Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 33

• 50 913
  • 772
  •   1
Отговори
# 75
12-та седмица също се прави ФМ. Хубаво е ФМ да се прави при лекар с такава специализация, а не при ехографист, както писах вече. Пренатест не покрива синдром на Рубинщайн (за който писах). Същевременно проблемът се е видял на втората ФМ

# 76
На мен ми беше обяснено, че е много по-сигурно от БХС, а не от феталната морфология. Ще направя феталната в 21г.с по препоръка, но все още се колебая къде, искаше ми се да е в Токуда, но не при д-р Богданова, а до колкото разбрах само те с д-р Колева правят там.
Здравей, Emilova19,
За ФМ аз бих ти препоръчала д-р Стратиева от Оскар клиник или д-р Цолова от МЦ Фемина. При Стратиева ходих на ФМ първата и втората ми бременност и за мен тя е страхотен професионалист. Тъй като се беше разболяла за втората фетална при сегашната ми бременност посетих Д-р Цолова, която ми беше препоръчана от моята АГ и останах страшно доволна. Прегледът беше много подробен, отдели ми време и ми обясни всичко което виждаме на ехографа. Направи ми и страхотни снимки на бебето, такива които не получих при нито един преглед след това. За ФМ мисля, че е важно да ти е направи добър специалист, няма значение къде и че не е в Токуда.
Успех!

Аз и за БХС и за двете фетални бях при Стратиева и съм изключително доволна от нея!

# 77
Здравейте. Към раждалите нормално в болницата, можете ли да ми кажете дали има практика да пришпорват раждането с окситоцин? Настояват ли за епидурална упойка? Като цяло, съобразяват ли се с желанията на родилката за ненамеса в прицеса и приемат ли представен план за раждане? Питам, защото на теория всички болници уж приемат план за раждане на родилката (повечето имат качени такива на сайтовете), но на практика изобщо не се съобразяват с тях и дори някои лекари не биха приели такъв изобщо. Разбира се, зависи и от самите лекари.

# 78
Мен доста ме убеждаваха за епидурална, а за окситоцина не ме и питаха след като се съгласих за упойката. Но аз не се дърпах много, предполагам ако много държите без, няма да ви насилват

# 79
Упойката при ествествено раждане допълнително ли се заплаща?

# 80
# 81
  • София
Здравейте. Към раждалите нормално в болницата, можете ли да ми кажете дали има практика да пришпорват раждането с окситоцин? Настояват ли за епидурална упойка? Като цяло, съобразяват ли се с желанията на родилката за ненамеса в прицеса и приемат ли представен план за раждане? Питам, защото на теория всички болници уж приемат план за раждане на родилката (повечето имат качени такива на сайтовете), но на практика изобщо не се съобразяват с тях и дори някои лекари не биха приели такъв изобщо. Разбира се, зависи и от самите лекари.
Не, не пришпорват нито за упойка нито за окситоцин. Аз сама си поисках упойка понеже много ме болеше.

# 82
Някой случайно да е пропускал да си направи някой от задължителните тестове - Хепатит Б антигенен примерно? Там ли направо ги правят при прием?

# 83
Не знам дали може да излезе толкова бързо, ако приемът е спешен. Дават го сред задължителните документи за прием...
Мен ме прие д-р Атанасова, беше дежурна. Веднага ме попита дали искам епидурална. Като й казах, че не искам и причините заради които, се опита да ми изтъкне някакви аргументи за. После, като видя, че съм с 8 см. разкритие, разговорът приключи. Това, което тя каза, по-скоро ми звучеше като да е убедена в раждането с епидурална, а не като да иска да я пробута на всяка цена. Така или иначе цената на епидуралната е в пакета, независимо дали я ползваш. И аз много исках да ми приемат плана за раждане, ама не стана така. Въобще не сме го обсъждали с моята лекарка, просто имах късмет, че раждането ми протече според плана

# 84
Плановете за раждане са основно с маркетингова цел. Аз проговорих преди раждането с избраната лекарка най-важните за мен 2-3 неща, после още 2-3, които бих се радвала да се случат, но не държа толкова. Разбира се, подкрепено с това, че зависи от ситуацията и нейната преценка и не искаме да застрашаваме бебето. С почти всичко се съобразиха по време на раждането. Искаше да ми пука водите, аз не дадох, и изчака няколко часа. Чак като нямаше прогрес вече в разкритието го направи. За упойка бях решила да пробвам без. Поисках в един момент, но чаках 3 часа анестезиолога да дойде и бая зор видях. Не ви натискат според мен за упойка, но вие си помислете какви са ви мотивите, защо не искате. Също че в момента, в който поискате, няма да дойде веднага и мигновено да спре да боли. Аз имах усложнение след раждането и ако не бях с катетър, щяха да ме приспят, което е по-рисково според мен и повече се отразява после на вашия организъм и на кърмата. След раждането бебето стоя много малко при/върху мен, стандартната им практика беше да стои 2 часа в аквариума под наблюдение. Това са златни моменти за свързването и кърменето и ако сега раждах, щях да настоявам да си е при мен детето. Иначе за всичко при раждането и престоя останах с впечатлението, че ме слушат и уважават мнението ми. Това беше миналия април в старото родилно, може да са се променили оттогава някои неща.

# 85
Момичета, който се следи при д-р Атанасова. Някой знае ли дали е на работа? Нещо не мога да се свържа с нея, а имахме уговорка за миналата седмица.

# 86
Да, на работа е. Аз минах на преглед днес при нея, но влезе в спешно секцио точно след моя преглед.

Момичета, който се следи при д-р Атанасова. Някой знае ли дали е на работа? Нещо не мога да се свържа с нея, а имахме уговорка за миналата седмица.

# 87
Някой да се е свързвал успешно с АГ регистратура днес? Звънях 6-7 пъти от обяд до сега, но само ме прехвърля към главната регистратура.

# 88
Не, и аз звънях цял ден.

Някой да се е свързвал успешно с АГ регистратура днес? Звънях 6-7 пъти от обяд до сега, но само ме прехвърля към главната регистратура.

Последна редакция: вт, 11 май 2021, 12:25 от kriziaa

# 89
Аз звънях сутринта малко след 9 и макар че отне време, успях да се свържа. Мен пък от главната регистратура ме пренасочиха към АГ...

Общи условия

Активация на акаунт