Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 33

• 51 028
  • 772
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Здравейте, включвам се и аз в темата. Преди 5 години раждах в Токуда (спешно секцио) и всичко беше идеално. Относно подкрепата за кърменето, дадоха ми бебето 2 часа след операцията и ми показаха как да го сложа на гърда, но не са ми правили много подробна консултация, и след това осъзнах защо. За тях е важно до изписването бебето да е качило някакво тегло все пак, а е факт, че на повечето жени не им тръгва кърмата веднага. За това дохранваха дъщеря ми, но същевременно често я слагах на гърда, за да свиква и с това. В момента, в който се прибрахме вкъщи, лека полека кърменето потръгна, и не съжалявах, че е била предимно на АМ в болницата. Относно тънкостите на самото кърмене, се съветвах изцяло с приятелки, които са минали по този път, а ако нямах такива, бих се обадила на консултант. От самата болница, не може да се очаква кой знае каква помощ, и то веднага след раждането. Истинските предизвикателства реално идват малко по-късно. Аз съм благодарна, че докато лежах веднага след операцията 2-3 пъти ми слагаха бебето върху мен, за да започне веднага стимулирането на гърдите. Това за мен е най-важното.

След 2 седмици отново ми предстои раждане в Токуда, при Колева, планово секцио. Настроила съм се всичко да мине гладко като предишния път. Да сме живи и здрави, ще разкажа цялото преживяване подробно, както и мнение за д-р Колева.

Междувременно, ако някой знае как стои въпроса с изписването на бебето, моля да сподели. Има ли някакви ограничения? Също така, сега в новото отделение как точно се процедира след секцио, май вече не те слагат направо в стаята, а преди това има престой в интензивно отделение? Ако е така, там дават ли бебето на майката?
Благодаря ви!
То и преди се лежеше в интензивно. Дават ти да го видиш после го взимат и го дават като те качат горе.

# 241
  • София
Момичета, нека да се включат повече в дискусията раждали през тази година. От преди 4-5 години, а даже и преди 2 години нещата се променят, променят се и лекарите а не само базата. Имам позната с дълго чакано бебе ин-витро, роди нормално но не успя да се справи с напъните. Вместо да напъва се „стисна” от това нещо бебето се роди с хематом на главата. Вече е на 1 година и не изчезва а заради липсата на кислород тепърва ще се оценява дали детето ще е със специални потребности. Моето мнение е , че всеки трябва сам за себе си да прецени дали ще се справи с нормалното раждане. И да на запад всички раждат нормално, защото болничните разходи за секцио са по -големи отколкото за нормално раждане. Здравната им система е друга и не иска да заплаща хонорари за операционен екип, като може да се плати на акушерка за израждането.

# 242
Ама раждат в крайна сметка ? Често проблема идва точно там че една жена повече я е страх , гледа филми където всички пищят като луди , и се получава точно това стискане за което говориш . В Русия масово раждат нормално , жените минават курсове как да се отпуснат по време на раждане , как да дишат как да помогнат на бебето , защото раждане и процес за двама , а не само на бебето или на майката Simple Smile Така че да тук нещата са комплексни , реално да можеби е хубаво че имаме този избор на секцио по желание защото това олеснява доста майки които ги е страх по ред причини които имат . Или не страх а просто някаква сигурност .

# 243
Това, че се спомена че упоиката не хваща за нормалното и окситоцина ти разказва играта след това, говори че е често явление. Това също е притеснително.

# 244
Bochinka, Здравей, с теб си писахме и на лично по казуса Вецев/Колева Simple Smile
Предишната ми бременност се следях при един лекар, но раждах в Токуда (при Кирякова). Никой лекар няма да ти се сърди за нищо, много хора се следят при един и раждат при друг. Дори си има някаква процедура, мисля че след 7-я месец трябва да ходиш на прегледи при съответния лекар в Токуда, за да е запознат със състоянието ти.
Лично аз, аки се следях при Вецев, нямаше да го оставя за нищо на света, ако ще и да изражда на пазара на Красно село.
За Колева мнението ми, базирано на цялата ми бременност, клони към отрицателно, но смятам че ще се справи със секциото и е излишно да си променям плановете в последната седмица.
До колкото разбрах, ти си със здравословни проблеми, но няколко АГ са ми споделяли, че държавните болници имат много по-голям опит с такива случаи, докато в частните по-често ставали издънки. Включително Вецев ми го каза това, и съм склонна да вярвам. В Шейново може да е малко гадно, но е 3-4 дни, и после вкъщи Simple Smile
Аки все пак се насочиш към Токуда, препоръчвам предишната ми лекарка, д-р Кирякова, тя подкрепя естественото раждане (въпреки че при мен не стана). Колева ще върти и суче, и пак ще измисли причина на секцио.

