Седмокласници 2020/2021 - Тема 11

• 32 142
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Ох...нямам какво да разкажа тези дни, но за да не ви пренебрегвам Simple Smile Иначе чета редовно, но тъй като не се вълнувам изобщо от точки и други подобни, няма какво да кажа. Нашия ходи на 3 пробни от последния път в който писах. Резултата е все същия, около 70-80 точки, но мен това никак не ме притеснява. Полагам много повече усилия в съхраняване на нервите и на двамата, сигурна съм, че това има не по-малко значение от подготовката по самия материал. Той от малък си върви много непредсказуем, така че търпеливо си чакам резултата от истинското НВО и ще решим как ще редим паралелките. При големия миналата година беше друго: Много старателно, изпълнително, дори ученолюбиво дете е и бяхме неприятно изненадани от пробните изпити. Добре, че само от пробните, защото в крайна сметка се представи отлично. Малкия сега има по-високи резултати от брат си на пробните, ще видим как ще е на НВО Simple Smile

Аз съм негативно настроена към частните училища. Сигурно е защото "Гроздето е кисело" Simple Smile, но мнението ми изобщо не е добро Simple Smile Все пак всеки си решава и желая късмет на децата и родителите им, избрали този вариант.

# 556
  • Варна
Polly77, много неприятно, важното е, че краят е добър!
Ние броим дните до малката ваканция. Не му се учи на човека. Помагам с няколко презентации, да си вдигне малко успеха. Разбрахме се, че след Великден шега няма, почва сериозно тестове и подготовка.

# 557
  • Варна
Поли, дано лошото е вече зад гърба ви и напред да ви чакат само хубави дни, здраве и успехи!

Моли, и аз нямам какво да споделя, ама ей ме на - през час отварям форума и току се изказвам Simple Smile Относно ЧУ, мисля, че просто във Варна не са на нивото на софийските. Не са само градски легенди меренето на това кой с каква кола го водят, какви са му дрехите, часовника, телефона... Нямаше да ме е грижа толкова за това, ако поне резултатите им бяха на нивото на ДУ, което избрах за детето си. Вярно е, че там залагат и на други неща, освен ДОИ по предметите, но в крайна сметка за нас поне везните се наклониха в полза на ДУ. И все пак си запазвам като вариант една ЧГ, в случай, че не успее детето да се яви на НВО - хубаво е да има възможности.
А относно ПИ, никак не ме успокояват пък мен резултатите. Ползвам ги за тренировка за формАта, съобразяване с времето и малко за добиване на самочувствие на детето, че може да се справи. Досега никога не е имала самочувствие на отличник, на много добра, на много можеща и хубавите резултати от ПИ сякаш й внасят онази нотка на вяра в собствените сили, която винаги й е липсвала. Няма да стигне времето до юни да си повярва твърде много Joy

Светли, и на моята девойка вече никак не й се учи - вчера 2 часа прекара в търсене на рецепта за козунак, която да преведе за домашно по АЕ... Почна да брои не дните, а учебните часове до ваканцията Simple Smile

# 558
  • София
Здравейте. Мен ме е налегнало едно вътрешно спокойствие, по-скоро  - примирение. Въпреки това съм апатична, нищо не ми се прави.
Честито на всички именици, рожденици, приети деца Kissing Heart. Имаше една торта с ягоди - изядох я с поглед Joy
enigm@, благодаря ти за отговора - нещо се поомотах и не знам защо отнесох неучебния ден към липсата на зрелостници в нашето училище  Joy
Polly77, много неприятни неща са ви се случили, дано вече сте ги загърбили Kissing Heart

