Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 33

• 52 511
  • 772
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Здравейте момичета,

Проследявам бременността си при др Апостолова и съм много доволна. Вече съм в 9ти месец и юли месец ми предстои раждане. Но последният път ми каза, че ще излиза отпуска за седмица или 2 през юли, което за мен е голямо притеснение. Много я харесвам и се чувствах много спокойна до сега, вкл. и за раждането, докато не разбрах, че ще отсъства. Лошото е че ще я замества д-р Колева, която аз изобщо не харесвам и вероятно е добър специалист, но мисълта че може да се наложи да родя при нея много ме притеснява.
Разбрахме се другата седмица да обсъждаме алтернативни варианти.
Та въпросът ми към вас е да споделите от кои други Аг в Токуда сте доволни за нормално раждане? Знам че д-р Нашар и Атанасова са много добри, но предвид тяхната натовареност и летните отпуски, малко вероятно е да ми предложат при тях. Какво ви е мнението за др Велева, др Кирякова, др Герганова?

Апостолова беше в отпуска когато и на мен ми беше термина, но аз родих няколко дни по-рано понеже тръгнах с нормално раждане. Нямам впечетления от другите като лекари въпреки, че са ме посещавали след секциото, но щом си нормално раждане то може да започне или по-късно или по-рано и тя да е с теб. Колева и аз не я харесах. Тя ме прие за нормално раждане ама някак и наруших спокойствието като отидох вечерта и направи физиономия и съвсем и се издразних. Нашар и Атанасова са препълнени от към пациенти обаче.

# 481

#EviM, родих преди седмица в Токуда. Раждането започна с изтичане на води в 1 часа през нощта, в 2 бях в болницата. Прегледаха ме за разкритие и бях с 4 см (предишния ден бях с 1 см). Нямах болезнени контракции, докато не изтекоха вкъщи водите. Попълвах разни документи, направиха ми тест за Ковид и ме преведоха в родилна зала, където нещата се случиха много бързо. В 5:01 часа се появи бебчето ми. След това лежах на леглото до 8 и ме заведоха в стаята, в която прекарах следващите 3 дни. Допълвам, че това ми е първо раждане.

Честито, да ви е живо и здраво! Много се радвам, че всичко е минало така добре. Благодаря за разказа. При кой д-р родихте и използвахте ли упойка? Аз още се чудя за тази упойка Grinning по принцип съм голям привърженик, но ще видим

# 482
За Кирякова знам, че е привърженик на нормалното раждане и преди 5 години раждах при нея, но се наложи спешно секцио, за съжаление. Мисля, че е много добра!
Относно д-р Колева, докато си проследявах бременността при нея, имах някои забележки, не е много комуникативна, така да се каже. Но по време на раждането (секцио) и дните след това, беше много мила и любезна, проверяваше как съм всеки ден. Така че, не я подценявайте и нея. Simple Smile

Здравейте момичета,

Проследявам бременността си при др Апостолова и съм много доволна. Вече съм в 9ти месец и юли месец ми предстои раждане. Но последният път ми каза, че ще излиза отпуска за седмица или 2 през юли, което за мен е голямо притеснение. Много я харесвам и се чувствах много спокойна до сега, вкл. и за раждането, докато не разбрах, че ще отсъства. Лошото е че ще я замества д-р Колева, която аз изобщо не харесвам и вероятно е добър специалист, но мисълта че може да се наложи да родя при нея много ме притеснява.
Та въпросът ми към вас е да споделите от кои други Аг в Токуда сте доволни за нормално раждане? Знам че д-р Нашар и Атанасова са много добри, но предвид тяхната натовареност и летните отпуски, малко вероятно е да ми предложат при тях. Какво ви е мнението за др Велева, др Кирякова, др Герганова?
Здравейте момичета,

# 483
Аз докато бях бременна лежах няколко дни за задържане и бях в стаята с едно момиче, което се следеше при д-р Колева. След като минаха визитациите на лекарките ни първият ден, момичето беше супер впечатлено как д-р Атанасова знае цялата ми история, изследвания, резултати от тях, абе всичко, мила е и се интересува, и ми се оплака, че на д-р Колева всеки път трябвала да си разказва всичко, цитирам “на всеки преглед се държи така, все едно ме вижда за първи път”. Това са ми впечатленията от Колева, доста студено отношение имаше, и наистина прави физиономии, което пък може да го спести на една бременна все пак, каквато и нелепица да е чула.

# 484

#EviM, родих преди седмица в Токуда. Раждането започна с изтичане на води в 1 часа през нощта, в 2 бях в болницата. Прегледаха ме за разкритие и бях с 4 см (предишния ден бях с 1 см). Нямах болезнени контракции, докато не изтекоха вкъщи водите. Попълвах разни документи, направиха ми тест за Ковид и ме преведоха в родилна зала, където нещата се случиха много бързо. В 5:01 часа се появи бебчето ми. След това лежах на леглото до 8 и ме заведоха в стаята, в която прекарах следващите 3 дни. Допълвам, че това ми е първо раждане.

