Проблеми с преглъщането

• 5 205
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте,накакъв ъпдейт по темата има ли? Аз съм така от години и не мога да разбера от какво се получава.

# 16
И аз да се включа с подобен проблем, ето описанието:

От 10тина месеца усещам щракане при преглъщане, няма болка. В началото беше от 10тина преглъщания 1 щракане (усещам го над адамовата ябълка). В момента е на всяко преглъщане. Външно не се чува, като само аз го усещам и чувам. Като поставя пръст на адамовата ябълка точно дам усещам това щракане.

Какво предприех:
- отидох на гастро като начало и направих ренгенография която ми намери малка диафрагмална херния + ГЕРБ III степен. Нямам идея какво е това конкретно, аз съм се хранил с всичко и винаги и никога през живота си не съм имал киселини или връщане на храна.

- отидох на УНГ - преглежда ме дикторката, завира ми някакви огледала и каза - няма абсолютно нищо, никакви проблеми.
- ходих на зъболекар - каза доктора, че не е от това, макар да нямам 3 зъба на горната част

- направих изследване на флората за да не се окаже някоя гъба, бацил или де да знам какво си още - ами не:

- ходих насам натам и всеки казва, че няма ядове.
- накрая ми писна и си направих комп. томограф, ето го и него:

Ендокриноложката каза, че въпросния възел не може да прави такъв проблем и подобно "щракане" не е от него.

В момента съм в една ситуация в която не знам къде и с кого да се консултирам.
Забелязах, че когато завъртя главата на ляво и на дясно, както и я вдигна нагоре или сваля надолу (брадата да по-близо до гърдите) и като преглъщам това щракане липсва напълно.

Моля дайте някакъв съвет към какво или кого да се насоча.
Благодаря на всеки помогнал.

# 17
Здрасти ,при мене е така от три години ,всякакви изследвания и до сега не съм открил нищо,при мене съм забелязал че като си стегна мускулите и завъртя главата от дясно на ляво имам същото прещракване около адамовата и като преглъщам.Видно пред огледало се вижда как се измества гръкляна и изпуква.Това е при мене ,незнам какво да те посъветвам понеже и аз не съм открил нищо за сега.Поздрави

# 18
100% е от хрущяла (то и от друго няма какво да е).
Ендокриноложката ми каза, че имам възел в ЩЖ точно по средата и много вероятно да е от него.
Реално това щракане не ми пречи по никакъв начин, комп. томографа не видя нищо там (освен възлите де, но те са малко по-надолу). Нямам болки в гърлото, не ми и пречи и кой знае колко не му обръщам внимание вече.

# 19
Ами при мене просто психически ме умаря и все като почне да щрака си мисля най лошото ,иначе за болка ако се напъвам постоянно да щрака и да преглъщам по някое време започва да ме наболява и гърлото,просто не мога да си обесня какво го измества този хрущял?

# 20
Да, и при мен е така.
Интересно, че като хапвам мазни храни (аз мазни разбирам само кокосово масло) работят като някаква смазка и за известно време спира да щрака. Скенера не видя проблеми, но както каза ендокринолога може да е от възела който ми намериха в средата на щит. жлеза. Скоро ще правят биопсия да видят какъв е тоя възел.

# 21
Ако има напредък,ще се радвам да споделиш а и нещо при мене ако установя ще пиша.Поздрави и живи и здрави!

# 22
Забравих да напиша че и при мен откриха Герб,той също може да предизвиква това прещракване.

# 23
Забравих да напиша че и при мен откриха Герб,той също може да предизвиква това прещракване.

Да, много вероятно да е от него, или поне да е частично от него.
Аз познавам хора (явно този ГЕРБ е масов проблем) които имат такова заболяване и аз също реших да проверя - намериха ГЕРБ III-та степен и малка диафрагмална херния.

Не очаквах това при положение, че аз киселини никога през живота си съм нямал, храня се с всякакви храни, киселини нула, дискомфорт нула от каквато и да е храна и изобщо нищо което да ме насочи към ГЕРБ.
Така или иначе проблема с това щракане не е нещо което да създава ядове, просто исках да видя от какво може да е.

# 24
Ясно,аз като вземе много да щрака вземам стрепсилс и ми облекчава доста.

Общи условия

Активация на акаунт