Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 33

• 52 521
  • 772
  •   1
Отговори
# 510
Правят консултация и тест по преценка, ако сте имали или имате алергии към медикаменти и прочие. Ако нямате нищо знайно (поне до момента) само антибиотик ще ви тестват като ви приемат. Консултацията с анастезиолог преди планово секцио е абсолютно бутафорна. Поне моята беше. На самата ми операция анастезиолог беше професора, който е страшен особняк и киселяк, но пък нищо не мога да кажа за упойката - абсолютно по учебник ми я сложи, нито съм усетила нещо, нито каквото и да е.

# 511
  • София
Е, аз съм с доста алергии заради бременността и не ми направиха. Simple Smile Втори път обаче бих си поискала понеже имам и неизяснени. Хубаво е да правят, защото в край на сметка не се знае от какво в даден момент ще проявиш алергия.

# 512
Момичета,
В Токуда на изписването на бебето предлагат ли фотограф 😁? Гледам по разни частни клиники предлагат фризьор, фотограф и какви ли не глезотии и ми стана интересно☺️.
(Другата седмица организират лекции и отворени врати. Ако някой се интересува случайно 🙂)

# 513
Другата седмица организират лекции и отворени врати. Ако някой се интересува случайно 🙂

Благодаря за информацията! Simple Smile Пускам направо линк към цялата програма: https://www.tokudabolnica.bg/bg/news/view/1959

Последна редакция: нд, 04 юли 2021, 19:50 от didivid

# 514
Едно момиче във форума ми каза, че не предлагат фотограф . Реално точно това се чудя как да ангажирам фотограф като не знам за кога ще ми трябва 😀

# 515
Едно момиче във форума ми каза, че не предлагат фотограф . Реално точно това се чудя как да ангажирам фотограф като не знам за кога ще ми трябва 😀

Според мен не е добра идея, изписванията понякога се засичат, примерно сега в събота ни изписаха и още 2 майки по същото време, като в "залата за снимки" беше супер топло, и като се добавят доста хора, които са дошли от всяко семейство, нещата стават малко сложни. На всички ни беше страшно задушно, най вече на децата и започнаха да плачат,та става трудно да се остане за кой знае колко дълга фотосесия. Допълнително, че понякога изписването е малко преди храненето на детето и има шанс да се разбуди от глад, освен от цялата какафония. Може би, ако изписването Ви ще се пада през студените месеци и успеете да не се засичате с други хора има някакъв смисъл от фотограф.

# 516
  • София
Не знам дали има логика да те изпишат малко преди бебето да трябва да се храни. При нас нахраниха децата, направихме пробно кърмене и чак тогава ни изписаха. Но съм твърдо против да се събираме толкова хора на едно място и то в тяхната малка стая.

# 517

#EviM, родих преди седмица в Токуда. Раждането започна с изтичане на води в 1 часа през нощта, в 2 бях в болницата. Прегледаха ме за разкритие и бях с 4 см (предишния ден бях с 1 см). Нямах болезнени контракции, докато не изтекоха вкъщи водите. Попълвах разни документи, направиха ми тест за Ковид и ме преведоха в родилна зала, където нещата се случиха много бързо. В 5:01 часа се появи бебчето ми. След това лежах на леглото до 8 и ме заведоха в стаята, в която прекарах следващите 3 дни. Допълвам, че това ми е първо раждане.

Честито, да ви е живо и здраво! Много се радвам, че всичко е минало така добре. Благодаря за разказа. При кой д-р родихте и използвахте ли упойка? Аз още се чудя за тази упойка Grinning по принцип съм голям привърженик, но ще видим

Веднага ще изразя мнение за упойката. Ползвах упойка и много съжалявам, но за жалост в хода на раждането исках неистово да ми я сложат. Оказа се, че 10 мин след като я сложиха трябваше да напъвам, а аз не усещах нищо. Трябваше и да пишкам, за да е празен мехура на напъните, отново не усещах нищо, затова се наложи катетър. След това д-р Нашар (тя беше следящия ме лекар през бременността) каза да седна върху тоалетната чиния и да напъвам, за да започна да усещам и бебето да слезе. Така и стана и после родих. ОБАЧЕ получих една "екстра" от упойката. Нарича се спинална главоболие и ме държи и до днес. Вече 6-ти ден съм с него и с нищо не минава. В болницата също не ми помогнаха, то няма какво да се направи, освен течности и лежане. Редки са случаите на въпросното главоболие след анестезия, но при мен се получи.

