Раждане във II САГБАЛ Шейново (3 тема)

• 55 580
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
Как става записването на дете сега в пандемията? Мога ли сама да отида със свидетелството за граждански брак или трябва и таткото да присъства?
Може да.
Тази която записва бебетата пита кога е сключен брака ,къде е сключен брака данните на бащата и как ще се казва бебето тоест три имена на бебето.

# 76
Вземете и копие на личната карта на таткото. Също носих и свидетелството за брак но май не ми го поиска.

Как става записването на дете сега в пандемията? Мога ли сама да отида със свидетелството за граждански брак или трябва и таткото да присъства?
Може да.
Тази която записва бебетата пита кога е сключен брака ,къде е сключен брака данните на бащата и как ще се казва бебето тоест три имена на бебето.

# 77
Аз бях с копие на свидетелството и копие на лк на таткото и общо взето само й диктувах и тя си записа нещата.
Таткото може да влезе само ако нямате сключен брак.

# 78
  • София
Аз бях с копие на свидетелството и копие на лк на таткото и общо взето само й диктувах и тя си записа нещата.
Таткото може да влезе само ако нямате сключен брак.
Благодаря за бързите отговори и за подсказката - ще снимам личната карта и свидетелството, за да не занимавам таткото. Струва ли нещо при брак, че с каката нямахме и знам, че платихме 40лв за припознаване.

# 79
Като има брак е безплатно, ако няма мисля че е 50лв.
Жената която записва минава всеки ден през родилното да пита дали всички са си записали децата.

# 80
Момичета, в сайта на болницата пише приемане от 10 до 18ч. При планово секцио в колко часа е редно да се отиде и какво се случва след приемането?

За припознаване без брак взеха 20лв на жената пред мен. Искаха само да се издиктуват имената на бащата и детето.

# 81
Ние отидохме предварително при нотариус и тя ни завери декларация (6 лв) за припознаване - искат само дата на термин на бебчо и име(освен информацията за родителите разбира се). Чувала съм, че някой я заверяват и без име, но на нас казаха, че трябва да го попълнят в системата. Носите я в болницата и на място пред служителката от социалните попълвате отзад че като майка сте съгласни с припознаването. Другия вариант(през нотариус, ако не искате да давате име преди да е родено) е таткото да иде след като се роди и преди да се изпише, което за мен е допълнително главоболие. Трети вариант е през болницата, както вече са споменали по-рано. От там(Шейново) ще Ви убеждават че е държавна такса тази от 50 лв която взимат, но реално не е. Просто като учреждение са си я сложили. Всичко това е за припознаване, т.е. без брак - при брак припознаването се подразбира, и не би трябвало да има такса, или да искат кой знае каква информация - от общината няма как да не пишат детето на съпруга, като имате сключен брак.

# 82
  • София
Момичета,това е копирано от сайта на Шейново. Има ли между Вас някой,който е занесъл всичко на веднъж? Много ли се сърдят? Допълнете ако се сещате нещо полезно 😊

В деня на раждането
Документи:
👉Лична карта
👉Направление за хоспитализация (номер 7)
👉заверена амбулаторна карта
 👉обменна карта, в която са нанесени изследванията, направени в женската консултация.
Какво значи заверена амбулаторнс карта? 😳

# 83
Момичета,това е копирано от сайта на Шейново. Има ли между Вас някой,който е занесъл всичко на веднъж? Много ли се сърдят? Допълнете ако се сещате нещо полезно 😊

В деня на раждането
Документи:
👉Лична карта
👉Направление за хоспитализация (номер 7)
👉заверена амбулаторна карта
 👉обменна карта, в която са нанесени изследванията, направени в женската консултация.
Какво значи заверена амбулаторнс карта? 😳
Амбулаторната карта, в която ви вписват болничните 😊

# 84
Аз понеже дасега съм ползвала 2-3 болнични от личен лекар и не ми се е налагало по-дълги болнични мисля че нямам такава карта :/ Как се изкарва? От личен лекар ли?

# 85
Аз понеже дасега съм ползвала 2-3 болнични от личен лекар и не ми се е налагало по-дълги болнични мисля че нямам такава карта :/ Как се изкарва? От личен лекар ли?

Това Ви е картона който се издава още при раждане(или поне моя си го ползвам от тогава). Трябва да внимавате ако лекаря Ви не попълва болничните там, защото е длъжен и сте в нарушение ако ползвате болничен, който не е вписан. Ако сте го загубили, просто си купете нов(от книжарница или онлайн), и ЛК ще Ви го завери.

