Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 33

• 51 057
  • 772
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Според ценоразписа, който взех миналата седмица,в неонаталния пакет се включва " адаптация и обучение на семейството". Поправете ме ако греша,но тук не трябва ли да включват поне малко асистиране при кърмене,смяна на памперси,къпане??? За какво иначе плащаме 700 лв., които вече са задължителни. Преди половин година имаше втори пакет 400 лв., който в момента е махнат,а и изобщо тогава ми бяха казали,че тези пакети са по желание. Сега излиза,че е останал задължителен пакет от 700 лв.,срещу която сума даже няма да ми покажат как да си кърмя детето....

В този пакет обаче не влизат ли и изследвания на бебето? 2018 струваше 600лв пакета и беше пожелание. Взехме го, защото не искахме да разкарваме новородено за тези изследвания по болници.

# 256
Здравейте, момичета! Искам да попитам каква е практиката в частните болници по време на изписванията - носят ли се неща за почерпка (торти, алкохол, цветя, подаръци и т.н)? И по-конкретно знаете ли в тези covid19 времена как се процедира? Благодаря ви!

# 257
Не се притеснявайте, показват и обясняват за кърменето, къпането, тоалет, грижа за пъпчето и т.н.
Пакета включва грижата за бебето по време на престоя + прегледи

Според ценоразписа, който взех миналата седмица,в неонаталния пакет се включва " адаптация и обучение на семейството". Поправете ме ако греша,но тук не трябва ли да включват поне малко асистиране при кърмене,смяна на памперси,къпане??? За какво иначе плащаме 700 лв., които вече са задължителни. Преди половин година имаше втори пакет 400 лв., който в момента е махнат,а и изобщо тогава ми бяха казали,че тези пакети са по желание. Сега излиза,че е останал задължителен пакет от 700 лв.,срещу която сума даже няма да ми покажат как да си кърмя детето....

# 258

В този пакет обаче не влизат ли и изследвания на бебето? 2018 струваше 600лв пакета и беше пожелание. Взехме го, защото не искахме да разкарваме новородено за тези изследвания по болници.
Влизат и изследвания на бебето,но и други неща. Аз коментирам другите неща защото и те са ми важни,нищо не разбирам от кърмене Simple Smile искам максимално рано да започна,за да може ако имам въпроси да питам още в болницата

# 259
Последните страници са се изписали доста глупости от хора, които НЕ са раждали в болницата, а си правят изводи от писанията на жени, инфлуенсърки, някакви си техни разбирания, какво било в Русия и Камбоджа...
Нещата са доста по-прости - раждате в България. Може да раждате както решите. Може да не се вслушате в съветите на лекарите. Може и да се. Никой няма да ви задължи да родите по един или друг начин. Най-много да ви откажат да водят рисково раждане, щото после тях ще обвините при проблем, и те отговарят за живота ви и живота на бебето ви. Като искате естествено - раждайте така. Рисково, нерисково - Ваше си е решението. В чужбина наистина е изключително по-евтино за болницата/здравната система да родите при някоя акушерка и да дойде лекар само, ако стане напечено, отколкото да събират екип, операционна, да се проследи по-сложен следродилен период и прочие. Ражда се с часове и дни. Разкъсвания, епиозотомии, шев и кройка, хемороиди, всички екстри. Не могат да си седнат на задниците по 2 седмици. Имам приятелки раждали по чужбината. Много е яко, направо върха. Едната я беше страх да ака цяла седмица от шевовете и болките. Една я чакаха 36 часа с егати мъките, до 10см разкритие, че накрая на дойде лекар и да каже, че тя няма да може да роди това голямо бебе естествено и се налага секцио. Друга при “чакането” видя как тоновете на бебето падат и го извадиха по спешност, с фетален дистрес, изакало се, погълнало си водите, следва инфекция, нея я изписват, бебето остава още 3 седмици в болница... това се случва и в България де, по вина на некомпетентни лекари и жени, които много искат да родят нормално с цената на всичко. В чужбина и седалищно още ги пробват за естествено, независимо, че дори СЗО изрично има препоръка за секцио, поради възможните травматични последици за майката и бебето. Практикуват и външно верзио, което за мен е сигурно най-ужасното нещо, което може да се причини на бебе. Все едно сме в 16-ти век и раждаме по нивите.
Никой не ви кара на сила да раждате при този или онзи по някакъв определен начин. Като не ви харесва - сменяте. Толкоз.

