Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 33

• 51 020
  • 772
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Ако някой се е насочил за нормално раждане то тогава болницата е Щерев. Там проблема е обратният. Не позволяват секцио и за да докажеш, че имаш медицински причини те пращат едва ли не на ЛКК.

# 226
  • София
1) аз не казвам че си правя изводи само заради форума но тук седя от няколко теми насам та са минали доста жени и ако водим такава статистика да масово са секцио и не само заради проблеми но и по желание ! А и като цяло БГ има голям процент секцио по желание в сравнение с други държави , те за това щерев спряха с секциото по желание защото почна да им се пише едно клеймо «Болница за секцио »
2) Не съм никъде казала че когато секциото е наложително к напълно ок да се прави ! Вие се ядосахте от факта че родихте секцио ли какво ? Няма смисл , просто факта си е факт . Богданова изражда само секцио , Нашар предимно и тя наполедък защото графика и е претрупан , последния път докато седях там в чакашнята Нашар изроди 3 секциота за 2 часа . За какво изобщо водим някакъв спор . По голям процен си е секцио .
И от тоя процент , процента по желание също си е голям . Много малко всъщност лекари отказват секциото по желание и тук не говорим само за Токуда .
В Русия секцио по желание е тотално забранено . Само по показания , било то преди родилни и по време на раждането .
Аз също съм с тромбофилия и това например нее препоставка за секцио , но познавам много жени които раждат така по собственно желание , просто защото така им е по спокойно .

Богданова не изражда САМО секцио бъркате до тук само 2 инфлуенсърки и направиха реклама и си снимаха на живо ражданията при нея (и двете естествено). Иначе се ядосвам на хора като вас дето от форум си правят извод за раждаемостта в болницата. Аз нямам проблем със секциото си. И все пак всяка жена има право да роди както си иска. Ако някоя от лекарките или лекарите ви каже, че изражда само секцио насочете се към друга болница. Явно и лекарите са по-добри в едно от колкото в друго.

# 227
както казах не си правя извода от форума та дразненето ви е напразно ! Не разбирам как решихте че този извод ми е от форма при положение че казах че нее .
Дае инфлуенсерки 😂Сиешно  е защото имам 5 познати на които Богданова им каза в прав текст или «Аре решавай кога ще раждаш че графика ми е пълен » или ги лъжеше че бебето е с краката на долу , и в същия ден при 2 други лекаря бебето си беше с главата на долу ! така че за Богданова може много да говорим но няма смисл , добър лекар е но си прави схеми и номера ! Всеки да роди както си поиска? Това по принцип нее концерт по желания и за това както казах за жалост масово в Бг има секцио по избор което реално трябва да е забранено като в повечето други държави . Та да в случая можем да си раждаме както си поискаме защото ни го позволява държавата и статистиката за секцио по желание е извадена от медицински протоколи и лекари . А не от мен и тоя форум . Отдавна вече И щерев и други болници започнаха да изключват това нещо точно защото навсякъде по света така е редно секциото да е само наложително а не желано . Те едно време жените само секцио са раждали . Тук всяка втора решава че я я е страх , я още нещо и секциото е по сигурно и спокойно за нея . Пак казвам да за момента всеки може сам да си избира но реално в Токуда доста жени раждат секцио . Не виждам защо се дразните , при положение че това  е статистика не за Токуда а за цялата ни държава .

# 228
  • София
Защото говорите глупости нищо повече. Не раждайте там или пък в България и си решете проблема щом ви дразни секциото.

# 229
Или винаги има вариант да родите у дома , с някоя Дула, по другите държави и така правят 🤗

# 230
Извън темата за секциото , в Токуда има ли фотограф или трябва да си подсигуря за изписването ?

# 231
  • София
Не, няма фотограф.

# 232
Раждането вкъщи в Бг е забранено по закон . Общо взето пак има такива но си е незаконно . https://www.tokudabolnica.bg/bg/news/view/1860 в самия сайт на токуда пише че секциото е 50% за година , а преди е било 25 % и ми довеждат някакъв пример с инвитро и жени на 35 . Нито инвитрото нито жена на 35 по принцип е показател . Аз съм инвитро . Това като каже някой че инвитро бебето е по чакано от другото . Да малко по чакано е защото е станало по сложно но надали е по безценно от другото бебе . Така че всеки сам да си прави изводите Simple Smile Но една от причините Щерев ( не я харесвам тая болница по ред причини ) но все пак , да реши да махне това секцио по желание е защото БГ то ни влезна в топ 3 по раждаемост секцио по желание в Европа и СЗО категорично предупреди болниците тая практика да се намали .Разбирасе че това което си говорим нее повод да раждате нормално за статистиката . Всеки си има глава на раменете Simple Smile

# 233
А дали има някоя дама, родила скоро (последните 1-2 месеца), да сподели колко човека, освен таткото, пускат в стаята за изписването?

# 234
Спора е напълно излишен. Всеки за всеки си е прав, а тук не е мястото да се убеждаваме една друга.
Аз специално се насочи към Токуда по препоръка на позната раждала преди 4 години при Колева. Тя ми каза, че всички в отделението те подпомагат, показват ти как се къпе бебето, помагат ти много в кърменето. Като цяло се прибираш спокоен с някакъв опит в грижите. За мен това беше важно също така в избора, освен специализираните прегледи за бебето. До последните коментари от тук вярвах, че е така все още и е най-доброто от частните болници.

# 235
  • София
Bochinka, вече като ти видя ника в някоя тема и знам, че с някое момиче ще се счепкате. И така и става Joy
Относно раждането със секцио - според мен, телата са си наши и както имаме право да решаваме дали да се прекъсне бременност, така трябва да имаме право да избираме и как да излезе бебето ни от нас.

