Раждане във II САГБАЛ Шейново (3 тема)

• 54 875
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Здравейте! И аз съм се насочила към раждане в Шейново. Искам да попитам има ли сред вас майки, които са записали бебенцата си с имената на техните дядовци и ако има такива каква е процедурата за това? До колкото разбирам достатъчно е дядото да присъства и да заяви съгласие за това. Още нещо, което ме вълнува, аз съм в 26 седмица в момента, кога започва проследяването на тоновете на бебето и към кого да се обърна за това. В момента се следя при гинеколожка в  частен кабинет по ЗК, но няма да раждам при нея. До колкото разбирам е добре за следене на тоновете на бебето да отида направо в Шейново. Аз засега съм решила да заявя само избор на акушерка и съм се насочила към Имир, след многократните препоръки от доволни майки. Как и кога мога да се свържа с нея? Надявам се да успея да родя нормално и естествено и да нямам натиск от лекари и персонал за секцио. На някои случвало ли му се е нещо подобно в Шейново? А цената на секцио в Шейново някой знае ли каква е? При нормално раждане колко време е престоят в болница и ако  съм в самостоятелна ВИП стая каква е цената за една нощувка? Предполагам е осигурена и храна за родилките Simple Smile Предварително се извинявам, ако задавам въпроси, на които вече е отговаряно, четох доста предишни теми, но това беше още в началото като разбрах, че съм бременна и ме беше обзела еуфория, та вече съм позабравила доста неща и имам нужда от  актуализиране. Благодаря предварително на отзовалите се!
Проследяването на тонове започва след 36гс обикновено. Аз се свързах с Имир към 29гс и тя ми каза да й звънна в 34гс и да се разберем. Каза ми в кой ден да отида на тонове в Шейново, като тя ме вкара по-бързо, даде ми документите за раждането, поговорихме си. Можеш да я питаш каквото искаш, аз бях с второ и не ми трябваха подробности Simple Smile На Имир й писах във ФБ профила й, но в интернет го има и телефона й. Страхотна е! Не сте сбъркала в избора си Simple Smile
3 нощи се остава след нормално раждане, ако всичко с теб и бебето е наред, а ако започне нормално раждане, но се наложи секцио - няма да си платиш, стихна да си осигурена.
След като родиш Имир ще ти даде да се подпишеш на документа, който е затова, че си я избрала за акушерка по време на раждането.
Лека бременност!

# 241
https://www.facebook.com/groups/2874048452834118/?ref=share    Здравейте пациентка съм на доктор Вецев и вече родих моето ангелче благодарение на него,тази група е във фейсбук с цел да му благодаря и повече жени да разберат колко добър професионалист е той и как ни помогна да сбъднем най голямата си мечта. Ще се радвам да се включите и да разкажете и вие вашите истории с любимия доктор Вецев🥰

# 242
Здравейте, някой носил ли си е помпата за кърма в болницата и има ли възможност за стерилизация от там?
Аз не съм носила помпа във родилното.
Наложи се да родя секцио и кърмата ми дойде след 4 дни от раждането.
Прицинете да ли да носите .
Аз мисля че не е необходимо да носите.

