Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 33

• 50 949
  • 772
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Аз получих 3 фактури: за раждането (там автоматично се включва избор на екип), за неонатологичните грижи и за самите стаи (тази фактура се издава от друга фирма на токуда, а не от болницата).

# 121
Преди няколко месеца бях в Токуда за друго, но пак в Акушерство и гинекология. Когато ме приема ха дадох номера на допълнителното здравно осигуряване. За трите ми дни там те си се свързаха и застрахователят е казал какво ще поеме. На тръгване само до платих остатъка и толкова.

# 122
Здрасти, пак съм аз, някой дали знае да има обновен списък какво да се носи в болницата при раждане, или да се водя по този цитиран в началото на темата, който е от 2019?

Друг, може би малко глупав въпрос - след секциото, при престоя в интензивното  - обличат ли нощници на родилките? Преди повече от година минах през една АГ лапароскопска процедура в Токуда и помня, че нощници ни сложиха само преди раздвижването на другия ден, което не беше особено приятно преживяване. Като цяло, ако някой може да даде повече информация за това как точно протича престоя в интензивното ще съм благодарна.
Ако се влиза за планово секцио или за наблюдение преди предизвикано раждане, имате нощувка във високорискова бременност. Вечерта преди секциото спирате консумация на вода и храна, а рано сутринта ви правят клизма и тоалет (ако има нужда), дават ви тяхна нощница да си облечете. След това с багажа ви водят към родилно и съответно към операционната. След като приключи ви прехвърлят на подвижно легло и ви карат в интензивно - стая с четири легла. Ще ви включат  на монитор за наблюдение и често ще минават да проверяват дали и как се прибира матката, както и ще ви помагат с всичко, от което имате нужда. В деня на секциото само лежите, не ставате никъде, не ядете. На нас ни бяха казали едни леки упражнения за раздвижване, които изискваха огромни усилия. По някое време разрешават вода. Вечерта ви наблъскват с болкоуспокояващи и приспивателни и спите непробудно и неподвижно. На другата сутрин идва рехабилитатор и с него ставате от леглото за раздвижване. Аз лично не успях, зави ми се свят. След като направите няколко крачки в стаята, заедно с багажа ви товарят на една количка и ви карат до стаята в родилния сектор в зависимост от избора - единична или двойна. Там вече започват да водят бебетата и ако искате остават при вас.
Относно избор на единична или двойна - супер много зависи с кого си - няколко пъти съм била и има жени, които са такива паники и толкова черногледи, че могат да ви сдухат тотално и да те принудят да си в единична стая. Както и такива, които да ви разсмиват буквално до сълзи и да продължите приятелство. Бебето няма как да пречи в такъв момент, така че това не е притеснително. Въпросът е да не се паднете с някоя кукувица, която да мрънка по цял ден и да си мисли най-лошото. Като удобства според мен двойните стаи дори са по-хубави.

# 123
Здравейте , нова съм в темата . Следя си при доктор Колева от скоро и исках да попитам тъй като утре ще ми бъде взета микробиология , за колко дни стават резултатите и каква сума трябва да заплатя ? Не се следя по ЗК

# 124
Момичета, ще раждам живот и здраве до 3 седмици в Токуда. Ще си нося помпа, но искам да взема и стерилизатора, за да може да давам кърмата на бебчо ако не мога да го видя или да суче. Странно ли ще е и акушерките как реагират ако си донеса стерилизатор и шишенце за бебо?

# 125
  • София
Аз си носих помна за кърма и не са ми реагирали странно, но това беше преди пандемията сега незнам дали ще позволят да внасяте такива неща. В отделението обаче могат да ви осигурят помпа просто трябва да ги попитате. И със сигурност ще може да си видите бебето защо да не можете? Практика им е бебетата да се оставят при майкиата освен ако сте секцио примерно и искате за през нощта да го оставите.

# 126
Аз си носих помна за кърма и не са ми реагирали странно, но това беше преди пандемията сега незнам дали ще позволят да внасяте такива неща. В отделението обаче могат да ви осигурят помпа просто трябва да ги попитате. И със сигурност ще може да си видите бебето защо да не можете? Практика им е бебетата да се оставят при майкиата освен ако сте секцио примерно и искате за през нощта да го оставите.
За помпа казаха, че може да си нося. Мислех си ако има усложнения и сме разделени, а мога да се цедя и да му дават кърмата вместо АМ?

# 127
  • София
Нямам идея как е ако има усложнения, но най-добре попитайте АГ и ще ви каже понеже заради пандемията вече незнам какво са измислили.

# 128
За помпа казаха, че може да си нося. Мислех си ако има усложнения и сме разделени, а мога да се цедя и да му дават кърмата вместо АМ?

Нямаше проблем да си внеса стерилизатор и помпа. Донесоха ми ги допълнително.

# 129
  • София
Ако искате да давате изцедена кърма, вземете си и стерилизатор, защото няма да ви позволят да се даде кърмата. Няма проблем да си носите.

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 14:03 от BellaMoma

# 130
Благодаря, точно това се чудех 😊

# 131
На мен ми казаха да си нося помпа, но това за стерилизатора е добра идея. Днес съм на тонове и ще питам

# 132
На мен ми казаха да си нося помпа, но това за стерилизатора е добра идея. Днес съм на тонове и ще питам
Аз съм в четвъртък. Ще се радвам да споделите какво са казали Simple Smile

# 133
Не би трябвало да е проблем да носите стерилизатор, особено ако искате да давате изцедена кърма, даже ще е задължително, иначе няма да ви позволят. Има достатъчно място къде да го сложите в стаята, моята съквартирантката носеше стерилизатор и си го ползваше, нямало е проблем.

# 134
Аз вчера не успях да питам защото много набързо минах,даже разчитах на УЗ преглед,но го оставихме за другия път. Ще си взема стерилизатор,а ако не може моя мъж ще го върне.
Да ви питам в деня на секциото кой всъщност дава информация на бащата как е минало? Той може ли да чака някъде в отделението по време на операцията или разчитат майката като я свалят в реанимация да се чуе с роднините?

Общи условия

Активация на акаунт