# 236
За това и казах , няколко пъти всеки си има глава на раменете . Просто няма смисл да спорим че статистиката греши защото тя нее грешна Wink Но това не значи че се опитвам да навивам някой на нещо друго . Напротив казах точно обратното и ще го кажа пак «Всеки си има глава на раменете » за жалост масово хората четата половината информация , после си преформират в някакви други изводи и става безсмислен спор . При положение че самата аз написах че искам да родя в Токуда заради условията не разбирам защо някой защитава болницата все едно я хейтвам , при все че и аз държа темата 😂Така че приключвам аз до тука който иска да ражда секцио , който иска вкъщи който както си реши не съм и искала да е по друг начин

# 237
Това със секциото заради чакано бебе е наистина безумно. Като разбрах, че съм бременна първият ми преглед беше при лекар, препоръчан ми от познати. Още като разбра, че съм инвитро и каза, че аз по всяка вероятност ще съм секцио. И понеже още нищо друго не знаеше за мен (нито ме беше прегледал, нито бях разказала нещо за себе си, нито някакви изследвания ми беше погледнал), го питах какви са причините. Отговорът беше, че "инвитро бебетата са по-ценни" и трябва да се избягват всякакви рискове... И ми обясни, че в Бг след инвитро почти всички раждали секцио. Е айде да видим коя нормална жена, забременяла естествено ще се съгласи, че бебето й не е достатъчно ценно и може да си позволи да поеме какъвто и да било риск. И как после да не се съмняваш във всички последващи доводи, които чуеш. Естествено, не стъпих повече при този лекар. След това Атанасова ми каза, че най-вероятно ще съм секцио, но заради една миома, която била много ниско и може да пречи на бебето да излезе. Това вече си е довод, който приемам. Пак не мога да знам, че е изцяло основателна причина за секцио, защото нито я знам къде е точно тази миома, нито колко точно ще пречи, но звучи разумно и от многото коментари за лекарката, й имам някакво доверие. Не съм 100% против операцията - естествено, че ако се налага, ще се направи, но такива крайни мнения - ти си инвитро => ще си секцио, водят до недоверие и съмнения в лекаря и практиката в Бг като цяло, което само може да ни напрегне излишно.

# 238
Здравейте, включвам се и аз в темата. Преди 5 години раждах в Токуда (спешно секцио) и всичко беше идеално. Относно подкрепата за кърменето, дадоха ми бебето 2 часа след операцията и ми показаха как да го сложа на гърда, но не са ми правили много подробна консултация, и след това осъзнах защо. За тях е важно до изписването бебето да е качило някакво тегло все пак, а е факт, че на повечето жени не им тръгва кърмата веднага. За това дохранваха дъщеря ми, но същевременно често я слагах на гърда, за да свиква и с това. В момента, в който се прибрахме вкъщи, лека полека кърменето потръгна, и не съжалявах, че е била предимно на АМ в болницата. Относно тънкостите на самото кърмене, се съветвах изцяло с приятелки, които са минали по този път, а ако нямах такива, бих се обадила на консултант. От самата болница, не може да се очаква кой знае каква помощ, и то веднага след раждането. Истинските предизвикателства реално идват малко по-късно. Аз съм благодарна, че докато лежах веднага след операцията 2-3 пъти ми слагаха бебето върху мен, за да започне веднага стимулирането на гърдите. Това за мен е най-важното.

След 2 седмици отново ми предстои раждане в Токуда, при Колева, планово секцио. Настроила съм се всичко да мине гладко като предишния път. Да сме живи и здрави, ще разкажа цялото преживяване подробно, както и мнение за д-р Колева.

Междувременно, ако някой знае как стои въпроса с изписването на бебето, моля да сподели. Има ли някакви ограничения? Също така, сега в новото отделение как точно се процедира след секцио, май вече не те слагат направо в стаята, а преди това има престой в интензивно отделение? Ако е така, там дават ли бебето на майката?
Благодаря ви!

# 239
Е точно за това говоря но пак ме разбраха че все едно забранявам секциото по закон . Аз както казах също съм инвитро . Но не смятам че няком може да ми каже че само заради това трябва да съм секцио .
Като цяло природата ни е създала така че да раждаме ествествнно . Просто в днешно време в някои държави включително и нашата е повече позволено това да може да си решаваш какво искаш , за някои това е много хубаво и те се радват на тоя факт . Има много гледни точки по случая . Но който му е интересно може да чете по темата другаде аз няма да я развивам Simple Smile Просто коментирах че статистиката ни в Бг е че над 50% от родените бебета в цялата страна ( повтарям не само в токуда ) са секцио . Аз мислех да се следя при колева след инвитрото което правих в турция но не ми харесва че в начална бременност пренебрегва доплера по някакви странни причини но иначе ми допада като лекар . В момента се следя при Вецев и лекаря е страхотен но имам ужасни спомени и впечатления от Шейново и само заради това не бих стъпила там , дори и ако трябва да реша да избера секцио по желание само заради раждането в Токуда . Въпреки че разбирасе би ми се искало да опитам и сама . В момента се намирам в ужасна дилема , слава богу до ноември има време , въпреки че бебето ми дръпна с седмица напред та се изместихме по към средата на месеца . И дето се вика може да реши още октомври да се появи . Та ми беше интересно дали мога да се разбера там само с някой ( колева може би ) да ме изроди само . И дали няма да се обиди че не се следях при нея след първото ходене . Че и такива неща се случват при нас , лекарите да се сърдят .

Общи условия

Активация на акаунт