iHerb.com (USA) - сайт за хранителни добавки и козметика - 121

• 45 833
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
  • Не съм от тук и съм за малко
Скрит текст:
Аз днес си взех пратката от Габко и получих колагена на Zint, за който някой беше споменал, че е дошъл в различна опаковка. Моя пристигна в опаковката от сайта, най-голямата разфасовка е ако има значение.

Скрит текст:

Разтворих го с вода в шейкър и неприятно ме изненада на вкус. Мислех, че ще е по-лек за понасяне, ще търся варианти с какво да го пия.
При мен Zint дойде в друга опаковка, но беше малката, 283 g.
Обикновено, за да не усещам специфичния вкус на колагена, го разтварям в студен плодов чай, приготвен от вечерта. Добре се получава.

# 436
  • Пловдив
Аз не усещам специфичен вкус на този колаген на Zint. Даже почти няма никакъв вкус.
Обаче започнах с препоръчаната доза на опаковката, а досега не съм приемала никакъв колаген, и ми стана много зле на стомаха. 3-4 дни имах тежест и не можех да хапна друго, а по принцип нямам никакви проблеми със стомаха и никога не съм имала. Спряла съм го от около 10 дни и смятам отново да го пробвам, но този път дозата ще бъде наполовина.

# 437
  • София
Denis, би ли споделила за този продукт California Gold Nutrition® 5-HTP от промоцията намален с 50%.
Как действа, на гладно ли се приема и би ли дразнил при възпалителни чревни заболявания. Колко дълго може да се приема?
Освен този, би ли препоръчала на друга фирма, макар и намален на CGN доставката е доста висока.
5-HTP действа на  мозъка и  ЦНС(централната нервна система) чрез увеличаване на производството на серотонин. Серотонинът влияе на съня, апетита, усещането за болка, фибромиалгия, температура на тялото, сексуално поведение  и т.н. С ползи при депресия, тревожност, безсъние, хронично главоболие, вкл. и мигрена, ПМС, проблеми свързани с храненето, при затлъстяване, разстройство с дефицит на внимание, Алцхаймер, Паркинсон... подобрява настроението, прави те по-щастлив Simple Smile
Действа на мозъка, защото преминава през кръвно-мозъчната бариера, респ. не трябва да се приема при бременност и кърмене ( може да премине в кърмата и да навреди на бебето).
- приема се на гладно,  с повече вода, започва се с ниска доза ...напр.25 мг., дозите са много индивидулални и всеки трябва сам да си прецени, каква доза е оптимална за него ... средно 50мг е добра доза
- за потискане на апетита - приема се 2 часа преди хранене, на гладно
- при проблем със съня, безсъние - приема се 1 час преди сън , на гладно
- добре е да се спре също с намаляваща доза ... за да не се отиде в първоначалното състояние, депресия...
- след месец прием, е добре да се направи почивка ... но, отново - всеки си преценява.
Странични ефекти:  киселини, болки в стомаха, гадене, повръщане, диария, сънливост.... но това се наблюдава при неподходящи и високи дози ( за 6-10 грама, а ние говорим за мг., 1 грам е 1000мг)
Как обаче ще действа на възпалени черва - не мога да отговоря.
При здравословен проблем е добре да се направи консултация с лекар.
https://www.iherb.com/pr/Natural-Factors-Stress-Relax-5-HTP-100- … ease-Caplets/2615 има и 50мг, но в момента не е наличен
ПП.
Високите дози повишават нивата на серотонина...  водят до т.н. серотонинов синдром -  нервност, главоболие възбуда, объркване, силно изпотяване, тремор, т.н.
Който желае, може да провери своите нива Серумен серотонин  или  5-хидрокситриптамин ... ако са ниски, това може да е причина за депресия напр....но, изводите ги прави лекар, защото за това може да има някаква по-сериозна причина

iHerb® код:   YUL919
5% намаление
 - за първа и следващи поръчки

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 12:37 от denis.

