Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 33

• 52 477
  • 772
  •   1
Отговори
# 600
Не...не ми обясни. И азне виждам логика да е така, ама....
На мен док ми каза, че ако взема болничен за малко (1-2 месеца) ще се отрази много по-зле на майчинството отколкото ако взема непрекъснат до края.

А дали ти обясни защо е така? Просто ми е интересна причината да е така... Иначе и аз така разбрах от една статия Simple Smile

# 601
lollytea, много добре обяснено, мисля че най-накрая разбрах как точно стоят нещата!
Аз само знаех, че няма да се отрази моят болничен на майчинството ми, но изобщо нямах представа защо и как.
Друго си е някой да обясни на човешки език как се случва всичко Flowers Hibiscus

# 602
  • София
Здравейте, имате ли отзиви за доктор Борис Крумов, гастроентеролог?

# 603
Здравейте, тези които следят бременността си от началото при д-р Атанасова, след 2-3 часовото чакане, как протича прегледа ви, освен ехограф и мерене на маточна шийка? Чудя се, при мен винаги след дългото чакане прегледът е 5мин общо. За кръв и микробиология тя ли ви казва или сами пускате, някакви други неща коментирате ли? Аз всичко сама си пускам. И тези с термин по време на отпуската й, знаете ли дали на 31-ви август е на работа или от 1-ви септември? 🤷♀

Засичала съм, че прегледът отнема по макс 15-20 минути след 2-3 часовото чакане. Първо с вагинален ехограф мери шийката, после гледа с абдоминалния. Последният път излезе накрая да консултира д-р Велева, та и въпроса дето имах, не успях да си задам. За кръв не ме пита, аз по принцип се следя успоредно по каса, където другата ми ги пуска. Атанасова не знам дали помни този факт и затова да не ми пуска кръвни... Има го моментът, че е малко прибързан прегледа, аз се успокоявам, че всички са така заради натоварването.

Микробиология тя пуска всеки месец (аз подсещам разбира се) заради серклажа, за да сме сигурни, че всичко е наред. Миналата седмица пуснахме, излезе златен стафилокок, тя по Вайбър ми писа, че това е абсурдно и че ще пуснем нов. Така и не ми отговори като питах дали да дойда на часа ми на 19ти, или по-рано. Знам, че е супер заета, ама и на мен ми е неудобно да ѝ пиша един и същ въпрос трети пъти (беше ми казала, че ако не ми отговори, да пусна съобщението втори път). Та просто на 19ти като отида, ще ѝ кажа и предполагам ще вземе нова проба. Малко се напрягам с тоя Вайбър, защото хем ми е неудобно да ѝ пиша, защото се чувствам, че я притеснявам, хем като не ми отговаря, пак ми е неудобно като папагал едно и също да пращам... :/ При вас как е?

За отпуската ми каза: от 15ти до 30ти, т.е. аз съм с разбирането, че това значи, че на 31ви е на работа, но не ми е казала изрично кой е първият ѝ ден.

Много благодаря, исках да си сверя часовника. Същото и при мен. Последният път освен във вайбър не ми отговори и по телелфона, когато звънях 2 пъти, но аз също оправдавам с голямата заетост, просто исках да знам при други как е.
Аз имам ехограф всеки преглед, но не си го искам сама, тя така си ме преглежда. Иначе ще се замества от д-р Апостолова.

Изключително съм объркана! Нали за Токуда говорим?! На мен др Атанасова каза, че от 15 до 30 август е отпуск и я замества др Нашар ! Даже телефон ми даде и каза, че ще даде моя на др Нашар… 😳😳😳

# 604
Скрит текст:
Здравейте, тези които следят бременността си от началото при д-р Атанасова, след 2-3 часовото чакане, как протича прегледа ви, освен ехограф и мерене на маточна шийка? Чудя се, при мен винаги след дългото чакане прегледът е 5мин общо. За кръв и микробиология тя ли ви казва или сами пускате, някакви други неща коментирате ли? Аз всичко сама си пускам. И тези с термин по време на отпуската й, знаете ли дали на 31-ви август е на работа или от 1-ви септември? 🤷♀

Засичала съм, че прегледът отнема по макс 15-20 минути след 2-3 часовото чакане. Първо с вагинален ехограф мери шийката, после гледа с абдоминалния. Последният път излезе накрая да консултира д-р Велева, та и въпроса дето имах, не успях да си задам. За кръв не ме пита, аз по принцип се следя успоредно по каса, където другата ми ги пуска. Атанасова не знам дали помни този факт и затова да не ми пуска кръвни... Има го моментът, че е малко прибързан прегледа, аз се успокоявам, че всички са така заради натоварването.

