Раждане във II САГБАЛ Шейново (3 тема)

• 55 552
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Когато бебчетата са при вас през цялото време, има ли в стаята къде да се измият дупетата при смяна на памперса?

За секцио. Бяхте ли си взели предварително обезболяващи свещички? А нещо друго във връзка с операцията?

Благодаря 😊

# 61
Аз бях в двойна стая, не беше ВИП и имаше мивка с топла вода, но аз не съм мила бебето. Триех го с кърпички. Те вечер си го къпеха, а и аз бях прекалено стресната колко е малко и не го пипах много-много 😃

За секциото - можеш да си вземеш, но всеки ден доктори минават на визитация и предлагат свещички, аз не исках, но те държаха да ми дадат, за да не се мъча. Но не съм слагала 😃 Вземи си водоустойчиви превръзки за секциото, когато сменят превръзката на операцията, трябва да си я носиш 😃 До болницата има аптека и аз тичах да си взема и я дадох в последствие, след като ми смениха с тяхна.

# 62
  • София
Madjarova, взех водоустойчиви превръзки 10 на 15 см. Това добре ли е като размер?

То и аз ще съм супер стресната, идея си нямам от нищо Grinning

# 63
Madjarova, взех водоустойчиви превръзки 10 на 15 см. Това добре ли е като размер?

То и аз ще съм супер стресната, идея си нямам от нищо Grinning

Не помня размер в интерес на истината. Помня че предлагаха 2 размера и аз взех по-големият 😃 Реално разрезът е 1 педя, така че би трябвало да е добре.

Не се притеснявай, нещата ще си дойдат на мястото, бързо се адаптира човек към малкото бебче 😃 Леко раждане 🤗

# 64
Момичета, някоя има ли впечатления от др Стивасарска, която изражда в Шейново? Ще се радвам да прочета мнения, тъй като не намерих нищо

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 12:52 от mimi9034

# 65
Момичета, някоя има ли впечатления от др Стивасарска, която изражда в Шейново? Ще се радвам да прочета мнения, тъй като не намерих нищо

Раждах при доктор Виденов, но вечерта на смяна беше др Стивасарска. Уникален човек погрижи се за мен до пристигане на моят доктор въпреки, че не беше моят избор на екип! 😊

# 66
  • Варна
Още някои въпроси,който са може би малко глупави,но като дойде време да се стяга багажа и се започва едно чудене...😁

Горе-долу колко дребни пари да имам в себе си според Вас? Приготвила съм към 10тина лева на монети.

Еднократни подплънки за кърма... Горе-долу колко бройки?

Превръзки.. Какви?

Лингнини предполагам не се изискват,при наличието на превръзки 🙄

Благодаря предварително ❤️

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 15:56 от Anna93

# 67
Здравейте, какви изследвания се правят на новороденото? Има ли възможност за допълнителен скрининг?

# 68
За паричките, зависи колко харчите в машината за снакс и кафе. Цените са нормални.

Подплънки за кърма аз използвах на 4-5 ден като ми слезе кърмата. Предполагам зависи колко кърма имаш. Може би нещо средно, по 3-4 на ден.

Лингнин дават отначало, точно след раждането когато има по обилно кървене. Но после не съм използвала, с превръзките ми беше достатъчно.

Превръзки си бях взела, също и еднократни гащи, които не използвах. Превръзките за родилки са удобни с големи памучни гащи. Но предполагам пак е въпрос на вкус 😅

Още някой въпроси,който са може би малко глупави,но като дойде време да се стяга багажа и се започва едно чудене...😁

Горе-долу колко дребни пари да имам в себе си според Вас? Приготвила съм към 10тина лева на монети.

Превръзки.. Какви?

# 69
Аз и първия път и сега съм си приготвила черни бикини за бременни, с които съм готова да се разделя. Еднократните не са ми удобни. Иначе нощни превръзки ми бяха ок първия път. За парите - десетина лева мисля, ще ви стигнат. Лингнин аз няма да нося, подплънки също, защото първите дни на мен не ми трябват.

Още някои въпроси,който са може би малко глупави,но като дойде време да се стяга багажа и се започва едно чудене...😁

Превръзки.. Какви?

# 70
При секцио ако всичко е наред с майката и бебето, колко нощувки има след реанимация?

# 71
При секцио ако всичко е наред с майката и бебето, колко нощувки има след реанимация?

Минимума след каквото и да е раждане е 4 дни престой. Ако Ви е добре предполагам няма да Ви задържат повече. Ако е по метода на Щарк възстановяването е по-бързо. Дано всичко мине леко и да сте живи и здрави.

# 72

Една нощувка в реанимация и 4 нощувки след нея.

# 73
Мен ме приеха със изтичащи води на 4 Ноември  рано сутринта.
На 5 ти Ноември  на обяд към 14.00 часа ми беше секциото а ни изписаха на 8 ми Ноември следобяд

# 74
  • София
Как става записването на дете сега в пандемията? Мога ли сама да отида със свидетелството за граждански брак или трябва и таткото да присъства?

Общи условия

Активация на акаунт