# 438
Благодаря много denis, изключително полезна информация Hug

# 439
Искам да се посъветвам с вас преди да пусна първата си по-голяма поръчка, понеже винаги до сега съм карала на малки поръчки, които идват в кварталната поща.
Поръчвам за 97$.
Първата ми опция ми дава безплатна доставка до БГ, но съответно това означава 20% ддс + да я освободя от митница или да заплаща на БГ пощи и да мине през тях.
Сега разбрах и за поръчки през Германия. Като задам Германия ми излиза безплатна доставка, но 8.81$ като Duties & Taxes included, т.е. означава ли това, че в тези близо 9 долара ми влючват данъците и ми остава след това само да заплатя цената към превозвача и съответния вътрешен куриер /Еконт, спиди/ и няма да се разправям в други плащания, банкови извлечения и тн.?
Скрит текст:

Правилно ли разбирам? Ако е така, е супер - хем като ударя чертата идва малко по-изгодно, хем няма разправии с други институции.

# 440
Искам да се посъветвам с вас преди да пусна първата си по-голяма поръчка, понеже винаги до сега съм карала на малки поръчки, които идват в кварталната поща.
Поръчвам за 97$.
Скрит текст:
Първата ми опция ми дава безплатна доставка до БГ, но съответно това означава 20% ддс + да я освободя от митница или да заплаща на БГ пощи и да мине през тях.
Сега разбрах и за поръчки през Германия. Като задам Германия ми излиза безплатна доставка, но 8.81$ като Duties & Taxes included, т.е. означава ли това, че в тези близо 9 долара ми влючват данъците и ми остава след това само да заплатя цената към превозвача и съответния вътрешен куриер /Еконт, спиди/ и няма да се разправям в други плащания, банкови извлечения и тн.?
Скрит текст:

Правилно ли разбирам? Ако е така, е супер - хем като ударя чертата идва малко по-изгодно, хем няма разправии с други институции.
И аз това обмислям. От всичко прочетено до сега като съвети - плащаш само калкулираното предварително на сайта. Поръчваш през превозвач до Германия. На превозвача само плащаш за доставката според теглото на пратката.

Съвет, използвай апа и може до края на Май да получиш 20% намаление с код SHOPAPP (еднократен).  Аз напълних кошницата през компютър, и сега през апа ще я пусна.

Един въпрос от мен днес. Моля за препоръки за витамин Ц, предлаган на сайта.
Каква е препоръчителната дневна доза за възрастен?

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 13:49 от Lambertina

# 441
Може ли мнение за този куркумин. Исках да поръчам на Нау, но е изчерпан, на Jarrow също свърши (с доставка до Германия).

# 442
  • София
За поръчките до Германия:
Освен платените, в момента на пускане на поръчката, данъци и такси ( Duties & Taxes included), повече нищо не се плаща по тази поръчка.
Отделно си плащате само на превозвача, който сте си избрали и в тази такса, влиза услугата:
- да се получи/приеме в неговото депо ( в Германия)  вашата пратка и той да ви я достави - до негов офис/склад в БГ или чрез Еконт/Спиди.

Сега е по-изгодно да се плаща в $ Peace

Може ли мнение за
Скрит текст:
този куркумин. Исках да поръчам на Нау, но е изчерпан, на Jarrow също свърши (с доставка до Германия).
Този Куркумин е хубав  Peace

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 14:12 от denis.