Колкото до Колева - мен лично ме е следила на доплер от 13-та седмица, абсолютно всеки път.

# 260
  • София

Влизат и изследвания на бебето,но и други неща. Аз коментирам другите неща защото и те са ми важни,нищо не разбирам от кърмене Simple Smile искам максимално рано да започна,за да може ако имам въпроси да питам още в болницата
По-добре с консултант по кърмене се консултирайте предварително ако искате да сте подготвена.

# 261
Момичета, струва ми се не много добра идея да се правят генерални изводи за раждане от индивидуални разкази. Сами разбирате, че всяко раждане е различно - при едни е лесно и бързо, при други трудно, с разкъсвания и прочие. Не може за това да се обвиняват лекарите или пък болницата и най-вече да се стресираме излишно. За повече тук тепърва предстои раждане, така че нека бъдем по-внимателни.
Аз лично исках да родя естествено, но по всичко личи, че нещата отиват към секцио. Високорискова бременност съм, с множество миоми, скъсена шийка, инвитро и съм едва 50 кг. в 8 месец. Надявам се бебето да се задържи максимално и да не му утеснее скоро малкото ми тяло. И въобще и не искам да се запъвам за естествено. Така са преценили - така действам. На всяка цена естествено е равносилно на всяка цена секцио. И двата случая не са ок.  Важно ми е само бебето да е добре и се доверявам на преценката на лекарите. Токуда ми вдъхва най-много доверие, в моя случай неонатологията е определяща, защото може и да тръгне по-рано. Следя се при д-р Атанасова и съм доволна. Естествено това, че има такъв огромен поток от жени според мен е проблем, защото лекарите са претоварени, чакането е много, организацията не е ниво. Смятам, че трябва да сложат лимит, за да може да се обръща нужното внимание на всеки и при проследяването, и при раждането.

Но лежах за задържане там и се прибрах напълняла и страшно спокойна. Акушерките бяха изключително мили, условията са прекрасни, храната е направо гурме. Тези неща правят разлика поне за мен. И както вече казах - най-сериозната причина да ги избера е неонатологията.

Надявам се да оправдаят очакванията ми до края и всичко да мине нормално. Пожелавам го на всички вас.

Последна редакция: сб, 05 юни 2021, 17:09 от kriziaa

# 262
точно това казах за колева че до 13 та седмица не прави доплер а за мен това беше от голямо значение защото се наложи усилване на терапията заради запушени артерии .
А колкото до ражданията казах го веднъж ще повторя още ведннъж , не може да си кажете , имам 3 приятелки раждали в чужбина и разпрали се , кофти е да раждаш естественно щот ще се разпориш . Както обесних има техники и начини и при не знание на тия техники се получава това разкъсване , разпорване и каквото искате повече . Но както казах и друго  да в БГ можем да избираме за добро или за лошо за всички е различно аз не знам защо всички решиха че съм против секцио . Просто казвам че в БГ секциото е по желание и статистиката заради И този факт и не само този факт е че ражданията секцио са по голям процент . Това е цялата драма не разбрах защо всички така се ядосаха на тоя процент . В крайна сметка ако сте раждали секцио по желание просто присътствате в тия статистики и тва е . Всеки сам си решава в България защото можем да си го позволим . За жалост просто често на много лекари им е по лесно с графика за секцио и не им се занимава да насърчават и обесняваи на жените как да родят без всички тия страшни неща го горе казани . Както се казва и че приписват някои неща към показания за секцио а те не са такова , но когато ти кажат ти си за секцио защото еди си какво си , ти почваш да се притесняваш за последствия и да чудиш какво да правиш . А идеята е като цяло да се довериш на лекаря си ! Обиколила съм всички светила в АГ сферата в БГ и съм се сблъскала с много интересни истории които се случват в нашата държава от страна на лекар . Ама това нещо се е случило заради кофти преживявания и загуби на бебета я в 2 ри я в 3 ти я в 5 ти месец . Важното е всяка една от вас да знае какво прави и да е усведомена правилно . Успех момичета