Родих при д-р Нашар. Страхотен човек и лекар! В болницата ме посрещна д-р Кедикова. На нея съм най-благодарна за всичко. Тя ми държа ръката буквално на най-болезнената част. Д-р Нашар не беше дошла още в болницата тогава.

Някой беше питал за лекар, понеже го няма неговото АГ - с д-р Велева имам две срещи, малко е цапната в устата, ама е готина иначе, но не е моята лекарка за раждане. Д-р Кирякова беше често на визитациите, идваше и извън тях да пита как съм с главоболието. Много добро впечатление ми направи.
За главоболието мога да кажа само: Солпадин.
Бях с упойка на първото си раждане и с неистова мигрена след нея поне 10 дни. Единственото, което ми помагаше бяха таблетки Солпадин.

# 518
Момичета, имам следните въпроси, които забравих да задам на АГ. Понеже след последния преглед стана ясно, че има вероятност да пробваме естествено, за което много се зарадвах и тотално изключих. Ходи ли се задължително предварително на офталмолог, аз съм с диоптер -3,5? И отделно имам хемороиди - това дали би попречило и прави ли се нещо предварително? Към момента не са болезнени, но не са и прибрани.

# 519
по скоро зремнието ти е доста серьезно за раждане по естествен начин . И да консултирай се .Защото напъните влияят зле на зрението

# 520
  • София
Момичета, имам следните въпроси, които забравих да задам на АГ. Понеже след последния преглед стана ясно, че има вероятност да пробваме естествено, за което много се зарадвах и тотално изключих. Ходи ли се задължително предварително на офталмолог, аз съм с диоптер -3,5? И отделно имам хемороиди - това дали би попречило и прави ли се нещо предварително? Към момента не са болезнени, но не са и прибрани.

Иди на очен, да. По принцип диоптъра сам по себе си не е показател за цезарово сечение. Проблемът е налягането на очните дъна, ако то е високо, може да има много сериозни последствия при нормално раждане, заради напъните.
Аз самата съм също с -3,5 на всяко око и с астигматизъм. В началото на бременността си се срещнах с офталмолог, който каза, че нямам показания за цезарово за сега, обаче по време на бременност и очите, като всичко друго се променя, и като наближи термина, в 8-ми месец пак трябва да направя същата консултация.
Надявам се да съм ти помогнала.

# 521
Момичета искам да задам един малко глупав въпрос , но ми е първа бременност и не съм запозната . Тоновете в токуда в кабинета на АГ ли се правят или в друг кабинет . Ако е в друг след като тоновете са готови минавате ли през кабинета на АГ ? Имам час за другата седмица при Колева за тонове и не знам как точно протича прегледа.

# 522
Отиваш на регистратура, казваш че си за тонове и при кой Аг. Мерят ги в друга стая акушерките. Когато си готова отиваш в кабинета на следящия Аг за да ги види 🙂

[quote
author=FBID10207020918681427 link=topic=1326193.msg43113991#msg43113991 date=1625558854]
Момичета искам да задам един малко глупав въпрос , но ми е първа бременност и не съм запозната . Тоновете в токуда в кабинета на АГ ли се правят или в друг кабинет . Ако е в друг след като тоновете са готови минавате ли през кабинета на АГ ? Имам час за другата седмица при Колева за тонове и не знам как точно протича прегледа.
[/quote]

# 523
Аз съм с -3.75 на едното око и -2.75 на другото, имам и астигматизъм. Родих нормално, след консултация с д-р Топов в Токуда. Огледа очните дъна и каза, че нямам никакви противопаказания да родя естествено. Две години по-късно не съм вдигнала диоптъра.

# 524
Благодаря много. Току що минах и аз през Токуда на очен преглед и изследване на периферията, очните дъна и всичко много обстойно. Получих родоразрешение по естествен път. Сега остана само да се консултирам и за хемароидите, но тъй като доста жени ги получават по време на бременност, предполагам, че това няма да е пречка също.

Аз съм с -3.75 на едното око и -2.75 на другото, имам и астигматизъм. Родих нормално, след консултация с д-р Топов в Токуда. Огледа очните дъна и каза, че нямам никакви противопаказания да родя естествено. Две години по-късно не съм вдигнала диоптъра.

Общи условия

Активация на акаунт