# 443
Impatiens, благодаря! Точна си беше дозата, даже засякох и с ел. везната. Утре сутрин ще го изпия на гладно, дали ще е проблем и еитироксът, който също пия на гладно? Няма да мога да чакам часове за закуска ако трябва да чакам след всяко нещо.
За еутирокса не мога да бъда полезна, но чета тук, че някои момичета го приемат рано сутрин - към 2, 3 или 4 часа, за да имат достатъчен интервал и да могат да приемат и други добавки.
Дано се включи някой със съвет Simple Smile

# 444
# 445
  • София
Денис,
-моля за препоръка за пробиотик за едногодишно.
-Тази коластра за едногодшно ок ли е? https://de.iherb.com/pr/Symbiotics-Colostrum-Plus-Orange-Cr-me-1 … hewable-Tabs/5620
-Ок ли е този пробиотик за 7годишен https://de.iherb.com/pr/Probulin-For-Kids-My-Little-Bugs-Total-C … le-Tablets/102439

Моля и за коментар на:
Скрит текст:
Това са нещата , които пия и ми е необходимо потвърждение, може ли така разпределени през деня и мислиш ли, че са много да спра някое?

Сутрин на гладно
Ресвератрола на CGN
след 40 мин колагена на Zint (ще го включвам другата седмица)
След закуска Омега 3 на Нау и МВИ на Джароу.
Около обяд магнезиев цитрат
Следобяда ще включа от другата седмица зарадин нисък феритин това желязо
Вечер преди лягане 2 капсули (Инозитол на Джароу) и пробиотика на CGN.
След всяко хранене ( 2/3 дневно пия и метфогама) заради ИР.

# 446
Само да ви споделя за най-бързата поръчка, която съм получавала досега - на 23 май я поръчах до Германия, днес са я доставили - за чудещите се дали да поръчват до там - много е удобно Simple Smile

# 447
И моите поръчки до Германия пристигат за около седмица. Много по-бързо отколкото до България, дори с чакането на превозвача след това.

# 448
  • София
Денис,
-моля за препоръка за пробиотик за едногодишно.
Скрит текст:
-Тази коластра за едногодшно ок ли е? https://de.iherb.com/pr/Symbiotics-Colostrum-Plus-Orange-Cr-me-1 … hewable-Tabs/5620
-Ок ли е този пробиотик за 7годишен https://de.iherb.com/pr/Probulin-For-Kids-My-Little-Bugs-Total-C … le-Tablets/102439

Моля и за коментар на:
Скрит текст:
Това са нещата , които пия и ми е необходимо потвърждение, може ли така разпределени през деня и мислиш ли, че са много да спра някое?

Сутрин на гладно
Ресвератрола на CGN
след 40 мин колагена на Zint (ще го включвам другата седмица)
След закуска Омега 3 на Нау и МВИ на Джароу.
Около обяд магнезиев цитрат
Следобяда ще включа от другата седмица зарадин нисък феритин това желязо
Вечер преди лягане 2 капсули (Инозитол на Джароу) и пробиотика на CGN.
След всяко хранене ( 2/3 дневно пия и метфогама) заради ИР.
Ето предложения за ПроБ:
https://www.iherb.com/pr/Garden-of-Life-Baby-Probiotic-4-Billion … l-oz-56-ml/103319
https://www.iherb.com/pr/Renew-Life-Ultimate-Flora-Baby-Probioti … 2-1-oz-60-g/15652
https://www.iherb.com/pr/Jarrow-Formulas-Jarro-Dophilus-Baby-Bab … 2-1-oz-60-g/99883
https://www.iherb.com/pr/UpSpring-Probiotic-Colostrum-Unflavored … z-21-g-Each/73376
Коластрата е хубава, ако може да дъвчи табл.
Тази може да разтваряш във вода или мляко:
https://www.iherb.com/pr/Symbiotics-Colostrum-Plus-60-Veg-Capsules/65896
ПроБ-ка за 7 год. е хубав.
Схемата на прием е добра.

# 449
denis, правя кардио сутрин на гладно веднъж седмично (събота). Мога ли да си пия колгана преди кардиото (на Zint на прах пия от дълго време)? Или ще се приеме като храна от организма и няма да е на гладно кардиото? После като се върна ям. Няма да мога да чакам още час (т.е. да пия колаген и тогава да ям). МНого ще ми се събере, а след кардио не искам да стоя толкова дълго гладна. Иначе през седмицата нямам проблем. Пия го сутрин час преди закуска.

Общи условия

Активация на акаунт