,  но когато хормоните бушуват трябва си повече грижи. Полезни сте ми с идеите на тези дезодоранти. Самата аз през лятото много се потя (не съм пълна) и пробвах преди години подобен, добре действаше, но душ сутрин и вечер и преобличане е най-добре. Simple Smile Ако може, има време и т.н.

Днес две изпитвания -  писмени - по история и български. Утре изпитване по химия. Така върви си ежедневието в клас. И игрите онлайн също.

За промени в НВО изобщо не се надявам вече. Последна грижа съм им седмокласниците в този момент.

# 242
  • София
Честито на всички празнували в последните дни! 💐
На моята щерка адски й се потят ръцете. Идеи за справяне с такъв проблем?
Иначе сме задрали дъното, за първи път в живота си виждам 3-ка, а девойката ми поднесе две за два дни. Не знам какво се случи тази година, но моето дете се загуби 😢

# 243
  • София
За да не досаждам на всички слагам в скрит текст инфо за медения чийзкек за тези, които мислят да го правят.
Скрит текст:
На Люси тортите са страхотни. Нямам фал досега предвид, че и не спазвам съвсем точно рецептите. Готвя малко по усет. В случая сложих повече масло и портокалов сок. Кората от портокал си я спестих. Не знам с какво ги обработват и затова не слагам. Меда трябва да е течен, а за да има този финален вид си играх да слагам с пош за сметана във всяка клетка. За фризера писах вече, хубаво е да е поседяла поне половин час преди отлепяне на аерофолиото иначе се рискува да се развали шарката, ако не е стегнало добре.
Винаги чета коментарите след рецептите, от там най-добре се ориентирам къде може да сгафя, че все пак не съм професионалист. Но свекърва ми, която изкара кулинарен курс винаги ме хвали и иска рецептите Simple Smile

Скрит текст:

Яко ги обработват корите - факт. Но ако измиеш хубаво със сапун и после накиснеш във вода за известно време, може и в няколко сменни, би следвало да е достатъчно безопасно.

# 244
Сега погледнах дезодорантите без алуминий, които съм купувала. Доволна съм от део кристала на ДМ - пише, че състава му е potassium alum. Поръчвала съм крем-дезодорант от козметиката на Руми Илиева, но на мен не ми действаше и го дадох на тийнеджъра. Като реши да го ползва е добре 😀, но той все още не се поти много.

# 245
  • София
Честито на всички празнували в последните дни! 💐
На моята щерка адски й се потят ръцете. Идеи за справяне с такъв проблем?
Иначе сме задрали дъното, за първи път в живота си виждам 3-ка, а девойката ми поднесе две за два дни. Не знам какво се случи тази година, но моето дете се загуби 😢

Кремове с цинк? Иначе... мешка с магнезий, но извън залата не е практично... По всяка вероятност ще премине като се установят хормоните, ама... не винаги.

# 246
  • София
Otimerk, дъщеря ми/на 10 г./ има същия проблем с ръцете - когато се притесни, направо вода капе от дланите й. Не знам и аз какво може да й повлияе добре.
За рол-он - от няколко години използвам този, на Clarins, съпругът ми опита мъжкия вариант и не го заменя за нищо.
В петък, в нашето училище организирали ПИ по БЕЛ  - всичко щяло да е като същинския изпит, дори листите щели да бъдат с печат/на училището/. Много се радвам, че ще се доближат до реалните условия. Дали ще се радвам на резултата - предстои да видя, но ще тръпна в очакване Joy

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 00:08 от beb4o_fb

# 247
  • Бургас
Моят ММ много се поти. И му бях купила един кристален камън от Royal .... (Не се сещам пълното наименование,). Камъкът не спира потенето, потушава неприятната миризма. Ползва го няколко год вече. Мн е икономичен.
Другата седмица при нас ще има пробна матура по БЕЛ . Да видим какво ще направи.
Да ви се оплача днес съм бясна . Мин седмица правеха контролно върху неравенства по формат на НВО. Няколко теста са решавани вкъщи, винаги успешно. И днес получава оценка 3 Sad
Казва ,че сигурно има грешка в Школо, защото според него целият клас от неговата група е с 3 , а от др група с 4.
Но аз нещо не вярвам на това "оправдание"
Да видим утре като им върнат контролните

# 248
  • София
Явно всички си беснеем за едно и също 😕 Аз място не мога да си намеря заради една 3-ка по литература и то върху домашна работа. Това е първата й такава оценка откакто е ученичка, ама повече ме е яд, че на нея много бързо й мина и отново започна да неглижира ДР. Вчера се обади БЪРЗО да й снимам домашното по литература щото си забравила тетрадката....ами ако не бях у дома?!?!?
И моите ръце и крака много се потят, на сестра ми също. За толкова години какво ли не пробвах, дълготраен ефект нямаше. А от две години лятото вода капе от ръцете ми, а зимата се цепят от сухота - много гадна работа.

# 249
  • В светлината на слънцето
Ох, преди време бях на презентация на спрей, който е точно при потене на ръцете, но като не си спомням сега на коя марка беше. Нещо дермо, но ха де. Може би La Roche-Posay, Bioderma или A-Derma. Ще се сетя.

# 250
  • България, София
Момичета, и аз в групата със силно потящи се ръце. Понякога вода тече от тях. Ходилата ми също се потят, но не толкова. Неприятно е доста. Понякога, като пиша, чак листа хартия се мокри.
Та и аз следя за предложения за решаване на проблема. Казвали са, че е от типа нервна система.

# 251
  • София
Днес бразузърите се шегуват с мен, започвам 3ти път да пиша, телеграфно ще е...
Честито на празнувалите на патерици, бъдете здравички всички!
Мустаците ги обръсна преди 2 седмици за 1 път, ползва жилет, има само мустаци, но и пък филипс ми изглежда добра идея. Мишниците са подстригани, не поиска да иде на кола маска.
Не се поти особено много, а за пъпки ползва Биодерма.

# 252
  • София
И наборът току-що получил първата си тройка- по физика. Започна съобщението във вайбър с "Мамо, имам най-високата оценка по физика..." и ми беше ясно продължението Joy

# 253
  • София
за потене на ръце бебешка пудра
иначе и синковеца с двойка на домашно..побеснях

# 254
  • Варна
И аз отчитам първа жълта оценка в Школото - 4 по АЕ (била на точка от петицата, много тежко го преживя вчера). Прегледах контролното - в едно от упражненията е трябвало да ограждат от 2 опции едната. На две от изреченията нищо не писала - не ги видяла... Заплес ли е какво е, но много сълзи изля милото. А време за поправка не остана...

Общи условия

Активация на акаунт