Седмокласници 2020/2021 - Тема 11

• 32 120
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Добри, точно затова писах, че ще я затворя вкъщи 2 седмици преди изпитите, дори с риск от неизвинени отсъствия! Но пак не съм сигурна, че няма да изгрее "контактна" само, защото е била в една стая с някого на първото НВО. Тогава на кого да се оплача? На арменския поп ли Sad Колкото и да съм съвестна, ако всички са съвестни, пак има риск. Пат.

# 631
E тя разликате между двата изпита е един ден , за този ден нито детето ще прояви симптоми при евентуално заразяване от болно дете в стаята  , нито РЗИ ще успее да реагира (надявам се ) и да ги карантинира
Директора може ли да откаже да ни даде тези 7 дни по дом .причини? И те нали са 7 учебни дни?

# 632
  • София
Извинявайте, че ще ви го напиша, но сте изключително прецакан набор с почти година и половина ДО. Но и нищо не направихте, за да се опитате да си издействате втора дата. Две години подред 2005 и 2006 се опитвахме да получим възможност за втора дата, докато вие се оставихте и без опит. Да, вероятно МОН нямаше да се съгласи, но вие и не се разшумяхте, а вашата ситуация е в пъти по-кофти от нашата миналата година, когато заболяемост почти нямаше, а карантинираните можеха с отрицателен тест в отделна стая да се явят. Тази година при олимпиадите карантинирани не можеха да се явяват и трябваше да ви светне сигналната лампичка, че това може да важи и за НВО. При вас болните са много, а още повече са много карантинираните около тях и бъдете сигурни, че това ще се следи и няма да може да си пуснете детето ако официално е в карантина.
Пожелавам ви здраве на вас и децата и никакъв Ковид и карантина около НВО. А дните за извинение по семейни причини са 10 – 3 от класния и 7 от директора.

# 633
  • В центъра на моретата
А не е ли по-добре да се пусне декларация за обучение в електронна среда, вместо отстъствия по семейни причини или неизвинени? Единствено не знам дали, ако е в електронна среда ще е със същите учители  - да не се оплеска в края на годината нещо.
Аз смятам днес да говоря с класната за такова обучение.

# 634
  • Варна
St. Dobri, надявам се да променят реда. Няколко майки писаха, че миналата година са писали, без резултат за други варианти. Не знам дали ако напишем до МОН, РУО, медии и др. дали ще постигнем нещо. Лошото е, че винаги има риск децата ни или ние да се заразим, да сме контактни.  Не знам какво ще ни се случи и как ще издържим до 18-ти.
Мама Мони моля да не ни упреква все пак. Най-потърпевши сме ние и децата ни и последното, от което имаме нужда са укори от хора, които са странични наблюдатели и ни гледат сеира.

# 635
  • гр.Варна
Ние също мислим за ограничаване на контактите и оставане на детето в къщи.Той  счита,че ще му е по-спокойно и при подготовката.Лошото е,че като е в къщи няма да има възможност да се присъединява в часовете он-лайн или поне така ни беше обяснено.Ако си подал заявление за обучение в ел.среда,можело,но не било нормално да подадем такова 10 дни преди изпита.Вероятно нямало да се приеме или трябва да има основателна причина,за да го одобрят.Така всички щели да искат да учат дистанционно преди изпита.Та,ще видим.
И аз писах до РУО-Варна,да видим какво ще ми отговорят по казуса с карантираните за НВО и дали няма да се намери решение.Надявам се,че колкото повече хора пишем,толкова по-голям шанс има да се направи нещо.

Последна редакция: чт, 29 апр 2021, 12:58 от Bonanza

# 636
Безумие е да няма отделни стаи за контактни или положителни деца с леки или безсимптоми.

# 637
  • у дома...
Мама Мони моля да не ни упреква все пак. Най-потърпевши сме ние и децата ни и последното, от което имаме нужда са укори от хора, които са странични наблюдатели и ни гледат сеира.
Нито ви упрекваме, най-малкото пък ви гледаме сеира. Тъсете си правата и задавайте въпроси. Ако го направите колективно и се разшумите, както ние миналата година, е по-вероятно да постигнете нещо. Отколкото да мислете как да се спасите самосиндикално.

