Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 33

• 52 506
  • 772
  •   1
Отговори
# 525
Моля те, сподели после какво са ти казализа хемороидите, че и мен ме вълнува темата Grinning

Благодаря много. Току що минах и аз през Токуда на очен преглед и изследване на периферията, очните дъна и всичко много обстойно. Получих родоразрешение по естествен път. Сега остана само да се консултирам и за хемароидите, но тъй като доста жени ги получават по време на бременност, предполагам, че това няма да е пречка също.

Момичета, имам следните въпроси, които забравих да задам на АГ. Понеже след последния преглед стана ясно, че има вероятност да пробваме естествено, за което много се зарадвах и тотално изключих. Ходи ли се задължително предварително на офталмолог, аз съм с диоптер -3,5? И отделно имам хемороиди - това дали би попречило и прави ли се нещо предварително? Към момента не са болезнени, но не са и прибрани.
Аз съм с -3.75 на едното око и -2.75 на другото, имам и астигматизъм. Родих нормално, след консултация с д-р Топов в Токуда. Огледа очните дъна и каза, че нямам никакви противопаказания да родя естествено. Две години по-късно не съм вдигнала диоптъра.

# 526
  • София
Към момичетата които вече са родили имам въпрос : В тези жеги предполагам, че стаите са климатизирани, а как е в реанимация положението? Става ми много лошо от горещините.

# 527
Аз родих преди четири години 2017та и е много топло. Направо не се.издържа. Аз също не.понасям жега

# 528
Към момичетата които вече са родили имам въпрос : В тези жеги предполагам, че стаите са климатизирани, а как е в реанимация положението? Става ми много лошо от горещините.

Горещо си е, на централната система е и не може да се настрои. Но пък след упойката при мен поне имаше втрисане, та не беше твърде зле, че беше топло.

# 529
Някой, който ходи при Сузи Нашар дали може да каже много ли се чака за преглед? Спазват ли се часовете? Раждане колко излиза там горе долу?
Проследяването гледах, че са различни пакетите. За грижа на дете в неонатология плаща ли се отделно.?
Изобщо каква сума горе-долу трябва да се отдели да раждане и престой там?
Какви са ви впечатленията най-общо?

# 530
Първо се обадете за час при Нашар, че може и Д не приема нови пациенти. Иначе се чак да доста, дори и без час с уговорка с нея. Към 3000 е раждането.

# 531
Първо се обадете за час при Нашар, че може и Д не приема нови пациенти. Иначе се чак да доста, дори и без час с уговорка с нея. Към 3000 е раждането.
Благодаря. Ще се обадя, аз вече съм раждала при нея, и направо си й звъня лично на нея, не чакам за часове по рецепции, те винаги казват, че няма и е някаква страшна какафония. Миналия път едва се вредих.
 Просто информативно попитах, че преди беше в МД, и в предишния й кабинет, а там нещата бяха коренно различни и никога не съм чакала повече от 20 минути. А при друг изобщо не искам да ходя. Да съм подготвена какво ме чака.

# 532
  • София
Тук се чака доста въпреки, че 2018-та като бях при определени лекари пак си се чакаше. Отделението е обновено пак и си има доста удобства. За цена не мога да кажа понеже от 2018 до сега има промени в пакетите.

# 533
привет, може ли някой, който си е удължавал болничен, след като е получил първоначалните 14 дни, да сподели каква е процедурата (веднага ли става, колко се чака, преглеждат ли те, плаща ли се), за да няма прекъсване до 45 дневния, който се издава преди разждане. И в случай, че все пак има прекъсване какви са последствията?

# 534
привет, може ли някой, който си е удължавал болничен, след като е получил първоначалните 14 дни, да сподели каква е процедурата (веднага ли става, колко се чака, преглеждат ли те, плаща ли се), за да няма прекъсване до 45 дневния, който се издава преди разждане. И в случай, че все пак има прекъсване какви са последствията?

Имате 2 опции - минават на преглед няколко дни преди изтичане на болничния и си оставяте амбулаторната карта. Аз не съм плащала при този вариант. Или заявявате комисия. Мисля че второто се плаща.

# 535

Отиваш направо в деня, от който искаш да започне болничния, и казваш, че си за продължаване. При мен се падна в ден, в който следящата ме АГ я нямаше, но други лекарки ми го издадоха. Погледнаха ме на ехограф да чуят все пак бебето и ми издадоха болничния за 30-дни. Води се, че комисия го е издала. Трябва пак да си носиш амбулаторен картон.

Относно прекъсването, казаха ми че няма проблем, стига да си работила през тези дни от прекъсването. Ако си била в отпуска мисля че не може да ти продължат болничния. В смисъл те ще ти издадат, но може би от НОИ няма да го приемат, не разбрах точно.

# 536

Отиваш направо в деня, от който искаш да започне болничния, и казваш, че си за продължаване. При мен се падна в ден, в който следящата ме АГ я нямаше, но други лекарки ми го издадоха. Погледнаха ме на ехограф да чуят все пак бебето и ми издадоха болничния за 30-дни. Води се, че комисия го е издала. Трябва пак да си носиш амбулаторен картон.

Относно прекъсването, казаха ми че няма проблем, стига да си работила през тези дни от прекъсването. Ако си била в отпуска мисля че не може да ти продължат болничния. В смисъл те ще ти издадат, но може би от НОИ няма да го приемат, не разбрах точно.
[/quote]

Мерси, на мен пък ми казаха, че трябва да дойда няколко дни преди да изтече, да мина преглед и после да дойда да си го взема, когато изтича, но че едва ли не си минава през комисия. Та се учудих. Т.е все пак си плащаш един вид за този "преглед" стандарна сума?
А аз имах предвид дали ако съм имала болничен и после пак се върна на работа за някакво време до момента, в който се издава тоза 45 дни преди термин, дали има някакво отржение върху парите, които ще получа за майчинството?

# 537

Мерси, на мен пък ми казаха, че трябва да дойда няколко дни преди да изтече, да мина преглед и после да дойда да си го взема, когато изтича, но че едва ли не си минава през комисия. Та се учудих. Т.е все пак си плащаш един вид за този "преглед" стандарна сума?
А аз имах предвид дали ако съм имала болничен и после пак се върна на работа за някакво време до момента, в който се издава тоза 45 дни преди термин, дали има някакво отржение върху парите, които ще получа за майчинството?

Ами минава комисия, да, но това са просто лекарите, които са свободни да ти проведат прегледа реално Grinning  Щом така са ти казали, значи ги послушай, моята АГ ми каза направо в деня на изтичане да отида. Реално май ми каза, че ако отида по-рано също не е проблем, но аз не можех.
Иначе не съм плащала, но аз си предплатих още в началото оптимален пакет,  за да не го мисля след това. Не ми искат за нищо в момента.

За майчинството -  по принцип всеки болничен се отрязява върху парите, които ще взимаш после, но ако си имала само 14-дневен болничен, не би трябвало да е нещо осезаемо.

# 538
Отразява се на парите. Ако си от бременните, които изкарват примерно цялата бременност в болнични със сигурност ще взимаш после доста малка сума.

# 539
Здравейте, имате ли представа, дали д-р Нашар или д-р Атанасова приемат нови пациентки и ако да, по колко време се чака за час? Благодаря предварително за информацията! Хубав ден! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт