Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 33

• 50 958
  • 772
  •   1
Отговори
# 135
По няколко теми да се включа:
- няма абсолютно никакъв проблем да си вземете каквото искате, както и да ви носят допълнителен багаж по 3 пъти на ден
- стерилизатор е задължително да имате, ако сте разделени с бебето. Това се случва единствено, ако има някакви усложнения с него и го вземат в интензивно на терапия (системи и т.н). Тогава стерилизирате помпата, а те ви дават стерилни запечатани бутилки, в които да слагате кърмата.  Така че бутилки не е необходимо да носите, те няма да ви позволят да ги използвате. Зависи от състоянието на бебето дали ще може да давате кърмата или ще се храни по друг начин (системи и т.н)
- ако всичко е нормално, бебето си е при вас или ви го носят през 3 часа и го кърмите. Като са толкова малки, не изяждат количеството кърма; което може да имате, за това е добре да имате помпа за доизцеждане. Доизцедената кърма не я давате на бебето, защото си яде от гърда и я изхвърляте.
- Съвет: вместо стерилизатор си вземете кана за гореща вода (и чаша). Така може да изварявате и стерилизирате в каната, както и да си правите чай за кърмачки.
- когато си секцио, ако всичко е нормално, си в пълно съзнание през цялото време, така че ти се обаждаш на роднини и т.н, когато приключи. Ако има усложнение и не си в състояние, при постъпването още, попълваш документи и посочваш лица, на които могат да дават информация. Предполагам, че те трябва да се обадят, за да питат. В отделението не могат да влизат външни хора и да чакат. Самата оперАционна е на друго място, където съвсем не може. А и няма смисъл.

# 136
Моля, кажете ми, ако се наложи спешно секцио, колко нощувки се плащат?
А, ако е планово?
На регистратура ми казаха 5. 🤔

# 137
Здравейте, можете ли да споделите мнение за раждане при доктор Нашар. Аз се следя при нея и засега съм доволна, но се колебая дали да остана за раждането при нея. Все още не знам дали ще е нормално или секцио.

# 138
Аз се чудя за Колева същото. Тамсякаш нне могат да поемат отговорност, като чуят за малък проблем и те препращат. Специално Колева ми е една префърцунена леко, едва ли ще ме запомни до края. Не знам дали направих правилно решение въобще да остана там.

# 139
  • София
Аз се чудя за Колева същото. Тамсякаш нне могат да поемат отговорност, като чуят за малък проблем и те препращат. Специално Колева ми е една префърцунена леко, едва ли ще ме запомни до края. Не знам дали направих правилно решение въобще да остана там.
Да малко е префърцунена, но пък съм чувала, че е доста добра в секциото. Ако имате наклонности към секцио стойте при нея

# 140
Малко инфо от мен - следя се в Токуда, тази седмица ми дадоха 30 дни болничен с лекарска комисия и не ми взеха нито левче.

# 141
Здравейте, можете ли да споделите мнение за раждане при доктор Нашар. Аз се следя при нея и засега съм доволна, но се колебая дали да остана за раждането при нея. Все още не знам дали ще е нормално или секцио.
По-назад съм казвала за доктор Нашар.
Ти защо се колебаеш?
Аз имах най-прекрасното раждане при нея. В 33 седмица ще ти направи преглед, на който се определя възоснова на показатели как да родиш и ще ти даде препоръки.
Това е моят доктор, при нея и 100 деца ще родя. Не знам... малко са думите, с които да опиша колко съм й благодарна и колко специално място заема в сърцето ми тази невероятна жена.
Ако имам втото хич няма да минавам през 5 човека, както при първата ми бременност, а директно при нея отивам. От ден 1 ви когато я видях, знаех, че тя ще е човека, на който ще се доверя. Излъчва спокойствие, мила, на първо място човек. Обяснява, вдига си телефона по всяко време, дори когато е заета, връща обаждане. Вдига ми до ден днешен. Миналата година си записах час за профилактичен преглед, едва се добрах до нея. От рецепция ми казаха, че часове просто няма. Обадих й се, обясних й какво са ми казали, тя се засмя и ми каза когада отида. На деня на прегледа ми се обадиха от рецепция да отменят часа ми, защото док. влизала в спешна операция. Разбрахме се да се чуем  и като  й звъннах тя ми каза дирекрно да идвам на другия ден сутринта рано, че ще ме приеме веднага.
В последствие ми се обадиха и от рецепция да ми кажат, че се извиняват за отменения час и в такъв случай да отида когато сме се разбрали и, че веднага ще ме приеме. Така и стана. Вече не се занимавам с рецепции, а дирекрно й звъня без да се притеснявам. Това го пиша зада си направите изводи, че тя е ангажирана с пациентите си и е прекрасен човек. Време за теб ще намери винаги. Само като прекрача прага на кабинета й всичко ми минава.
Много мога да говоря за нея и на много жени съм я препоръчала. Внимателна, усмихната, действа успокояващо.
С нетърпение чакам да се срещем пак с нея😊неведнъж съм казвала, че детето ми щеше да носи нейното име, ако името ми харесваше.
Просто рядко се попада на такъв лекар, а аз поради един малък проблем в началото на бременността минах през доста специалисти и съм се нагледала на всякакво отношение.
За ФМ Карагьозова е най-добрата. Що фетални минах при нея, колко тревоги изживях, но ми реши проблема за 2 седмици.
Ако имате въпроси, на разположение съм.
Нашар ме убеди да раждам нормално с упойка. Направи точно каквото исках, дозира я както трябва, не ме болеше грам, запазих спокойствие, защото болки просто нямаше. Когато тоновете паднаха дойде за 2 мин. Накрая се излигавих и малко ми се скара, за което й благодаря. Родих за 15 мин, като по учебник.
Екипа беше чудесен.
Не знам как щях да се справя без нея. Ще й бъда вечно благодарна.