# 243
  • Варна
Здравейте! Все се каня да напиша отзив... Родих преди 20 дни. Като цяло съм изключително доволна.
Най-вече съм доволна от неанотологията и грижата за родилките. Не са ми отказали информация и напътствия за каквото съм попитала (а питах доста)
От родилното също съм доволна.
Може би по-натам ще опиша самото раждане,но в момента коментара ми ще е насочен към неанотологията.
Бебчето ми се роди в зелени води,но всичко беше наред и не са му пускали антибиотик.
На 24тия час обаче повърна обилно количество кръв и ме беше от мен (кърменето) или раздразнено от гърлото,беше си от стомаха. Останови се липсва на вит.К (Хеморагична болест) и веднага го поеха,тогава му включиха антибиотик и му назначиха лечение. Ходех да си го виждам,винаги ми даваха информация като питах,не са се дърпали нито веднъж,даже бяха много изчерпателни и ме окуражаваха. Изписаха ни на 5ти ден,като ми обясниха абсолютно всичко и ми предложиха да дойда след седмица на контролен преглед.
С пъпчето беше всичко наред,падна на 7ми ден от раждането,но в къщи се инфектира след това... От педиатър,на педиатър,казваха различни неща (разни пудри и т.н.).
Днес ни се обадиха от неанатологията (някаква съдба),че при изписването са объркали някакви Изследвания и ни помолиха да идем да ги направим пак. (Пътуваме от Врачанско и ни казаха когато имаме възможност). Тръгнахме веднага. Помолих го да погледнат пъпчето. Направиха му обстоен преглед и пуснаха ЦРП,което се оказа много завишено (15 при тяхна норма 3 и обща 5). Предложиха ми да го оставят за наблюдение и антибиотик (неизбежно е за антибиотика). Оставиха го,отвориха му кутия Хипп,понеже такова му давам в къщи,като казаха,че няма нужда да купувам адаптираното мляко. Заради вит.К,на 1 месец трябва да има още един прием. Освен,че ни обясниха какво и как,ни дадоха ампула вит.К,че и спринцовка (нещо,което не са длъжни). Отново днес бяха изключително търпеливи на раздялата ми с бебето (нямаше как да остана,щ с бебко,понеже имам и батко за който трябва да се грижа в къщи).
Изказвам и тук големи благодарности към всички акушерки и доктори в отделението (и не само за неанотологията).

# 244
Здравейте! Все се каня да напиша отзив... Родих преди 20 дни. Като цяло съм изключително доволна.
Най-вече съм доволна от неанотологията и грижата за родилките. Не са ми отказали информация и напътствия за каквото съм попитала (а питах доста)
От родилното също съм доволна.
Може би по-натам ще опиша самото раждане,но в момента коментара ми ще е насочен към неанотологията.
Бебчето ми се роди в зелени води,но всичко беше наред и не са му пускали антибиотик.
На 24тия час обаче повърна обилно количество кръв и ме беше от мен (кърменето) или раздразнено от гърлото,беше си от стомаха. Останови се липсва на вит.К (Хеморагична болест) и веднага го поеха,тогава му включиха антибиотик и му назначиха лечение. Ходех да си го виждам,винаги ми даваха информация като питах,не са се дърпали нито веднъж,даже бяха много изчерпателни и ме окуражаваха. Изписаха ни на 5ти ден,като ми обясниха абсолютно всичко и ми предложиха да дойда след седмица на контролен преглед.
С пъпчето беше всичко наред,падна на 7ми ден от раждането,но в къщи се инфектира след това... От педиатър,на педиатър,казваха различни неща (разни пудри и т.н.).
Днес ни се обадиха от неанатологията (някаква съдба),че при изписването са объркали някакви Изследвания и ни помолиха да идем да ги направим пак. (Пътуваме от Врачанско и ни казаха когато имаме възможност). Тръгнахме веднага. Помолих го да погледнат пъпчето. Направиха му обстоен преглед и пуснаха ЦРП,което се оказа много завишено (15 при тяхна норма 3 и обща 5). Предложиха ми да го оставят за наблюдение и антибиотик (неизбежно е за антибиотика). Оставиха го,отвориха му кутия Хипп,понеже такова му давам в къщи,като казаха,че няма нужда да купувам адаптираното мляко. Заради вит.К,на 1 месец трябва да има още един прием. Освен,че ни обясниха какво и как,ни дадоха ампула вит.К,че и спринцовка (нещо,което не са длъжни). Отново днес бяха изключително търпеливи на раздялата ми с бебето (нямаше как да остана,щ с бебко,понеже имам и батко за който трябва да се грижа в къщи).
Изказвам и тук големи благодарности към всички акушерки и доктори в отделението (и не само за неанотологията).
Anna 93
И аз съм много доволна от всички във Шейново
Родих там Ноември месец 2020 г.
Сега бебето ми е на 8 месеца и половина.
Но все пак е трябвало да остане някой от семейството до бебо .
Знам че имате и друго по голямо дете .
Не бих си оставила бебето само.
Вие си знаете все пак

# 245
  • София
Не съм си взела епикризата, а ще ми трябва за застраховката. Знаете ли къде мога да я получа, на телефона на болницата не ми вдигат.
Ъпдейт: На регистратурата е.