Честито, да ви е живо и здраво! Много се радвам, че всичко е минало така добре. Благодаря за разказа. При кой д-р родихте и използвахте ли упойка? Аз още се чудя за тази упойка Grinning по принцип съм голям привърженик, но ще видим

Веднага ще изразя мнение за упойката. Ползвах упойка и много съжалявам, но за жалост в хода на раждането исках неистово да ми я сложат. Оказа се, че 10 мин след като я сложиха трябваше да напъвам, а аз не усещах нищо. Трябваше и да пишкам, за да е празен мехура на напъните, отново не усещах нищо, затова се наложи катетър. След това д-р Нашар (тя беше следящия ме лекар през бременността) каза да седна върху тоалетната чиния и да напъвам, за да започна да усещам и бебето да слезе. Така и стана и после родих. ОБАЧЕ получих една "екстра" от упойката. Нарича се спинална главоболие и ме държи и до днес. Вече 6-ти ден съм с него и с нищо не минава. В болницата също не ми помогнаха, то няма какво да се направи, освен течности и лежане. Редки са случаите на въпросното главоболие след анестезия, но при мен се получи.

Родих при д-р Нашар. Страхотен човек и лекар! В болницата ме посрещна д-р Кедикова. На нея съм най-благодарна за всичко. Тя ми държа ръката буквално на най-болезнената част. Д-р Нашар не беше дошла още в болницата тогава.

Някой беше питал за лекар, понеже го няма неговото АГ - с д-р Велева имам две срещи, малко е цапната в устата, ама е готина иначе, но не е моята лекарка за раждане. Д-р Кирякова беше често на визитациите, идваше и извън тях да пита как съм с главоболието. Много добро впечатление ми направи.

# 485
  • София
Преди да напъвате не е редно да ви сложат упойката, защото тя се слага до определени см разкритие иначе ще се получи като при вас. Малко неадекватно от страна на лекаря и анестезиолога, а не е като да не ги знаят тези неща.

# 486
Преди да напъвате не е редно да ви сложат упойката, защото тя се слага до определени см разкритие иначе ще се получи като при вас. Малко неадекватно от страна на лекаря и анестезиолога, а не е като да не ги знаят тези неща.

Абсолютно съгласна съм. Може и да не са били 10 минути, за мен всичко се сля в едни процедури, проверки за разкритие, клизма, документи между контракции, епидурална, катетър. Обаче много бързо след анестезията дойде и д-р Нашар и каза, че е време за напъни. Добре че тоновете на бебето позволяваха всички неща. Иначе според мен не са очаквали да направя толкова бързо 10 см разкритие. Д-р Нашар каза, че за първо раждане е било скорострелно, аз дори бях попълнила само половината документи, останалата половина попълних след излизането на бебка.

# 487
  • София
Върти ми се нещо в главата, че до 6см. можеше ама да не ви излъжа. Да, определено има и такива раждания, но пък за друг път ще знаете Grinning

# 488
Аз съм получавала такова главоболие и до днес изпитвам ужас от спинална упойка , главоболието го нямаше само като лежа , а изправена имах чувството, че главата ми ще експлодира. Мина в деня , в който изпих над 4 литра вода.

Веднага ще изразя мнение за упойката. Ползвах упойка и много съжалявам, но за жалост в хода на раждането исках неистово да ми я сложат. Оказа се, че 10 мин след като я сложиха трябваше да напъвам, а аз не усещах нищо. Трябваше и да пишкам, за да е празен мехура на напъните, отново не усещах нищо, затова се наложи катетър. След това д-р Нашар (тя беше следящия ме лекар през бременността) каза да седна върху тоалетната чиния и да напъвам, за да започна да усещам и бебето да слезе. Така и стана и после родих. ОБАЧЕ получих една "екстра" от упойката. Нарича се спинална главоболие и ме държи и до днес. Вече 6-ти ден съм с него и с нищо не минава. В болницата също не ми помогнаха, то няма какво да се направи, освен течности и лежане. Редки са случаите на въпросното главоболие след анестезия, но при мен се получи.

Родих при д-р Нашар. Страхотен човек и лекар! В болницата ме посрещна д-р Кедикова. На нея съм най-благодарна за всичко. Тя ми държа ръката буквално на най-болезнената част. Д-р Нашар не беше дошла още в болницата тогава.

Някой беше питал за лекар, понеже го няма неговото АГ - с д-р Велева имам две срещи, малко е цапната в устата, ама е готина иначе, но не е моята лекарка за раждане. Д-р Кирякова беше често на визитациите, идваше и извън тях да пита как съм с главоболието. Много добро впечатление ми направи.

# 489
Здравейте, дами - някоя от вас знае ли със сигурност, кои конкретни дати през месец август е отпуската на д-р Мария Атанасова?
Благодаря Ви!

# 490
Много неприятно, че така се е получило с упойката при вас. Чувала съм и други такива истории де, но все си мисля, че ако се направи както трябва, е много добра идея да се обезболиш. Може би при вас е прогресирало раждането по-бързо от очакваното, знам ли Thinking

# 491
вчера ми казаха че няма да я има цял август в токуда

# 492
Някой знае ли Апостолова кога излиза в отпуск?

# 493
вчера ми казаха че няма да я има цял август в токуда
Аз имам два часа първата и втората седмица на август при д-р Атанасова, тя ми ги записа. Каза ми,че последните две седмици на месеца ще е отпуск и няма да я има.

# 494
В токуда ли са ти часовете ? Предполагам че просто няма ла записват по телефон а ще си прегледа само тези които тя си е записала . А от афродите казаха че няма график за август та явно аз ще се вредя чак ща септември

Общи условия

Активация на акаунт