Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 33

• 50 907
  • 772
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, изчетох последните по-актуални теми за раждането в Токуда. Реших и аз да напиша нещо, пък дано бъде полезно за някоя от вас. В 13г.с съм, следя се при д-р Евтимова (платено) в болницата, тя ми е и генеколог от 6 години. Доволна от нея, не обича много да дава обяснения, но като цяло смятам, че ако има проблем тя ще ми го каже, както е било до сега през годините.
Посъветва ме да направя Пренатест ако имам възможност, пуснахме вс. нужни изследвания вече и ще се виждаме след месец. Не ми се е налагало да чакам както при др. и винаги ми отговаря или връща обаждане. За феталната съм се спряла на Колева, ако ми допадне като човек се надявам и да родя при нея естествено, освен ако не се налага по медицински причини да е секцио.

# 61
  • София
Колева е добра в секциото, но за нормално незнам. За фетална някак си не би препоръчала Токуда. А защо Пренатест?

# 62
Здравейте, изчетох последните по-актуални теми за раждането в Токуда. Реших и аз да напиша нещо, пък дано бъде полезно за някоя от вас. В 13г.с съм, следя се при д-р Евтимова (платено) в болницата, тя ми е и генеколог от 6 години. Доволна от нея, не обича много да дава обяснения, но като цяло смятам, че ако има проблем тя ще ми го каже, както е било до сега през годините.
Посъветва ме да направя Пренатест ако имам възможност, пуснахме вс. нужни изследвания вече и ще се виждаме след месец. Не ми се е налагало да чакам както при др. и винаги ми отговаря или връща обаждане. За феталната съм се спряла на Колева, ако ми допадне като човек се надявам и да родя при нея естествено, освен ако не се налага по медицински причини да е секцио.

А кой точно пакет на Пренатест?

# 63
Според Евтимова, а и статистиките които изчетох Пренатеста е много по-сигурен от БХС, честно казано исках и да разбера пола по-рано 😀 Направих Смарт и всичко си беше наред, след 3 дни ми излязоха резултатите.

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 13:01 от Emilova19

# 64
Според Евтимова, а и статистиките които изчетох Пренатеста е много по-сигурен от БХС, чесно казано исках и да разбера пола по-рано 😀 Направих Смарт и всичко си беше наред, след 3 дни ми излязоха резултатите.

Да така е, но аз ще правя и БХС и Пренатест Премиум. Казаха ми, че излизат за 7 дни, но това е супер, ако станат за три.Heart Eyes

# 65
Вие къде ще го правите? В момента на сайта на prenatest.bg видях, че има Великденска томбола. На мен ми взеха кръв в ДКЦ Асцендент и останах с много лоши чувства и впечатления от лаборанта на смяна...

# 66
Цитат на: Emilova19 link=topic=1326193.msg42759991#msg42759991 date=1 8619604025
Вие къде ще го правите? В момента на сайта на prenatest.bg видях, че има Великденска томбола. На мен ми взеха кръв в ДКЦ Асцендент и останах с много лоши чувства и впечатления от лаборанта на смяна...

Играх на томболата и имам 15 % отстъпка. Мен ме викат на ул. Бачо Киро и там ще ми вземат кръв, така ми обясни по телефона консултантката.
Съжалявам, че сте останала с лошо впечатление.
Важното е всичко да е наред с резултатите. Получихте ли ги вече и за колко време?

# 67
За 3 работни дни ми излязоха резултатите, много се успокоих след като ги видях. След теста ми дадоха и ваучер за отключване на всички функции на приложението feia бременност, което е подкрепено от Токуда. На мен ми е много полезно и го препоръчвам 🙂

# 68
За 3 работни дни ми излязоха резултатите, много се успокоих след като ги видях. След теста ми дадоха и ваучер за отключване на всички функции на приложението feia бременност, което е подкрепено от Токуда. На мен ми е много полезно и го препоръчвам 🙂

Видях, че така се казва МЦ. Ще си проличи скоро как ще е. Радвам се, че всичко е наред. Благодаря ще го имам предвид.

# 69
И аз много исках да си направя пренатест, но д-р Богданова ми каза, че първо се прави ранна фетална и едва след това този тест. Към него насочват, когато възникнат съмнения при ФМ. Естествено ФМ трябва да е при специалист по ФМ, а не при ехаграфист. Доверих й се. Впоследствие се запознах с момиче, което е правило пренатест, на който всичко е наред и впоследствие на втора ФМ излиза рядък синдром...ФМ не трябва да бъде заменена от генетични тестове, защото те не покриват всичко генетични заболявания...

# 70
  • София
За мен само ако има съмнения трябва да се правят такива тестове иначе ще се побъркате...Затова специалистите по ФМ насочват ако има нужда иначе е излишно и скъпо.

# 71
В днешно време има тестове които изледват всички хромозоми , микроделеции и мозийцизми . Така че тестове има , въпроса е какво е пуснала тя и дали е пуснала това което е излязло

# 72
На мен ми беше обяснено, че е много по-сигурно от БХС, а не от феталната морфология. Ще направя феталната в 21г.с по препоръка, но все още се колебая къде, искаше ми се да е в Токуда, но не при д-р Богданова, а до колкото разбрах само те с д-р Колева правят там.

# 73
На мен ми беше обяснено, че е много по-сигурно от БХС, а не от феталната морфология. Ще направя феталната в 21г.с по препоръка, но все още се колебая къде, искаше ми се да е в Токуда, но не при д-р Богданова, а до колкото разбрах само те с д-р Колева правят там.

Защо не искате при д-р Богданова? Тя е един от малкото специалисти в БГ по фетална медицина и смея да твърдя, че е много добър професионалист. Имам 2 ФМ при нея, не съм доволна от отношението, но всичко, което ми каза се припокри с мнението на д-р Чачева от Надежда (д-р Чачева също е изключителен професионалист). А колкото до отношението, не ме вълнува толкова, защото не сме следи тя. Та с две думи - преглъща се.

# 74
Здравей, Emilova19,
За ФМ аз бих ти препоръчала д-р Стратиева от Оскар клиник или д-р Цолова от МЦ Фемина. При Стратиева ходих на ФМ първата и втората ми бременност и за мен тя е страхотен професионалист. Тъй като се беше разболяла за втората фетална при сегашната ми бременност посетих Д-р Цолова, която ми беше препоръчана от моята АГ и останах страшно доволна. Прегледът беше много подробен, отдели ми време и ми обясни всичко което виждаме на ехографа. Направи ми и страхотни снимки на бебето, такива които не получих при нито един преглед след това. За ФМ мисля, че е важно да ти е направи добър специалист, няма значение къде и че не е в Токуда.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт