Университети в Германия и други държави с немски език 16

• 58 854
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Така е, Русалке, ама да знаеш, че не е само на Гери свито сърцето. Моето малкото като каза, че чак август ще се прибира, че проект някакъв има и трябва да е там, отделно и работи, бая ми стана мъчно ❤.
А 'де сме май , 'де го август 😔

# 106
  • Варна
kara Поздравления за страхотния младеж! Късмет, здраве и успешна докторантура му желая! Докторантурата пак в HTW ли е? Колко години е?

Аз като майка на петокурсничка вече съм гърмян заяк и съм спокойна за моята щерка. Чувства се добре, учи, работи, има приятелска среда, колеги. Преди Коледа не беше си идвала година и половина. Сега планира август да си дойде за десетина дни, че я чака втора част на държавния изпит през октомври и няма много време за почивки. Така стоят нещата, все по-рядко ще си идват, поемат си пътя децата.

# 107
  • София
Така е, Русалке, ама да знаеш, че не е само на Гери свито сърцето. Моето малкото като каза, че чак август ще се прибира, че проект някакъв има и трябва да е там, отделно и работи, бая ми стана мъчно ❤.
А 'де сме май , 'де го август 😔

E, именно, де Simple Smile На нас ни е мъчно тук, ама това не значи, че на тях непременно им е самотно и трудно там.  Дори и хич да не им е, на нас пак ще ни се свива сърцето..На мен лично ми е винаги по-тежко, когато са стояли по-дълго преди да си тръгнат и отново съм привикнала към присъствието им у дома. А и с риск да бъда обявена за родител, който не обича по равно децата си, ще призная, че първия път  с голямата ми беше най-трудно и мъчно, не знаех просто още какво е да го няма детето, звънях й често, разпитвах.. С другите две беше някак по-различно, научих се да говорим тогава, когато те могат и искат.

Последна редакция: чт, 20 май 2021, 20:42 от пенсионирана русалка

# 108

Да ви попитам, синът ми ще лети на 24 май от Берлин без да прави тест, обадил се е в Райънеър ,нямали изискване за тест за да се качи на самолета. Знаете ли като кацне в София дали искат да има тест, той предпочита да си остане карантина в къщи без да прави никакъв тест и след това да се ваксинира.
А иначе да се похваля, за тези които ни познават Simple Smile , синът завърши магистратура приложна информатика, от два месеца е докторант. Завърши HTW Берлин, като от 5 години работи по специалноста си, последната му работа преди докторантурата беше към Фолцваген. Това накратко разказвам за хората, които имаха големи съмнения за обучението в Хохшуле Simple Smile

Честито и аз да се похваля моята дъщеря също е приета докторантка със стипендия. Все още чака да и проверят магистърската работа, но изпита вече е минал добре.
Сина ми утре лети с Райънеър в обратната посока /София - Кьолн/ , той твърди ,че не му искат тест. Ще си прави тест в Германия. Дано да е прав.
Когато кацна в София не му признаха бързия тест на летището и беше 10дни карантина. Никой не го провери.

# 109
  • София
Момичета, благодаря на всички за хубавите пожелания!:heart:
Пожелавам на всички деца, които влагат толкова труд и усилия да се учат далеч от дома и близките си, успешно завършване и след това всеки да успее да намери тази работа, и това място, където да се чувства най-добре, а ние винаги ще ги подкрепяме и ще се радваме с тях!
Big_67, честито завършване и успешна докторантура на девойката, все така успешна и за напред!
Русалка, Криси, нямах вас предвид като казвах за Хохшулето, даже напротив, благодаря ви за помощта и на вас и на другите мами, с информацията която споделяте за всички нови неща, които научавате!
Ясмина, синът води лекция и упражнения в HTW Берлин, он лайн, разбира се, но докторантурата му е към LMU Мюнхен, там държа и изпита, за да прави докторантура в хохшуле, трябва водещият му професор да преподава и в университет.
Русалка, синът реши в крайна сметка да направи бързия антигенен тест, а притеснението му било не за нашето летище, аз не съм разбрала, а за немското, а и както казваш ще е свободен тук.

Последна редакция: чт, 20 май 2021, 23:48 от kara.k

# 110
  • Под гъбата
И аз да се разпиша в темата, че само ви чета! Имам си гостенче, за пръв път от толкова години след студентството и ходенето на работа, реши че ще си дойде за бала на сестра си. Вярно работи от вкъщи, но пък на мен сърцето ми е пълно. Сега предстои кандидатстването на другото дете в Германия и пак ще съм в трепетно очакване за резултати. Преди прибирането си прави безплатен бърз тест, сега на тръгване ще разчита на бърз тест на летището. Ако някой знае къде в неделя можем да направим бърз тест и да стане преди полета, нека да сподели! Питах в Рамус, но там не гарантират, че ще е готов преди излитане

# 111
  • София
Да, децата са различни, харесват различни неща и живеят по различен начин. Някои се връщат, включително моят голям син се върна от Англия. Но когато тези решения са си техни и са осъзнати, ние трябва да ги приемем. Това е свободата в крайна сметка.

# 112
  • София
За Рамус - на сина ми са му казали, че бързия антигенен излиза в рамките на деня. Той пътува в неделя, ще го прави в събота.

# 113
  • София
Цибалаб централната лаборатория работи в неделя от 8 до 13. Последно преди 3 седмици правихме бързи тестове за пътуване и дадоха документите с резултатите след 10 минути (беше в работен де). Обадете се да попитате:
https://www.cibalab.com/

# 114
  • София
Ох, за Рамус писах, за децата - не. В какво ме превърна тази ужасна вирусна ситуация:pensive:
Според мен при ВСИЧКИ децата ни са различни.
Големият не искаше и да чуе за образование в чужбина - тук завърши и тук започна работа. Но размисли и започна да кандидатства: първо за стажове ( беше в Брюксел), после за работа ( беше в Страсбург), сега работи във Варшава. Какво ще е по-нататък.., знам ли? Още повече, че  е решил и да се жени тази есен, но къде точно и държавата не са избрали, че и момата в съвсем  друга държава работи ..ех.
Малката още има да студентства, но определено на този етап не е категорична дали ще остава или ще се връща.
И аз като вас, каквото и както решат - тъй да бъде. Пък те нещата в живота са толкова динамични Purple Heart

# 115
Здравейте, мами, записвам се и аз да следя. Дъщеря ми е в 11 клас в немско училище в чужбина, догодина, живот и здраве, ще прави Абитура. Насочила се е към право в Германия или Австрия. Дали тук има майки на деца, следващи право? Всякаква информация относно кандидатстване и следване на право, ще ни е полезна!

# 116
  • Под гъбата
За Рамус - на сина ми са му казали, че бързия антигенен излиза в рамките на деня. Той пътува в неделя, ще го прави в събота.
На мен казаха същото, но проблемът е,че не сме от София. Има Рамус и при нас, но не работи събота и неделя.

# 117
  • София
Ох, ами на летището-с Геника, ама са по-скъпи 🤔

# 118
Тези които ще пътуват от София , трябва да си направят тест , ако не са ваксинирани или били болни. В чата на Раянеър ни казаха ,че не изискват тест, но на летището искат тест от служителите на Раян еър.
На летището има лаборатория Геника и бързия тест става за 15мин. , но има доста хора. Затова препоръчвам да се отиде малко по рано .

# 119
  • Пловдив
За Геника ние си направихме предварителна онлайн регистрация и стана бързо. На гишето само си казваш името и не се попълва нищо.

Общи условия

Активация на акаунт