Микробиология тя пуска всеки месец (аз подсещам разбира се) заради серклажа, за да сме сигурни, че всичко е наред. Миналата седмица пуснахме, излезе златен стафилокок, тя по Вайбър ми писа, че това е абсурдно и че ще пуснем нов. Така и не ми отговори като питах дали да дойда на часа ми на 19ти, или по-рано. Знам, че е супер заета, ама и на мен ми е неудобно да ѝ пиша един и същ въпрос трети пъти (беше ми казала, че ако не ми отговори, да пусна съобщението втори път). Та просто на 19ти като отида, ще ѝ кажа и предполагам ще вземе нова проба. Малко се напрягам с тоя Вайбър, защото хем ми е неудобно да ѝ пиша, защото се чувствам, че я притеснявам, хем като не ми отговаря, пак ми е неудобно като папагал едно и също да пращам... :/ При вас как е?

За отпуската ми каза: от 15ти до 30ти, т.е. аз съм с разбирането, че това значи, че на 31ви е на работа, но не ми е казала изрично кой е първият ѝ ден.

Много благодаря, исках да си сверя часовника. Същото и при мен. Последният път освен във вайбър не ми отговори и по телелфона, когато звънях 2 пъти, но аз също оправдавам с голямата заетост, просто исках да знам при други как е.
Аз имам ехограф всеки преглед, но не си го искам сама, тя така си ме преглежда. Иначе ще се замества от д-р Апостолова.

Изключително съм объркана! Нали за Токуда говорим?! На мен др Атанасова каза, че от 15 до 30 август е отпуск и я замества др Нашар ! Даже телефон ми даде и каза, че ще даде моя на др Нашар… 😳😳😳

Вероятно различни пациентки насочва и към д-р Нашар, и към д-р Апостолова, на мен ми беше казала, че по-вероятно да ме прехвърли на Нашар, тъй като имам серклаж и други особености, но когато последния път говорихме, още не ми каза нищо конкретно. Очаквам на прегледа другата седмица да ми каже при кого съм в тези две седмици и съответно да ми даде телефон. Все пак предполагам пациентките ѝ не са малко и не може само един лекар да ги поеме.

# 605
Момичета имам молба , може ли като ходите на преглед при вашите АГ та . Да питате дали правят Щарк ? Те или някой от техни колеги в токуда . Интересно  ми е да знам този факт защото реално официално Токуда не е обявавала това като инфо , носят се разни слухове тук там Simple Smile Та да вземе да се разбере най накрая .

# 606
  • София
Апостолова със сигурност не прави секцио по метода Щарк.

# 607
  • София
Ще попитам как шият като отида следв.седмица на преглед. И мен ме интересува, защото ще бъда със секцио, а от предишното имам истмоцеле (ниша), вътре в матката  по цикатрикса, която сега трябва да изрежат. При мен се налага да бъде върху стария шев, който е доста ниско долу, а Щарк доколкото знам се прави малко по-високо. Иначе и в Надежда съм питала Михова, каза ми че никой не реже вече коремни мускули, а ги отместват встрани, там оперирали по класическия метод. Моля ако има наскоро родили мами да кажат доволни ли са от операцията, как са шевовете, при кой лекар са били и т.н.

# 608
  • София
Почти няма да ви личи белега след година. Мисля, че на 5-6 ден отиваш да дръпнат едно като корда от теб ( всъщност това са конците). Явно доста прецизно си вършат работата дори и да не е по Щарк, защото бях при една гинеколожка, която се изумяваше на белега колко бил хубав Grinning По-скоро остава като леко драснато и с времето дори и да не мажете с нищо изчезва.

# 609
По скоро мие интересува дали някой в Токуда прави Щарк а не как именно шият Simple Smile ще се радвам ако я питаш твоята лекарка за това 🌸Благодаря

# 610
  • София
Като нейна пациентка казвам, че тя не прави т.е я изключвам от списъка ти. Вече другите могат да споделят и за техните лекари като те не са много.

# 611
Дано някой се включи Simple Smile

# 612
Кирякова и Колева не правят Щарк.
Даже мисля, че никой от Токуда не прави.

# 613
Абе и аз така знам ама това точно че никой вече не режел мусколите . То това дефакто нее точно Щарк де . И става една кашкавица

# 614
  • София
Те и при другото не ги режат нищо, че има такава информация от преди време. В темата за секциото една дама беше обяснила и за двата метода.

Общи условия

Активация на акаунт