Последна редакция: сб, 22 май 2021, 17:42 от Snow_White5

# 142
Snow_White5, благодаря за изчерпателния отговор. И аз съм с такива впечатления от доктор Нашар, но нямам познати, раждали при нея и затова се притеснявам да не е от тези лекари, които правят секцио без да се налага, защото аз искам нормално раждане.

# 143
И аз много пъти съм препоръчвала д-р Нашар. През толкова лекари минах - тя за мен е перфектна във всяко едно отношение, не мога да се сетя едик кусур да й вържа Simple Smile)) Родих нормално, не сме коментирали секцио. Ако имам второ дете, ще обърна света да съм при нея пак.

# 144
Snow_White5, благодаря за изчерпателния отговор. И аз съм с такива впечатления от доктор Нашар, но нямам познати, раждали при нея и затова се притеснявам да не е от тези лекари, които правят секцио без да се налага, защото аз искам нормално раждане.

Не е от тези. Аз исках по желание секцио, но тя ме убеди за нормално. Думите й бяха, че за нея е по-лесно да дойде и да ме среже за 1 час.,отколкото да е на разположение 24/7,но за мен е по-добре нормално. Тя е привърженик на нормално раждане. Дръпна ми цяла лекция, всичко ми обясни подробно, каза ми, че това си е операция, че ще родя лесно, защото бебето е малко, а аз с добра структура, че ще съм с упойка и няма да ме боли, мен от това ме беше страх. Е, убеди ме и родих много лесно и съм доволна много, добре, че я послушах.
Според нея, а и според всички лекари от МД секциио само ако се налага. И така се навих на нормално. Тогава още беше в МД.
И аз при друг доктор не раждам. Та каквото ще да е. Дойде и да ме види в родилна зала, после и в отделението.

# 145
Здравейте отново,

Следя при лекар, който не е в Токуда и за момента съм доволна от него, но не искам да раждам в неговата болница. В този случай в коя седмица е редно да направя консултация с лекар преди раждането, за да се запознаят с бременността ми и да се види как ще е раждането? Аз съм вече в 31-ва седмица и не знам дали не е време... Но ако отида отсега на консултация при лекар от Токуда, с когото бих искала да раждам - означава ли че вече си минавам до края при него само с прегледи? Или мога по-натам да направя консултация и да си ходя още при настоящия, който ме следи от началото.
Също така, за нормално раждане кои лекари бихте препоръчали? Доколкото разбирам д-р Атанасова, д-р Апостолова, д-р Кръстанова са много хвалени.
А относно снимките при изписването - има ли я тази опция?
Извинявам се за глупавите въпроси, но голяма борба е да се свържа с клиниката и исках да чуя мнение на някой с опит.
Благодаря предварително! 😊

# 146
За д-р Атанасова записването е 2 месеца напред.
д-р Кръстанова не работи в Токуда.

# 147
Здравейте отново,

Следя при лекар, който не е в Токуда и за момента съм доволна от него, но не искам да раждам в неговата болница. В този случай в коя седмица е редно да направя консултация с лекар преди раждането, за да се запознаят с бременността ми и да се види как ще е раждането? Аз съм вече в 31-ва седмица и не знам дали не е време... Но ако отида отсега на консултация при лекар от Токуда, с когото бих искала да раждам - означава ли че вече си минавам до края при него само с прегледи? Или мога по-натам да направя консултация и да си ходя още при настоящия, който ме следи от началото.
Също така, за нормално раждане кои лекари бихте препоръчали? Доколкото разбирам д-р Атанасова, д-р Апостолова, д-р Кръстанова са много хвалени.
А относно снимките при изписването - има ли я тази опция?
Извинявам се за глупавите въпроси, но голяма борба е да се свържа с клиниката и исках да чуя мнение на някой с опит.
Благодаря предварително! 😊

Аз се следя при Д-р Апостолова и съм много доволна. Смятам, че може да се запишете при нея без да чакате месец-два, особено предвид гс, в която сте.

# 148
  • София
Момичета, сигурно ще повторя въпроса, но темите за раждане в Токуда са толкова много, че не успявам да намеря отговора. Тези от вас, които са родили със секцио можете ли да споделите как протича всичко. Благодаря ви!

# 149
Аз благодарение а д-р Нашар имам прекрасен спомен от раждането си и ако пак имам дете изобщ не бих се поколебала фа родя при нея. Думите няма да ми стигнат да опиша този невероятен човек. Мила, добра, внимателна, вдъхва спокойствие. Звъняла съм и по нощите и винаги си е вдигала телефона, помагала ми е, съветвала ме е. Вече четири месеца след раждането пак ходих при нея за преглед.
Просто няма да сгрешиш, ако родиш при нея.

Общи условия

Активация на акаунт