Седмокласници 2020/2021 - Тема 11

• 32 188
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Да попитам: някаква класация на училищата в София с резултати от НВО дали случайно знаете къде да намеря. Търсих в сайта на Дидева, но не се ориентирах...

На 1 стр. в темата има линк към справочник за кандидатстване след 7 клас в София http://karierno-orientirane.com/%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D … 7-%D0%BA%D0%BB-2/

Приложение 3 е Ексел файл с каквото ти душа поиска за София - може да си търсиш по всякакви критерии.

А ето и при Дидева (Господ здраве да й дава!) - има за години назад, много полезно -  https://docs.google.com/spreadsheets/d/1NFd9UFiSz31tdOHuQrphvvFO … it#gid=1558799386

Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 11:36 от marmotche

# 406
Нищо неясно няма. Моделът на НВО е известен от месеци, а учебно-изпитните програми на зрелостниците - от години. Ако бъде решено част от материала да отпадне от НВО и ДЗИ, това няма да бъде допълнително затруднение за учениците. Напротив.

# 407
  • София
Видях, че няколко човека са питали за точкуването Simple Smile
В "Ключ с верните отговори и коментар на изпита" на Регалия го има за всеки от редовете на задачите. Предполагам, че са качени и в пощата и във faceboo групата. За съжаление ги имам на компа, ама не знам как да прикача файл-а тук Sad

# 408
  • София
Бебчо, честит рожденик!!! Здрав и късметлия да е!!!

И аз вчера имах рожденичка, първо издание навърши 18, та един ден не ви поглеждах и пак ще настигам. След снощното емоционално празнуване, днес наборът имат пробен по БЕЛ в училище. Бебчо, то май и при вас е така!!!

Та и аз да почерпя виртуално с тортичка:

# 409
  • България, София
Маги, честито пълнолетие на твоето момиче! Да е жива и здрава, щастлива и обичана, с разум и мъдрост уверено да върви напред и да сбъдва мечтите си.
И аз ще имам пълнолетна девойка тази година, но през октомври Simple Smile

Последната задача от контролното по химия за 6 т. била доста трудна. Наборката не я направила. Здраве да е!
Но пък по математика, въпреки че си забравила домашното - трябваше на отделни листове да решава задачи от Книга за ученика на Архимед, показала на госпожата, че ги е направила. Оказало се, че доста деца от класа си забравили домашното, но госпожата намерила начин да провери кой решавал и кой не. Вдигала ги на дъската и давала задачи  от домашното. Госпожицата една такава задача от сборника на дъската, на която други забраванковци се препънали. Та една червена точка има Simple Smile

# 410
Да попитам: някаква класация на училищата в София с резултати от НВО дали случайно знаете къде да намеря. Търсих в сайта на Дидева, но не се ориентирах...

На 1 стр. в темата има линк към справочник за кандидатстване след 7 клас в София http://karierno-orientirane.com/%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D … 7-%D0%BA%D0%BB-2/

Приложение 3 е Ексел файл с каквото ти душа поиска за София - може да си търсиш по всякакви критерии.

А ето и при Дидева (Господ здраве да й дава!) - има за години назад, много полезно -  https://docs.google.com/spreadsheets/d/1NFd9UFiSz31tdOHuQrphvvFO … it#gid=1558799386

Много благодаря, мармотче, но питането ми е за класация на училищата, според представянето на децата на НВО, т.е. от 1-ви до 7-ми клас. Не зная стана ли ясно...

# 411
# 412
  • София
И класация за 2020 пак от Дидева (има и линк към 2018 и 2019):
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1LRBft9BzYa5oMAaaj2KGDoQ0 … dit#gid=518942637

# 413
  • гр.Варна
magi_sveta,честито да ти е порасналото момиче!Много да Ви радва и прави горди с успехите й!
Хора,искам да крещя....Нашето момче има проблем с геометрията и не знам как ще се оправяме.Дават му тъпоъгълни,правоъгълни триъгълници по условие,а той чертае само остроъгълни.Седнах.Чертах,обяснявах!Не!
Направо нямам думи Sad Ако чертежа си го докара правилен,всичко успява да реши,но иначе-жив зян!
От 4 контролни,които прави тези 2 седмици на 2 има пълни шестици,но там не е трябвало да чертае.
На другите 2-на едното 4.60,на другото-5.00.На последните две грешките са с чертаенето на триъгълниците...Rolling EyesRolling Eyes

Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 14:49 от Bonanza

# 414
  • Варна
Моето гардже пък на първо място на областния кръг на олимпиадата по физика. Но като го попитах оттук нататък какво следва - национална, нещо? Не знаел - забравил да пита госпожата, а и тя нищо не казала...

Браво на младежа! Да е жив, здрав, щастлив и да има много успехи в ученето и в живота. Да успее да реализира мечтите си!
Маги, честито пълнолетие на дъщеря ти!  Жива, здрава, обичана и много щастлива да ти е и да реализира своите мечти!

Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 15:58 от ysap

# 415
  • София
Знам, че ви касае. Пускат присъствено школите от утре.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/razhlabvane-na-merkite-vlizaneto … a-stadionite.html

# 416
  • София

Това е страхотна новина. Дано за напред новините да са все такива.

# 417
  • София
Пускат школите, които искат да се пуснат. Дали всички ще минат присъствено обаче?

Днес двайсетминутка по физика без предупреждение: 15 задачи за 20 мин. Тия деца трябва да са роботи, за да успеят да прочетат и решат задачите.

Аз като един разумен родител не съм кон с капаци и приемам и мисълта, че проблемът може да е в детето ми и да няма капацитета да усвои материала за шестица по физика, така харесвана от него. Ами почвам да си мисля, че проблем има и в МОН, и в преподавателите. Ми много ясно, че децата ще спрат да учат като не са мотивирани да го правят.

# 418
Посещаващите курсовете на Регалия да имате някаква информация за утре? Дали остават дистанционно?

Редактирам се: обадих им се, утре остават онлайн.

# 419
  • София
Честито на рождениците, на олимпийците, на художниците (няма да споменавам имена, че да не объркам 😊) Да са здрави децата и много успешни!
При нас класните още не са обявени. Онзи ден имаше онлайн РС за разяснения относно НВО-то и кандидатстването. ПИ не предвижда училището да прави, в тази ситуация с пандемията не било удачно да събират децата.
Приключи и това ПО, девойката хич не е доволна, иска си на училище. Каза, че когато са в училище и учителите се държат по-добре.
Утре моето момче навършва 8 години. От два дни творя меню, две торти... Като го попитах каква торта иска, той ми отговори: "Твоите торти са най-вкусни мамо, но за да не те натоварвам по-добре купи някаква". Е как да не му направя торта на детето 😃. Ако става за пред хора утре ще си полажа творението 😉

Общи условия

Активация на акаунт