# 559
  • България, София
sollsoll, пожелавам да вземете най - правилното решение във вашата ситуация. Времето доста напредва за преместване, но мисля, че все още може.
От март месец наборката е в ново училище. По - назад в темите съм писала.
Освен, че предимно взехме решение за преместване заради учителите по МАТ, АЕ и история, тя не се чувстваше добре в стария си клас, самата тя искаше да се махне и го направихме. По МАТ за първия срок има 4. Целия клас беше много ощетен поне с по 1 единица надолу бяха срочните оценки, шанс за повишаване не беше даден. Имам чувството, че умишлено. Кому беше нужно? Така и не се сработи класът с тази госпожа. На какво ги научи, не мога да кажа. По АЕ също много се ядосвах на неадекватно поведение от страна на учителката, ниски оценки, които не съответстват на знанията и уменията. За историята дори не ми се пише!
Детето изобщо не съжалява. Харесва си класа, макар и за краткото време в което бяха присъствено . Госпожата по математика обяснява добре и е доволна, по АЕ също.
Естествено това местене си имаше някои неудобства, влизане в нов ритъм и т.н., но щом детето е доволно и се чувства добре, всичко друго се преглъща. А успехът също е важен тази година. Ние освен, че се опитахме да спасим успеха, спасявахме и мотивацията й. В новото училище не се пишат високи оценки на килограм, учителите искат знания, старание, но са добронамерени. А в предишното училище се чудеха как да ощетят децата. Пак ми стана болно, докато пиша.

Децата искат почивка, но още малко ще трябва да постискат зъби. То и аз искам. Много искам почивка Simple Smile
С госпожицата сме се разбрали, че през почивните дни ще прави тестове по БЕ. Там има нужда от сериозни упражнения. Събота и неделя, а и през седмицата време все не остава за допълнителни занимания. А и при добра организация, ще има време и за почивка, и за тестове. Ще наблегнем на първи модул, а там времето е 1 час. По два теста на ден се надявам да можем да отмятаме.

Честит прием, Molive!
Хубаво е, когато има повече варианти Simple Smile

Поли, дано лошото е отминало и е останало зад гърба ви.
Този вирус така обърква ритъма на хората. Оттук нататък да има само здраве и спокойни дни Simple Smile

# 560
  • София
polly77, пожелавам само добро пред вас, през голямо изпитание сте преминали.
sollsoll, дано намерите най-доброто решение за детето. Каквото и да става, не знам с какво сърце може човек да добавя още стрес баш на седмокласници, малко са им НВО, точки, ДО...

# 561
Здравейте,
моят син е в Междучасие и на последната родителска среща се шокирах, че учителката не знаеше кой колко точки е изкарал на последния пробен изпит. Оказва се, че и той си е питал ушите да каже какво не му е ясно и го затруднява, но пък и тя да не знае резултати...По литература учителят знае резултатите, коментира ги и дава насоки или похвали. Нещо се разочаровам от школата, но вече и от госпожата, а прави добро впечатление иначе, имала съм няколко разговора с нея.

# 562
  • Варна
Polly, сякаш описваш моите последни дни. Баща ми изкара 2 седмици в онкото на Св. Марина, от вчера го преместих на друго място. И аз незнам на кой свят съм напоследък. Пожелавам ти всичко лошо да е зад гърба ти!
Съчувствам на всички деца с мигрени и притеснения.Споделяла съм ви, че и моят син прави пристъпи преди важни моменти и го наблюдаваме изкъсо да не се срине точно преди изпита. Аз, също като Моли, работя основно за психиката му. Надявам се подготовката  и знанията му да са достатъчни за желаните паралелки. Ако ли не значи нещо друго е било за него.
Чета ви, но напоследък не ми се пише.

# 563
  • София
Polly77, много неприятни неща са ви се случили, дано вече сте ги загърбили, пожелавам само здраве!
Молив, честито на детето и въпрос- това успокои ли го, зарадва ли се?
Солсол, много неприятно, но и  аз като Моли- "ако  нищо друго не би променило ситуацията, бих преместила детето веднага. Такъв стрес и то в 7-ми клас точно е крайно излишен."

За неучене- леле- мале, как чака да НЕ учи Simple Smile ще му се случи само по математика обаче, понеже госпожата по БЕЛ си държи на деня, който е вторник и ще си ходи на урок. Явно се нея се чувства по-добре отколкото с математичката, но за втората- нямам вече какво да направя, никой няма да го вземе за оставащото време...