Е точно за това говоря но пак ме разбраха че все едно забранявам секциото по закон . Аз както казах също съм инвитро . Но не смятам че няком може да ми каже че само заради това трябва да съм секцио .
Като цяло природата ни е създала така че да раждаме ествествнно . Просто в днешно време в някои държави включително и нашата е повече позволено това да може да си решаваш какво искаш , за някои това е много хубаво и те се радват на тоя факт . Има много гледни точки по случая . Но който му е интересно може да чете по темата другаде аз няма да я развивам Simple Smile Просто коментирах че статистиката ни в Бг е че над 50% от родените бебета в цялата страна ( повтарям не само в токуда ) са секцио . Аз мислех да се следя при колева след инвитрото което правих в турция но не ми харесва че в начална бременност пренебрегва доплера по някакви странни причини но иначе ми допада като лекар . В момента се следя при Вецев и лекаря е страхотен но имам ужасни спомени и впечатления от Шейново и само заради това не бих стъпила там , дори и ако трябва да реша да избера секцио по желание само заради раждането в Токуда . Въпреки че разбирасе би ми се искало да опитам и сама . В момента се намирам в ужасна дилема , слава богу до ноември има време , въпреки че бебето ми дръпна с седмица напред та се изместихме по към средата на месеца . И дето се вика може да реши още октомври да се появи . Та ми беше интересно дали мога да се разбера там само с някой ( колева може би ) да ме изроди само . И дали няма да се обиди че не се следях при нея след първото ходене . Че и такива неща се случват при нас , лекарите да се сърдят .

# 245
Аз съм далеч още за това решение , причините ми за токуда са следните
1) Имам голяма дилема относно кърменето ( тази дилема я влача от 5 години и 3 те си аборта ) Изчела. съм всичко кактово може и каквото не може . Със сигурност бих предпочла да Не кърмя ( това е лично мое мнение и уважавам дамите които кърмят много ) Но не мога да спра кърмата с хапчета заради алергия , та ще се наложи да давам кърма по едини или друг начин и съм решила че ако ми се получи бих пробвала да кърма , така че в токуда изобщо нещо ще ми обеснят докато в шейно уж има някой ама няма никой .
2) Имам лактозна непоносимост а това е препятствие за нормалното ми седнете в болницата в добрия случай 3-5 дни . Не съм питала в токуда но тая шанса да се съобразяват с алергията срещу пари е по голям от това в шейново ( там дават боб и леща на всички и тва е ) с
3) Тая лактозна непоносимост е свързана и с лекарствата , съответно ако родя секцио , няма как моето обезболяване да е като при всички други , а ще трябва да е индивидуално , в шейново на тия индивидуални неща гледат като на марс , лежах там веднъж и им казах че имам проблем с вените , да не ми вливат тия лекарства все едно са тръбите в кенефа ми .После 6 месеца имах проблем който оправях с силни мазила .
4) Отново заради тая алергия която имам , развих и депресия свързана с ходенето по голяма нужда , тук мисля че няма смисл от подробности като говорим за 1 тоалетна за клизма за цял етаж , и собствената такава в стаята .
Общо взето проблема е че аз 1) все още не знам как ще раждам , дай боже всичко да е наред до тогава
2) ако е секцио Вецев прави Щарк , в токуда не правят такова , но тук опираме до предишните горе описания
3) ако е ествественно каквито и подготовки да мина ( а вече ги проучвам отдавна ) няма да се отпусна в шейново така както я някоя по приятна частна болница .
Та колкото и да го мисля не мога да го измисля
аааа и не на последно място моята лактозна алергия се предава по ген , това значи че не дай боже детето ми да я има няма да може да пие мляко нито мое нито такова с лактоза , съответно неоонатологияния пакет и други екстри от болницата като изследвания са ми също точка за токуда

# 246
Разбирам, при теб е сложно.
Дано все пак съм ти помогнала с мнението ми за Колева, леко ми е съмнителна. Но за повечето други лекари там, чувам много добри отзиви, особено Атанасова. Някакси се оказа, че Колева е най-малко предпочитаната, но ако е спечелила доверието ти и се чувстваш спокойна, няма лошо да си при нея. Аз в крайна сметка реших да остана при нея до края.
Ако искаш пиши ми на лично да ти кажа какво точно не ми е харесало при нея, че не обичам да пиша такива неща публично.