# 638
  • София
Системата е тромава и се променя бавно.
Но всяка крачка по пътя към промянатa е изключително важна.
Не е задължително нещо да се случи сега и веднага, но поне ще сте опитали.
И когато се появят следващите и по-следващите, които не си мълчат, може колелото да започне леко да се зaвърта.

Как е възможно да ви хрумне, че гледаме сеир?
Всички, минали по този път, сме от един отбор, момичета...

Последна редакция: чт, 29 апр 2021, 13:27 от Red

# 639
  • София
Не искам да прозвучи като заяждане, а от чисто любопитство питам. Чета, че някои от вас ще затворят децата си вкъщи преди НВО още от началото на юни. Как точно ще го направите, те няма въобще да излизат навън ли? А вие ако излизате било то на работа, до магазин и т.н. и реално може да донесете вируса вкъщи, то как ще предпазите децата? Пак казвам питам от чисто любопитство.

# 640
  • София

Не съм такъв човек и съм много далеч от идеята да ви гледам сеира. Опитвам се и аз, и другите дами с деца в по-горните набори ако можем с нещо да ви помогнем, защото вече сме минали по този път. Само заедно и обединени бихте могли да промените нещо. Нашето мина миналата година и много добре помня и нашите притеснения какво ще се случи ако детето е болно точно в тези два дни. Даже имахме и такъв случай. Борете се, защото става въпрос за вашите деца и ви го казвам съвсем чистосърдечно.  Лесно мога да спра да пиша при вас, не е проблем, но трябва да знаете, че във форума всички сме един отбор!

# 641
Копирам от фейсбука на НПМГ:
ПРИЕМ СЛЕД  7. КЛАС !
Със заповед на РУО – София-град от 27.04.2021 е утвърдено предложението ни за държавен план-прием след завършен седми клас.
Какво е новото?
От следващата учебна година ще имаме СЕДЕМ паралелки осми клас:
8.А – математика и информатика с английски език;
8.Б – математика и информатика с немски език;
8.В – физика и математика с английски език;
8.Г – химия и биология с английски език;
8.Д – биология и химия с английски език;
8.Е – биология и химия с немски език с равен брой часове по химия и биология през целия курс на обучение;
8.Ж – икономическо развитие с английски език.
Балообразуването може да откриете в сайта на НПМГ, в раздел „Прием след 7. клас“.
В сравнение с миналата година новият момент е, че за да кандидатствате за 8.Е клас, трябват резултати от областен кръг на олимпиадата/ състезанието и по химия, и по биология.
В балообразуването на 8.Д клас от тази година ще се вземат оценките по биология и МАТЕМАТИКА за 7. клас от свидетелството за основно образование.
Регистрацията за Националното състезание „Академик Любомир Чакалов“ ще бъде отворена най-рано на 17 май 2021 г.

# 642
добре, де, не е ли най-добре да обединим усилия и да настояваме 7 клас да са на ДО от 4.06. може би така ще бъде в заповедта на МОН, когато излезе, но може да изпреварим и да настояваме. така поне вероятността от карантина от училище ще отпадне и няма да се чудим всеки самостоятелно как да си спира детето от ПО.
ДО по здравословни причини, подкрепени с документи, включително и на член на семейството, не могат да откажат от РУО, но не е там работата.

# 643
  • Варна
Аз по-скоро съм на мнение, че трябва да настояваме за втори дати за явяване след като карантината свърши на контактни или болни ученици на 16-ти и 18-ти юни.
Между другото в класа на сина ми сега има двама близнака, които учеха ДО предните две седмици. Аз в краен случай самосиндикално ще изолирам сина си и себе си, а и съпругът ми колкото може между 1-ви и 18-ти юни.

Последна редакция: чт, 29 апр 2021, 14:10 от ysap

# 644
Публикуваха  заповед на министъра на здравеопазването с общи мерки за периода 1-31. май. Вероятно до часове ще публикуват и заповед относно учебните занятия.

Общи условия

Активация на акаунт