# 263
За мен Токуда няма аналог в България. Комбинацията от професионална грижа и внимание от страна на лекарите, неонатология, пакет изследвания за бебето, условия на престоя за майката и бебето и не на последно място, факта, че е многопрофилна болница и могат да реагират буквално за всяко усложнение, прави тази болница най-правилния избор за мен. Това ми бяха приоритетите, а относно кърмене и поведение по време на раждане ходих на курсове, които много ми помогнаха. Най-малкото знаех какво ми предстои.

# 264
Моето мнение е същото. Там много бързо може да се сформира мултидисциплинарен екип за всякакви усложнения. Това е безценно предимство на многопрофилната болница пред МД например, където са тясно профилирани. И в двете болници ходят всички най-сложни случаи. И в двете болници неонатологията е на най-високото възможно ниво. Родих там, заради спокойствието за мен и детето, и веднага след това и заради условията.
Бочинка, поради каква нужда е трябвало да се сети Колева да гледа кръвоток на толкова ранен етап, не мога да разбера, а ме интересува?

# 265
  • София
До колкото успявам да се ориентирам, лекарите в Токуда , които водят ЖК и раждане било то естествено или оперативно не достигат. Има ли въобще мъже АГ в Токуда? Това питам защото при секциото те запазват повече самообладание.

# 266
  • София
😀😀😀😀Няма такова нещо за самообладанието. Иначе има да, но не следят по ЖК. Един от тях беше Илиев, но той отиде в Надежда.

# 267
д-р Танчев и доцент Марков са мъжете в болницата, но те са АГ онколози, оперират с робота, не следят бременности.

# 268
С удоволствие ще ти отговоря , имам 3 аборта , сега съм бременна след инвитро . Всичките загуби са ми заради кофти витамини и влошен кръвоток в матката поради което спряла сърдечна дейност на плода ( влючително и една в 19 та седмица ) Имам и тромбофилия , цял букет от «Яки » гени . Съответно ако в ранни седмици не се хване това запушване на тръбите , бебето пак ще има слабо захранване и съответно кофти ще се развива . Лично в моя случай говоря за да не се случват недоразбрани истории . Давам пример с тази бременност в 7 ма седмица имах показатели в кръвта че съм преразредена от терапията която имам ноооооо и двете артерии бяха запушени за това вместо да намалим логично терапията ние я засилихме за да отпушим артериите а Колева ми каза че може да убие бебето ми ако ми пусне пулса в 7 ма седмица . Като цяло аз я харесах независимо от това.
Моето мнение е същото. Там много бързо може да се сформира мултидисциплинарен екип за всякакви усложнения. Това е безценно предимство на многопрофилната болница пред МД например, където са тясно профилирани. И в двете болници ходят всички най-сложни случаи. И в двете болници неонатологията е на най-високото възможно ниво. Родих там, заради спокойствието за мен и детето, и веднага след това и заради условията.
Бочинка, поради каква нужда е трябвало да се сети Колева да гледа кръвоток на толкова ранен етап, не мога да разбера, а ме интересува?

# 269
д-р Танчев и доцент Марков са мъжете в болницата, но те са АГ онколози, оперират с робота, не следят бременности.
Доцента прави секцио.

Общи условия

Активация на акаунт