# 86
  • Варна
Моят не е от раждането (понеже не го намирам 😁). Купувала съм го от книжарница,за съжаление отново изгубен (предполагам ще се покаже след години 😁). Скоро купувах нов,но личният ми направи забележка този да го пазя добре вече (с правото си). Заверява го личният лекар.

Момичета,памперсите задължително ли е да са най-малкият пакет? Подготвила съм 56 броя и се чудя дали няма да се сърдят,примерно ако натежават малко повече...
И тези 56 броя са за неонатологията. За при мен в стаята да нося ли допълнителен пакет или се взимат от тях?

# 87
Аз носих малкия пакет, към 26-28 бяха. Големият ми се виждат много. Иначе за в стаята е добре да си вземеш, защото бебето е много време с теб през деня и не е удобно да ходиш до неонатология да взимаш постоянно (има една кутия където оставят памперси и дрешки. Ако закъсаш можеш да ходиш да вземаш от там).

uote author=Anna93 link=topic=1326426.msg42897343#msg42897343 date=1622023333]
Моят не е от раждането (понеже не го намирам 😁). Купувала съм го от книжарница,за съжаление отново изгубен (предполагам ще се покаже след години 😁). Скоро купувах нов,но личният ми направи забележка този да го пазя добре вече (с правото си). Заверява го личният лекар.

Момичета,памперсите задължително ли е да са най-малкият пакет? Подготвила съм 56 броя и се чудя дали няма да се сърдят,примерно ако натежават малко повече...
И тези 56 броя са за неонатологията. За при мен в стаята да нося ли допълнителен пакет или се взимат от тях?
[/quote]

# 88
Здравейте! Предварително се извинявам ако някъде назад в групата е дискутиран този въпрос, но тъй като не можах да намеря отговор реших да попитам тук. Някой знае ли как стои положението със секциото по желание конкретно при д-р Вецев. От няколко мои познати чух различни мнения, от такива, че ако няма предпоставка е невъзможно да направиш този избор - т.е няма да ви оперира ако няма причина за това - до такива, че всъщност се представя реалния риск, който поемаш при такъв вид операция, но все пак ако майката много държи има право на избор и е възможно да се направи секцио по желание. Моля дамите, които са раждали при него ако могат да разкажат дали са дискутирали тази тема и какво е неговото мнение по този въпрос. Благодаря предварително!

# 89
Здравейте! Предварително се извинявам ако някъде назад в групата е дискутиран този въпрос, но тъй като не можах да намеря отговор реших да попитам тук. Някой знае ли как стои положението със секциото по желание конкретно при д-р Вецев. От няколко мои познати чух различни мнения, от такива, че ако няма предпоставка е невъзможно да направиш този избор - т.е няма да ви оперира ако няма причина за това - до такива, че всъщност се представя реалния риск, който поемаш при такъв вид операция, но все пак ако майката много държи има право на избор и е възможно да се направи секцио по желание. Моля дамите, които са раждали при него ако могат да разкажат дали са дискутирали тази тема и какво е неговото мнение по този въпрос. Благодаря предварително!

Здравейте. Точно в тази ситуация съм в момента. Записах си час при него наскоро и си поисках секцио(нямам здравословни причини, както при Вас). Искаше да знае защо и се опита да ме разубеди(не беше супер настоятелен за естествено, но искаше да е сигурен че взимам информирано решение). Обсъдихме го за кратко, видя че не е решение взето туко така и ме прие за пациент.   Каза да обсъдим с таткото кога искаме да е раждането (задължително до 10 дни преди термина) и помоли да ми следи тоновете, за което си уговорихме час, дори ми направи ехография безплатно, за да види как е бебчо. Добре е да си носите изследванията които имате до сега. Изключително дружелюбен беше. Стига да сте сигурна, че това Ви е желанието, няма да Ви откаже, но ще иска да го обсъдите(което според мен си е в реда на нещата - като лекар трябва да знае че Вие сте наясно за какво става въпрос). Бях много уплашена защото си мислех че ще е много настоятелен, а не съм конфронтална личност въобще,но беше наистина мил и съм много доволна как премина разговора. Пожелавам Ви успех и всичко да мине като по вода.

Общи условия

Активация на акаунт