Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 33

• 52 483
  • 772
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Информативно - д-р Нашар ми каза, че излиза в отпуск от 15 до 25 юли и ще бъде замествана от д-р Велева.

# 586
Винаги д-р Атанасова е отделяла нужното време за преглед. Тя ми е пускала кръвни и микробиология, горе долу всеки месец по нейна преценка (аз съм с песар). Пращам и тя ми пише дали и какво да приемам. Случвало се да не ми е отговаря по вайбър например при уговорка да отида в даден ден, за да ми каже точен час. Напрягащо е, но според мен това е абсолютна липса на организация от страна на Токуда. Не е нормално да ангажираме лекарите с това да ми дават часове, когато вече сме започнали да се следим при тях. Не стига, че са толкова натоварени, ами и това. А когато се опитам да си запазя час сама - ми дават за септември, аз казва - Дотогава вече ще съм родила. Отговорът е - ами звъннете й на нея. Записват адски много пациенти и същевременно няма никакъв ред за тези, които вече се следят. Би следвало всичко това да е организирано от тях.
До този момент никога не съм й звъняла, винаги съм писала и чакам отговор, но не за щяло и нещяло, не искам да я притеснявам излишно.
Казала ми е четири ситуации, в които трябва да й се обадя по всяко време и да тръгна към болницата. Аз съм в 9 месец и очаквам - 1. Контракции болезнени 2. Кървене 3. Изтичане на води 4. Неусещане на бебе. Питам - ако е през нощта - тя ми отговори - звъниш ми и тръгваш към болницата.
Мисля, че ако Токуда не си променят политиката, реда и организацията скоро ще има burn out при най-добрите им лекари. Просто тази натовареност не е нормална, нямат достатъчно капацитет да поемат толкова много пациенти и бременни жени с големи кореми да чакат с часове, някои седнали по земята.

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 17:48 от kriziaa

# 587
Аз записвам винаги първи часове за Колева и винаги почти влизам навреме. Най много съм чакала 20 мин. Последният път тя самата си каза, че от мин седмица гледат да няма струпване на бременни. Усетил са се. Явно е имало много оплакали се. Иначе аз вече от Колева стават все по доволна. Последният път прегледа беше поне 30 мин. Гледа бебето много обстойно, дори и как се намесват моите органи над корема. Започна със 3д снимка на лицето му, което не е правила до сега. Не ми се е налагало да й пиша и не знам отговаря ши бързо или не. Не знам и как е в естественото раждане. Тя препоръчва цезарово. Иначе болките били огромни, трябвало да имаш голяма воля и спортен хъс според нея за естествено.

# 588
  • София
Тя е фен на цезаровото затова. Добра е, но само в цезаровото до там.

# 589
Включвам се за майчинството след като се консултирах със счетоводството , Да наистина се приспада но е много минимално . Реално се събитат всички суми за последните 24 месеца преди болничния 45 дневния , после се разделят и това е сумата която получавате , като втората година сумат си е една и съща за всички . При мен без болнични и със болнични цената е в разлика от 2 лв на ден така че Simple Smile Това е което е

# 590
Явно само при мен Колева не ми е предлагала цезарово , реално имам проблем , който е сериозна предпоставка за секцио . На последния преглед , ми каза , че ще посетя необходимите специалисти и смята , че ще е много по-добре за мен ако е възможно да родя естествено . Определено не съм съгласна ,че е добра само в секциото и до там . Моята бременност е приключение от самото и начало , до момента благодарение на нея вече съм в 32+.   Това е единственият лекар , който на всеки преглед ми е правил доплер , мерил е шийката на матката , гледал е бебето обстойно и е отговарял на всичките ми въпроси без да бърза.

# 591
  • София
Масово обаче при нея са секцио така, че няма какъв друг извод да си направя. И все пак при рискова бременност е нормално да се обръща повече внимание.