1) Имам голяма дилема относно кърменето ( тази дилема я влача от 5 години и 3 те си аборта ) Изчела. съм всичко кактово може и каквото не може . Със сигурност бих предпочла да Не кърмя ( това е лично мое мнение и уважавам дамите които кърмят много ) Но не мога да спра кърмата с хапчета заради алергия , та ще се наложи да давам кърма по едини или друг начин и съм решила че ако ми се получи бих пробвала да кърма , така че в токуда изобщо нещо ще ми обеснят докато в шейно уж има някой ама няма никой .
2) Имам лактозна непоносимост а това е препятствие за нормалното ми седнете в болницата в добрия случай 3-5 дни . Не съм питала в токуда но тая шанса да се съобразяват с алергията срещу пари е по голям от това в шейново ( там дават боб и леща на всички и тва е ) с
3) Тая лактозна непоносимост е свързана и с лекарствата , съответно ако родя секцио , няма как моето обезболяване да е като при всички други , а ще трябва да е индивидуално , в шейново на тия индивидуални неща гледат като на марс , лежах там веднъж и им казах че имам проблем с вените , да не ми вливат тия лекарства все едно са тръбите в кенефа ми .После 6 месеца имах проблем който оправях с силни мазила .
4) Отново заради тая алергия която имам , развих и депресия свързана с ходенето по голяма нужда , тук мисля че няма смисл от подробности като говорим за 1 тоалетна за клизма за цял етаж , и собствената такава в стаята .
Общо взето проблема е че аз 1) все още не знам как ще раждам , дай боже всичко да е наред до тогава
2) ако е секцио Вецев прави Щарк , в токуда не правят такова , но тук опираме до предишните горе описания
3) ако е ествественно каквито и подготовки да мина ( а вече ги проучвам отдавна ) няма да се отпусна в шейново така както я някоя по приятна частна болница .
аааа и не на последно място моята лактозна алергия се предава по ген , това значи че не дай боже детето ми да я има няма да може да пие мляко нито мое нито такова с лактоза , съответно неоонатологияния пакет и други екстри от болницата като изследвания са ми също точка за токуда

# 247
  • София
Аз трябва да съм секцио по медицински причини. Забелязвам, че се коментира само че един лекар влиза в секцио а по стандарт трябва да са двама опериращите. Та как се определя кой ще е вторият лекар в операционната зала?

# 248
Предполагам, че се определя спрямо графика им. Честно казано, това е единственото нещо, за което не съм се притеснявала до сега, и не мисля да се замислям и по този въпрос. Като цяло, им имам доверие на всички там  Simple Smile

Аз трябва да съм секцио по медицински причини. Забелязвам, че се коментира само че един лекар влиза в секцио а по стандарт трябва да са двама опериращите. Та как се определя кой ще е вторият лекар в операционната зала?

# 249

На скоро Атанасова спомена, че просто някои колеги я молили да влезе с тях като 2ри. Не знам дали има специален принцип или е на база приятелски отношения между лекарите, по вероятно 2рото.

# 250
  • София
Аз се притеснявам, защото съм високорискова бременност по няколко показателя. Токуда се хвалеше че при нужда във секциото влизат и коремен хирург и ангеолог но не знам как се случва това при нужда.

# 251
Чесно казано казах Колева само защото не съм била при Атанасова а при Нашар абсурд да се вредя , а при всички други които обиколих за 2 седмици 😂Те ми се смееха там , но понеже нямаше как така стана че подготовката ми за трансфер беше от БГ и трябваше да ходя всеки ден на преглед та ги обиколиэ всичките там в Токуда без Нараш и Атанасова , та Колева ми вдъхна доверие повече за тоя 1 път в който я видях .
Разбирам, при теб е сложно.
Дано все пак съм ти помогнала с мнението ми за Колева, леко ми е съмнителна. Но за повечето други лекари там, чувам много добри отзиви, особено Атанасова. Някакси се оказа, че Колева е най-малко предпочитаната, но ако е спечелила доверието ти и се чувстваш спокойна, няма лошо да си при нея. Аз в крайна сметка реших да остана при нея до края.
Ако искаш пиши ми на лично да ти кажа какво точно не ми е харесало при нея, че не обичам да пиша такива неща публично.

# 252
  • София
2-ма лекари на моето спешно секцио съм нямала. С моята лекарка имаше едно младо момиче, което може би и е била асистентка. Акушерката ми и тя присъстваше, но я мернах в просъница.

# 253
Към родилите наскоро- имаме ли право да откажем системата с окситоцин ако всичко е наред. Т.е. ако е част от рутинната процедура - просто казвам, че не искам.

# 254
Според ценоразписа, който взех миналата седмица,в неонаталния пакет се включва " адаптация и обучение на семейството". Поправете ме ако греша,но тук не трябва ли да включват поне малко асистиране при кърмене,смяна на памперси,къпане??? За какво иначе плащаме 700 лв., които вече са задължителни. Преди половин година имаше втори пакет 400 лв., който в момента е махнат,а и изобщо тогава ми бяха казали,че тези пакети са по желание. Сега излиза,че е останал задължителен пакет от 700 лв.,срещу която сума даже няма да ми покажат как да си кърмя детето....

Общи условия

Активация на акаунт