Последна редакция: пт, 23 юли 2021, 12:24 от Соренда

# 246
Не съм си взела епикризата, а ще ми трябва за застраховката. Знаете ли къде мога да я получа, на телефона на болницата не ми вдигат.
Ъпдейт: На регистратурата е.
029659481 това е номера във Шейново.
Звънни и им кажи че трябва да си получиш епикризата .Трябва да отидеш на място във болницата и да ти я дадат

# 247
Здравейте, има ли някоя мама, която е раждала скоро в Шейново, но по лична карта се води в друг град? Направлението за хоспитализация важи ли при всички случаи, независимо от адресната регистрация на майката и съответно раждането и болничният престой поемат ли се от касата в такъв случай? Благодаря!

# 248
Да, аз родих на 01.06 в Шейново. По адресна регистрация съм в друг град и там си живея. Нямаше проблеми с направлението и не би трябвало да има. Всичко се поема от ЗК, единствено си заплатих избор на екип 900лв.

# 249
Да, аз родих на 01.06 в Шейново. По адресна регистрация съм в друг град и там си живея. Нямаше проблеми с направлението и не би трябвало да има. Всичко се поема от ЗК, единствено си заплатих избор на екип 900лв.
Благодаря много! После акта за раждане на бебето от община Средец ли се получава?

# 250
Да, след около 10тина работни дни.

# 251
Добре де, едно нещо не мога да разбера: на сайта на Шейново има ценоразпис, според който има услуга предоперативна консултация с анестезиолог и в същото време ако искам да си запазя такъв час, от регистратурата не звучат особено запознати по темата, може би няма много желаещи за тази услуга. Предполагам, че ако е секцио така или иначе ще има някаква среща с анестезиолог, но не ми се иска да е един ден или половин час преди операцията, а предварително, за да знае човек за какво да се подготви и какво да очаква.
Някой успял ли е да се вреди за такава предварителна консултация( седмица или месец преди операция). Благодаря!

Последна редакция: вт, 27 юли 2021, 17:57 от meanwhile

# 252
  • София
Здравейте, предстои ми секцио в Шейново в близките дни, в момента съм в орб от 3 дни за наблюдение и тонове. Пожелах да ме настанят във ВИП стая и съм доволна, но ми се иска след секциото да съм на 2 етаж, за да имам контакт и помощ от другите жени, първо детенце ще ми е и се притеснявам да съм сама и как ще се справя с бебето.
Та, въпроса ми е, ако да кажем ми назначат секцио 5 дни след престоя ми във ВИП стаята ще трябва да заплатя 350 лв. за нея и след това 900 лв. за секцио с избор на екип ли? Ще плащам ли нещо за нощувката в двойната стая след раждането? Не съм наясно, а ми се иска да съм подготвена финансово горе-долу. Здравно осигурена съм и имам допълнително здравно осигуряване. Фонд Булстрад дали покрива разхода за избор на екип?
Благодаря предварително за насоките ви!

# 253
Ако не сте във ВИП стая след раждането, би трябвало да платите само избора на екип. За фонда най-добре вижте какво покритие имате. При всеки е различно. Моето второ осигуряване е към Булстрад, но не покрива раждане. Фирмата, в която работя е решила да вземе най-минималния пакет за проследяване на бременност.

# 254
  • София
Покритието от фонда ми е 2000 лв за раждане, просто не съм сигурна тук дали се уреждат нещата вътрешно или трябва да взема фактура с разбивка. И дали първоначалния престой ще се наложи да го платя. По-скоро да си мисля аз. И фонда няма да ми го покрие, защото се преместих от друга болница...

Общи условия

Активация на акаунт