# 592
Охх човек да не знае какво да прави, един те убеждава да раждаш секцио, друг специалист твърди обратното. На мен др Апостолова ми обеснява как няма смисъл от секцио, като може да раждаш с нормално с епудурална и окситоцин, бързо и безболезнено. Общо взето всеки те убеждава в собствените си възгледи, а всъщност една бременна жена има нужда от яснота и сигурност.

Аз записвам винаги първи часове за Колева и винаги почти влизам навреме. Най много съм чакала 20 мин. Последният път тя самата си каза, че от мин седмица гледат да няма струпване на бременни. Усетил са се. Явно е имало много оплакали се. Иначе аз вече от Колева стават все по доволна. Последният път прегледа беше поне 30 мин. Гледа бебето много обстойно, дори и как се намесват моите органи над корема. Започна със 3д снимка на лицето му, което не е правила до сега. Не ми се е налагало да й пиша и не знам отговаря ши бързо или не. Не знам и как е в естественото раждане. Тя препоръчва цезарово. Иначе болките били огромни, трябвало да имаш голяма воля и спортен хъс според нея за естествено.

# 593
Включвам се за майчинството след като се консултирах със счетоводството , Да наистина се приспада но е много минимално . Реално се събитат всички суми за последните 24 месеца преди болничния 45 дневния , после се разделят и това е сумата която получавате , като втората година сумат си е една и съща за всички . При мен без болнични и със болнични цената е в разлика от 2 лв на ден така че Simple Smile Това е което е
Здравей, моят въпрос беше друг. Дали ако си си взел болничен, но после пак се върнеш за малко на работа  преди тези 45 дни накрая има някакъв проблем за парите, защото някъде видях такава информация, че не трябва да се прекъсва болничният, ако си започнала да ползваш, докрая до тези 45 дни, които се дават, но така и не разбрах причината?

# 594
Аз това което написах го казах за друго нещо което обсъждахме в темата Simple Smile Иначе кой е казал че не може да се върнеш , болничените нее задължително да са непрекъснати .

# 595
На мен док ми каза, че ако взема болничен за малко (1-2 месеца) ще се отрази много по-зле на майчинството отколкото ако взема непрекъснат до края.

# 596
На мен док ми каза, че ако взема болничен за малко (1-2 месеца) ще се отрази много по-зле на майчинството отколкото ако взема непрекъснат до края.

А дали ти обясни защо е така? Просто ми е интересна причината да е така... Иначе и аз така разбрах от една статия Simple Smile

# 597
Момичета, може да отидете в НОИ и да си вземете пик код. Става бързо и лесно. После през сайта на НОИ, чрез термина ви, може лесно и бързо да се изчисли прогнозната стойност на майчинство (лв/на работен ден).

# 598
Аз не виждам логика в това. Тоест според мен, колкото повече дни си в болничен толкова по-ниско майчинство, независимо прекъснат/непрекъснат.

# 599
Момичета, майчинството се изчислява на средния осигурителен доход. Когато си болничен взимаш 80% от средния за месеци назад доход (например, ако средно си взимал 1000лв бруто средно аритметично, болничния ще ти е 800лв). За майчинството осигурителния доход по време на болничен е този, на база на който ти го изплащат - в конкретния пример ще ти броят, че този месец си взимал 1000лв.

Тоест болничният ти намаля майчинството само когато например до преди 2 месеца са те осигурявали на 600лв, последните месеци те осигуряват на 1400лв. Тогава средно аритметично болничният доход ще ти се води близо до 600-800лв, докато ако останеш на работа - 1400лв. В такъв случай болничният намаля майчинството и със сигурност трябва да се мисли.

За всички, които последните месеци са на един доход - болничният не прави разлика в майчинството. За всички с малки разлики в заплатата последните 2 години преди майчинство, ще направи съвсем лека разлика, която няма и да бъде усетена.

Общи условия

Активация на акаунт