За "Джон Атанасов" добре че стана дума, и синко там иска, както и в ТУЕС, като за последното, според мен, а и според математическите му подвизи до момента, няма как да стане, та  вариант  "Джон Атанасов" не е никак лош. Преди 100 години, когато бях в гимназията и бях доста зле по математика, майка ми ме прати на уроци при един преподавател от това училище, който и досега е там и е страхотен учител, просто аз си бях гьон... Много добри отзиви чух и аз, през хора, освен личния ми опит с този учител.

# 564
  • София
Поли, Лилла, съжалявам за това, през което сте преминали 🙁 Този вирус обърка живота на всички ни. Тези дни си мисля, какво ли щеше да се случи сега, ако съпруга ми беше оцелял след левкемията...🙁
Аз от сутринта до сега бях по изследвания, правих обременяване с глюкоза, и сега ми е толкова зле, че нямам сили да стана от леглото. А трябва да ходя на работа.
Бихте ли ми припомнили как се правеше Скрит текст, много съм зле 😏

# 565
Бихте ли ми припомнили как се правеше Скрит текст, много съм зле 😏

desita_g, през телефон става, като сложиш текста в [spoiler*]текст[/spoiler] махни звездичката
През компютър на лентата отгоре на полето за отговор си има иконка "Скрит текст"

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 12:33 от vox

# 566
  • София
Благодаря vox! Да, през телефона съм и се чудя къде изчезна тоя Скрит текст...

# 567
Кажете за методите как да работим върху психическата устойчивост на децата . Нещо аз не се справям с тази част , макар постоянно да му повтарям как света не свършва с този изпит. Въобще ние можем ли да направим нещо по този въпрос като родители ?

# 568
  • София
Дано всички болни и техните близки се възстановяват по-бързо и без последствия. Heartpulse
Това с учителите, които умишлено поставят ниски оценки е много лошо. Аз в 7ми клас друга причина освен да ги накарат да останат в същото училище не намирам. Другия вариант е самия учител да е злобен, което пък означава, че изобщо не е за такава работа.
Честито на всички вече приети деца!
Дано всяко дете получи най-добрия избор, който желае и заслужава!
За щастие предстои един вълшебен и прекрасен празник. Надявам се той да зареди и нас и децата с много положителна енергия. Heart Eyes

# 569
  • София
red_violet, отваряш една много сериозна тема...
Ще споделя личното си мнение, формирано единствено чрез инстинкта ми на майка, познавайки собственото си дете. За да е психически стабилен - изключвам пубертетските му изблици в стил фучене като Тазманийския дявол - му намирам занимания извън учебния процес, които да му носят удоволствие. Намирането на спорт, който да го разтоварва и радва, е типичен пример. Не по-малко от два пъти седмично тренировки правят чудеса с общия му тонус и настроение и усмивка. Случвало се е да го взимам смазан от училище, да го заведа на тренировка и след нея настроението му да е върнато на макс, с шеги, усмивки, радост. Но подчертавам - спортът трябва да носи удоволствие на детето, то да ходи с желание там и да няма търпение за това.
Друга дейност в домашни условия е какъвто и да било вид изкуство. В нашия случай това е рисуването, то го успокоява, откъсва го от мислене за всичко друго.
Третото, за което се сещам са филмите, особено комедиите, както и неща, които правим заедно - каране на колелета, разходки, готвене. През това време го карам да ми разказва всякакви неща - за приятелите, за видео-игрите, за клипчета, за ю-тюбъри, спорим понякога и пр. Не всичко ми е интересно, но го слушам, защото за него е интересно и трябва да знае, че винаги вкъщи ще има поле за изява, мнението му е на почит и има кой да го изслушва за всичко. Защото ако днес не го изслушам за някакъв тъп за мен ю-тубър, утре няма да ми сподели проблем. С две думи, всичко, което носи радост и смях, и е извън училище, е механизмът, по който действам, за да имам стабилно психически момче. Това работи при нас и най-важното е, че комуникацията помежду ни не е спряла нито за миг.

Общи условия

Активация на акаунт